Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Prinţul Albert de Monaco, confirmat cu COVID-19, „nu crede“ că l-a contaminat pe prinţul Charles: declaraţia principelui

0
26 Mar 2020 16:25:05
Autor: Andreea Neblea
Prinţul Albert de Monaco nu crede că l-a contaminat pe prinţul Charles FOTO Guliver/Getty Images
Prinţul Albert de Monaco nu crede că l-a contaminat pe prinţul Charles FOTO Guliver/Getty Images

Prinţul Albert al II-lea de Monaco, în vârstă de 62 de ani, a vorbit despre starea lui de sănătate, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, şi despre posibilitatea de a-l fi contaminat pe prinţul Charles (71 de ani).

Printre angajamentele publice pe care prinţul Charles le-a îndeplinit, înainte de a se retrage la reşedinţa sa din Scoţia, se numără o întâlnire oficială cu prinţul Albert de Monaco, pe 10 martie.

Prinţul Albert de Monaco a explicat contextul în care s-a întâlnit cu prinţul Charles, recent diagnosticat cu coronavirus, şi măsura în care ar fi putut să îi transmită virusul, citează news.ro.
 
L-am întâlnit pe Charles pe 10 martie, invitat la o masă rotundă organizată de Fundaţia sa", a explicat prinţul Albert. „Nu i-am strâns mâna. Ne-am salutat de departe. Nu cred că pot fi acuzat că l-am contaminat“, a adăugat el râzând. „Dar era multă lume la acel centru de congres. Vor fi alte ocazii să mă întâlnesc cu el“. 

Care e starea prinţului Albert de Monaco

Prinţul Albert II de Monaco este primul şef de stat care a contractat coronavirusul şi a oferit primele date despre starea sa la RTL, notează BFM TV. 
 
„Nu mă simt rău, nu am febră. Tuşesc încă, dar sper că este capătul tunelului pe care încep să-l zăresc“, a declarat el.
 
Întrebat despre tratamentul său, Albert a indicat că a discutat despre asta cu Christian Estrosi, susţinător al clorochinei, tratament controversat contra virusului. „Medicii mi-au spus că starea mea nu necesită acest gen de tratament“, a explicat el.
 
Miercuri, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a anunţat că a contractat virusul. 
 
Separat de soţie şi de copii, pe perioada bolii, prinţul Albert spune că vorbesc „în fiecare zi pe Facetime“ şi speră „să li se alăture curând“. La iniţiativa prinţesei Stephanie, monegascii cântă la balcoane imnul local, în fiecare zi, la ora 17.00. 
 
„Sunt gesturi emoţionante care îmi înălzesc inima“, asigură prinţul Albert, amintind „că există de asemenea, la fel ca în Franţa, aplauzele pentru personalul medical“. 
 
Guvernul din Monaco a anunţat sâmbătă închiderea „locurilor cu public, neesenţiale“ până la noi ordine, inclusiv cazinouri, emblematice pentru imaginea şi isotira principatului. Şantierele publice au fost de asemenea oprite în Monaco.
 
Prinţul Albert II de Monaco a fost diagnosticat cu Covid-19 săptămâna trecută. „Starea sa de sănătate nu prezintă nicio îngrijorare“, el putând să-şi continue activitatea din apartamentele private. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii