Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Reacţiile victimelor lui Harvey Weinstein după ce mogulul a fost declarat vinovat pentru viol: „Gunoiul a dispărut“

8
27 Feb 2020 18:35:49
Autor: Andreea Neblea
Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru viol FOTO Guliver/Getty Images
Harvey Weinstein a fost găsit vinovat pentru viol FOTO Guliver/Getty Images

Mai multe dintre victimele lui Harvey Weinstein au reacţionat după ce fostul producător de la Hollywood a fost declarat vinovat  de agresiune sexuală şi viol.

Luni, judecătorii din Manhattan l-a găsit pe Harvey Weinstein vinovat pentru agresiune sexuală şi viol de grad trei şi riscă o pedeapsă între 5 şi 29 de ani de închisoare. El a fost achitat în cazul acuzaţiilor de „prădător sexual“.
 
După ce a fost aflat verdictul, mai multe dintre victimele fostului producător au reacţionat în mediul online, notează yahoo.com.
 
Ashley Judd, care a vorbit public în 2017 despre respingerea avansurilor lui Weinstein, le-a mulţumit celor şase femei - Lauren Young, Miriam Haley, Dawn Dunning, Tarale Wulff şi Annabella Sciorra - care au depus mărturie împotriva lui.
 
„Pentru femeile care au depus mărturie în acest caz şi au trecut prin iadul traumatizant, aţi făcut un serviciu pentru fete şi femei de pretutindeni, mulţumesc. # ConvictWeinstein #Guilty“, a scris Judd.
 
Actriţa italiană Asia Argento, care spune că Weinstein a violat-o la Festivalul de Film de la Cannes din anii ‘90, a postat o fotografie cu modelul Samantha Panagrosso, care l-a acuzat pe Weinstein că i-a făcut avansuri sexuale nedorite.
 
„Harvey Weinstein este acum un violator condamnat. Două supravieţuitoare plâng şi sărbătoresc. Mulţumesc, Dumnezeu“, a scris Argento. 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harvey Weinstein is now a convicted rapist. Two survivors cry and and celebrate. Thank you God. Thank you to all the brave women. Thank you to the judge and jury in NYC — @samyliscious — this one goes out to you Anthony ❤️

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚔️⛓ *CAPTION THIS* ⚔️ ⛓

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

   
Rose McGowan, care l-a acuzat pe Weinstein de viol, a făcut o declaraţie în care a comparat verdictul cu „aruncarea gunoiului“.
 
Rose McGowan a numit rezultatul „un pas uriaş înainte în vindecarea colectivă“: „Pentru prima dată, nu îi va fi confortabil. Pentru prima dată, va şti cum este să ai putere înfăşurată în jurul gâtului. Astăzi nu este un referendum al lui #MeToo“.
 
Ea a spus că Weinstein, care va primi până la 29 de ani de închisoare, este „probabil unul dintre cei mai mari violatori în serie din istorie“. Din această cauză, ea încă se teme de el.
 
„Astăzi putem respira uşurate. Gunoiul a dispărut. Mulţumesc femeilor curajoase care au mărturisit poveştile lor. Neîncetat mândră de ele. Astăzi lumea este mai în siguranţă pentru că nu este pe străzi. Astăzi lumea este, de asemenea, mai inteligentă decât a fost înainte de 2017 (scopul meu personal a fost să folosesc povestea mea, lupta şi ambiţia, de a provoca o resetare culturală masivă. Am vrut să ard un sistem şi aşa am făcut). Ştiai că doar 2% din violuri duc la condamnare?  Este un privilegiu nebun să vezi că ceva rău se întâmplă cu violatorul tău, darămite să meargă la închisoare. Mai e de muncă, cu siguranţă, dar astăzi pot spune că datorită aptitudinilor multora, tenacităţii procurorului, juriul care s-a descurcat mai bine decât majoritatea şi mai ales femeilor care au făcut mărturisirile, există un monstru în afara străzilor“, a scris McGowan.
 
McGowan a continuat: „Noaptea trecută, trebuie să fiu sinceră, stăteam acasă şi mă gândeam: „Oh, mă întreb dacă va fi condamnat dacă va angaja pe cineva pentru a mă ucide pe mine“. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today we can exhale. The stinky trash is gone. Thank you to the brave women testifying who took it on the chin to get us over the finish line. Endlessly proud of them. Today the world is safer because he's not on the streets. Today the world is also smarter than it was pre-2017 (my personal goal was to use my story and my fight and my ambition to cause a massive Cultural Reset. I wanted to burn a system down, and so I did.) Did you know only 2% of rapes lead to conviction? How messed up is it that it's an insane privilege to see anything bad happen to your rapist, let alone them go to jail?! More work to be done for sure, but today I can say that due to the strengths of many, the prosecutor's tenacity, the jury who did better than most, and especially the women who took the stand, there is a Mønster off the streets. Love to you all who've shown me support along the way. Deeply appreciated. Goddamn, I can breathe. And maybe, just maybe, learn to hope again X RM

A post shared by Rose McGowan (@rosemcgowan) on

 

Harvey Weinstein poate primi până la 25 de ani de închisoare, dar nu riscă închisoare pe viaţă, căci juraţii l-au scăpat de acuzaţia de „prădător“ sexual. 

Pedepasa va fi stabilită pe 11 martie de judecătorul James Burke, care a condus pledoariile. 

La opt luni după apariţia primelor acuzaţii, mogulul american s-a predat autorităţilor din Manhattan (New York), iar procurorii l-au pus sub acuzare pentru viol şi hărţuire sexuală. El a pledat tot timpul ca fiind nevinovat.

Acuzat de zeci de femei din industria cinematografică de hărţuire, abuz şi agresiune sexuală, Weinstein este anchetat şi de autorităţile din Los Angeles şi Londra.

Weinstein, cel mai detestat dintre americani

Harvey Weinstein este cel mai detestat personaj din America după ce la finele anului 2017 au ieşit la iveală abuzurile sale, aproape 100 de femei acuzându-l pe producătorul american de film că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Rose McGowan, Asia Argento, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne.

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimeni nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale.

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, a fost părăsit de soţie, a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 

De asemenea, scandalul sexual a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care au participat milioane de femei din întreaga lume, care îşi fac curajul să împărtăşească public propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“. O altă campanie de susţinere a victimelor abuzurilor sexuale este „Time's Up“, lansată de femeile de la Hollywood. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

bec
27.02.2020, 20:11:56

mai mare scirba, atit ata de weinstein, ce seamana acest nume cu epstein, cit si fata de ''femeile de la hollywood'', adica niste scorpii narcisiste dornice de publicitate gratuita.

0 (6 voturi)
Smeritu Pahomie
28.02.2020, 00:44:17

....il fac scapat imediat in Izrael zionistii LGBTQ care isi apara "agenda" mai presus de orice lege pe pamantul asta....

-2 (6 voturi)
Hoher Herman
28.02.2020, 06:28:01

Tarfe de Hollywood! Mai lipseste "nevastuica" printului Harry.

+4 (6 voturi)
Cristian saileanu
27.02.2020, 23:52:02

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Iulian
28.02.2020, 08:59:54

Pe cat pariem ca este sinucis si asta in inchisoare?

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)