Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Povestea lui Selly: de la prima cameră video primită în dar la 12 ani la primul Youtuber din România cu 2 milioane de abonaţi VIDEO

0
26 Mar 2019 13:59:59
Autor: Adelina Mărăcine
Andrei Selaru, cunoscut drept Selly, a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri din România
Andrei Selaru, cunoscut drept Selly, a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri din România

La cei 18 ani ai săi, Selly, cel mai urmărit vlogger din România, se declară un om fericit. A ajuns să fie urmărit de două milioane de abonaţi pe YouTube, are o gaşcă de prieteni foarte buni, 5GANG, cu două show-uri la Arenele Romane (primul sold out, cel de-al doilea în curs de epuizare) şi a devenit idolul unei generaţii.

Selly, pe numele său Andrei Şelaru, s-a născut pe 28  februarie 2001, în Craiova. Mama sa este profesoară de matematică, iar tatăl ingier silvic. Chiar dacă a crescut într-o familie cu posibilităţi materiale modeste, părinţii lui Selly i-au oferit ceva – spune el – mult mai important, adică timpul lor. Timp pe care l-au petrecut împreună, în fiecare zi. 
 
Tânărul mărturiseşte că nu s-a uitat niciodată la desene animate şi că părinţii lui au fost preocupaţi să-i stimuleze creativitatea mai mult, în loc să-l pună să se uite la TV.
 
Spune despre el că a fost dintotdeauna un copil foarte curios. A fost de mic interesat de TV, de felul în care se schimbă unghiul de filmare, perspectiva. Selly spune că a stat foarte mult în faţa calculatorului când era mic, dar de multe ori i se părea că internetul e mult mai interesant şi mai complex decât lumea din jur. Nu consideră, însă, că statul în faţa calculatorului este un lucru bun în sine.
 
Cu primul MP3 Player primit cadou i-a descoperit pe BUG Mafia şi Paraziţii pe când era foarte mic. Mergea la grădiniţă ascultându-le piesele încărcate pe MP3, simţindu-se un „gangsta’“, fără a înţelege însă foarte multe din versurile lor. Cea care i-a povestit prima dată de YouTube a fost profesoara de limba engleză, cu care şi făcea meditaţii. Acest lucru se întâmpla prin 2008-2009. Odată ce a început să înţeleagă şi engleza, internetul şi YouTube-ul i s-au părut şi mai fascinante. Apoi a descoperit programul Video Movie Maker şi de atunci a început să-i bată la cap pe ai lui să-i cumpere o cameră video.
 
După jumătate de an de rugăminţi fierbinţi a primit camera, o Toshiba „obosită“, dar acela a fost începutul. Din momentul în care a primit camera, a început să filmeze aproape non-stop. Era vlogger, fără să ştie ce înseamnă vlogging, fără să se fi inventat măcar termenul.
 
 
În clasa a IV-a a devenit cel mai mare fan Robotzi şi Doza de Haş. Îşi aminteşte cum în fiecare vineri se grăbea să ajungă acasă de la şcoală pentru un nou episod. Consideră că odată cu Creative Monkeyz, pionierii video-ul în online-ul românesc, cei care au făcut primul serial animat din România, s-a format prima generaţie de youtuberi.
 
Pe 5 februarie 2012, în urmă cu şapte ani, a încercat să facă şi el nişte filmuleţe în stilul Doza de Haş. După şase astfel de filmuleţe s-a plictisit.
 
După un an, însă, pe când avea 12 ani, s-a reapucat de treabă. Între timp, fenomenul crescuse. Apăruseră tot mai mulţi vloggeri, cu tot mai mulţi abonaţi. A început să posteze constant câteva luni bune, însă numărul subscriberilor nu prea creştea. Avea doar câteva sute de abonaţi. Nu s-a descurajat  şi a continuat să posteze. 
 
O coincidenţă fericită a avut loc pe când avea 12 ani şi filma pentru rubrica „Adevăr şi Provocare“ într-un parc din Craiova, unde s-a întâlnit cu unul dintre cei mai urmăriţi vloggeri de la vremea aceea (avea în jur de 7000 de abonaţi), care filma interviuri pe stradă „la mişto“. L-a intervievat şi pe el, iar de la această postare a intrat în legătură cu The Wumpers, nişte youtuberi destul de cunoscuţi, care l-au şi ajutat mai apoi. Tot ei i-au făcut legătura şi cu Tequila, care avea la vremea aceea 100.000 de abonaţi. Era cea mai mare din România pe vremea aceea. Doar că, pentru a-l promova pe canalele ei, Tequila i-a cerut 70 de lei. Pe care Selly i-a dat. Tot ce strânsese cadou de la bunici, de la părinţi, de sărbători, i-a dat Tequilei. Iar acum spune că aceia au fost cei mai bine cheltuiţi bani. 
 
 
Pe 22 august 2013 Tequila l-a menţionat pe Selly în filmuleţele ei şi de aici i-au mai venit nişte subscriberi. S-a ţinut de treabă, iar cifrele au continuat să crească uşor-uşor. Şi-a făcut primii prieteni în online, iar în septembrie 2013, când cineva de pe stradă l-a recunoscut, a fost foarte fericit. Chiar dacă filmuleţele lui erau stângace, a continuat să se ţină de treabă. În toamna lui 2014, a strâns 2000 de lei şi şi-a upgradat camera video.
 
În mai 2015 a primit primul mail de colaborare şi a fost extrem de bucuros că poate câştiga bani din pasiunea sa. A cerut 500 de euro, iar propunerea sa a fost acceptată, aşa că timp de o săptămână a muncit cu frenezie şi s-a folosit de toate resursele prietenilor pentru un rezultat cât mai bun. A ieşit un scurtmetraj de 12 minute de care a fost foarte mulţumit la vremea aceea. Numai că în momentul în care l-a predat, i s-a spus că banii promişi se „traduc“ de fapt în participarea lui în tabără, lucru care – spuneau organizatorii – îi va aduce vizibilitate şi expunere. Aşadar, atunci a avut loc şi prima sa dezamăgire: banii promişi nu avea să-i primească niciodată. 
 
Acela a fost şi momentul în care a învăţat că trebuie să lucreze în baza unui contract, nu doar pe vorbe. 
A început să-şi diversifice conţinutul, să plece din ce în ce mai des la Bucureşti, să se întâlnească cu alţi pasionaţi de online. În vara lui 2017 avea 700.000 de abonaţi şi simţea că începe să se uite tot mai multă lume la YouTube. Devenise un trend la vloggeri să facă piese, Disstracks-uri, aşa că s-a concentrat pe asta şi a încercat să le facă cât mai bune. Tot atunci şi-a pus pentru prima dată întrebarea cum ar fi să strângă mai mulţi prieteni si să facă împreună content.
 
Aşa a început povestea 5GANG. Cu prima piesă pe care au înregistrat-o împreună, filmată la Gami acasă şi la Selly în şifonier, au intrat în 2018 pe locul I în trending. Iar de atunci au continuat să muncească şi să scoată piese cu milioane de vizualizări. Succesul 5GANG se traduce şi în două spectacole la Arenele Romane cu bilete sold out pentru primul spectacol în doar câteva zile şi cel de-al doilea pe cale de epuizare.
 
 
După toată experienţa acumulată de la o vârstă atât de fragedă, Selly spune că a învăţat că e mereu bine să te înconjori de oameni smart, cu energie fresh, care pun suflet în ceea ce fac şi că mereu trebuie să meargi înainte „no matter what“. Aşa a ajuns să-şi îndeplinească fiecare vis, cu răbdare, perseverenţă şi înconjurat de oameni tonici. Deşi nu a fost întotdeauna uşor, Selly spune că cei şase ani de vlogging pe care îi are în spate au fost plini de reuşite, dar şi de greşeli. Sunt o grămadă de oameni care l-au ajutat, dar şi oameni care nu l-au plăcut, însă a înţeles că el este singurul responsabil pentru viaţa şi succesul său.
 
Cu 2 milioane de subscriberi pe propriul canal de YouTube, Selly este cel mai urmărit vlogger din România. Alături de Diana Condurache, Gami, Pain şi Exploit, acesta a lansat proiectul 5GANG. În doar un an de existenţă, cei cinci au reuşit să devină unul dintre cele mai de succes branduri ce hrănesc apetitul comunităţii YouTube din România, prin versuri în care adolescenţii se pot identifica foarte uşor şi o energie aparte atât a muzicii, cât şi a vlogurilor.
   

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările