Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Prinţul Harry, primele declaraţii după ce Regina l-a lăsat fără îndatoriri regale

11
20 Jan 2020 04:50:28
Autor: Cristina Ene
Harry şi Meghan se îndepărtează de monarhie FOTO EPA-EFE
Harry şi Meghan se îndepărtează de monarhie FOTO EPA-EFE

Aflat la Londra la un eveniment caritabil, prinţul Harry, duce de Sussex, a făcut primele declaraţii după ce Palatul Buckingham a anunţat că el şi soţia sa Meghan nu vor mai avea titluri regale şi nu o vor mai reprezenta pe regină în calitate de membri activi ai familiei regale britanice.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de regină în ceea ce priveşte rolurile lor viitoare, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii care au urmat multor ani plini de provocări“.
 
„Îmi dau seama că n-am făcut mereu ceea ce trebuie, dar în această privinţă nu am avut nicio altă opţiune. Ce vreau să clarific este că nu fugim şi, cu siguranţă, nu vă părăsim“, a subliniat ducele de Sussex.
 
„Marea Britanie este «acasă» pentru mine, un loc pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. Atât eu, cât şi soţia mea am sperat că vom continua să o slujim pe regină, Commonhealthul şi asociaţiile mele militare, însă fără a primi fonduri publice. Din nefericire,  acest lucru nu e posibil“, a spus prinţul Harry.
 
Cuplul anunţase că renunţă la rolurile de membri seniori ai familiei regale întrucât doresc să devină independenţi financiar, intenţia lor fiind de a-şi împărţi timpul între Regatul Unit şi America de Nord.
 
Potrivit înţelegerii anunţate de Palatul Buckingham, Harry şi Meghan vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore aflat în proprietatea Casei Windsor. 
 
 
Harry a vorbit la o cină caritabilă la fundaţia Sentebal pentru copiii orfani bolnavi de SIDA pe care a fondat-o în 2006 alături de prinţul Seeiso dinLesotho. 
 
Referindu-se la viitorul familiei sale, prinţul Harry a declarat: „Am acceptat asta stiind că nu schimbă cu nimic ceea ce sunt şi nici puterea devotamentului meu. Însă sper că aşa puteţi înţelege mai bine unde s-a ajuns, că îmi voi ţine familia departe de tot ce îmi este cunoscut pentru a păşi în ceea ce sper a fi o viaţă mai liniştită“.
 
„Am fost născut în acest mod de viaţă şi este o mare onoare să-mi slujesc ţara şi pe regină. Când mi-am pierdut mama, în urmă cu 23 de ani, m-aţi luat sub aripa voastră protectoare. Aţi avut grijă de mine în tot acest timp, însă media este o forţă uriaşă şi nu pot decât să sper că într-o zi sprijinul nostru colectiv va putea fi mai puternic, întrucât avem de-a face cu ceva ce ne depăşeşte pe fiecare în parte.
Voi avea mereu un respect profund faţă de bunica mea, comandantul meu şef, şi îi sunt extrem de recunoscător ei şi întregii mele familii pentru sprijinul acordat mie şi lui Meghan în ultimele luni“, a încheiat Harry. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

edi edi
20.01.2020, 09:40:31

seamana cu maica-sa si aia era frumoasa si proasta. dar ce indatoriri ma rog avea de nu le putea duce?? e rusinos, nu avea nimic de facut pe lumea asta, si-a gasit o fufa folosita si asculta de ea ca dehhh stie sa faca unele lucruri aia.

+4 (8 voturi)
Un cititor
20.01.2020, 11:10:34

Presa ...se stie (informat corect sau nu, fake news sau nu, lipsa totala de profesionalism, razbunari, interese etc... ) ....te ridica, te coboara, te face om din nimic, te face hot si daca nu esti, te ridica in slavi si daca esti hot ! Manipularea este fenomenala ! Nu mai stii sa distingi binele de rau !! Este cea mai mare problema pt. cetatean !!! O democratie prost inteleasa, in tara si in lumea civilizata !!! Acceptata prin legi proaste !!!! Inclusiv de a avea dreptul "sa intri cu bocancii" in intimitatea individului conducator,.....la nesfarsit, fara un prag !! Sa-l hartuiesti, sa-l urmaresti etc... S-a vazut: democratia prost inteleasa, unde a dus ex. in cazul Charlie Hebdo ! Este f interesant, cum in aceasta lume, se pune interesul animalului inaintea omului, sau a puscariasului inaintea celui corect, sau a minoritatilor sexuale, ori chiar minoritatile dintr-un stat, inaintea celor multi......de neadmis !!! Atatea drepturi de incurajare a lucrurilor "strambe" .

+8 (8 voturi)
cosma marin
20.01.2020, 11:38:42

Eu personal nu as vrea sa fiu bogat incit sa imi fie frica mie si rudelor mele sa nu fie sechestrate pentru a se cere rascumparare sau sa fim ucisi cum s-a intimplat in unele cazuri ! Bogatia sau pozitia pe care o ai in societate de multe ori te inrobeste ! Eu personal nu am frica sa ma plimb practic pe unde vreau fara sa imi fie frica de viata mea !Sa se plimbe Tiriacsau Becali fara excorta de cel putin 4 persoane prin Ferentari !Eu pot cu o conditie sa nu fie o pra nepotrivita ! Doamne nu imi da putin ca sa cad in ispita si sa fur dar nici prea mult sa imi fuga mintile !Harrysi Meggy vor sa isi traiasca viata asa cum vor nu cum le dikteaza cineva !Imi este frica pentru ea sa nu pateasca ca si Diana pentra daca ai intrat intr-o hora periculoasa e greu sa mai iesi !

-2 (6 voturi)
MV R.
20.01.2020, 12:30:31

D-le cosma marin,nu despre dvs. este vorba,ci despre un vlăstar al celei mai respectate monarhii europene(dacă nu pe plan mondial!),vlăstar regal care dezertează de dragul unei femei. S-a mai petrecut asta,mă rog,mai contondent chiar,Edward VIII a renunțat la tron tot pentru o americancă divorțată,iar spre finalul vieții nefericitul abdicat s-a dat de ceasul morții să revină în prim planul Casei de Windsor,în paralel cu implorarea nevestei,Wallis Simpson,să pună capăt amantlâcului cu un bogătaș american mult mai tânăr decât ei...

+5 (5 voturi)
LazyBear
20.01.2020, 12:04:04

Timpul va demonstra daca a facut alegerea potrivita...atat in privinta nevestei cat si a deciziei de a fii mai ”liber”. Oricum, da impresia ca nu e fericit de cum a decis bunica-sa sa rezolve situatia.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările