Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Regina Marii Britanii i-a retras Prinţului Andrew, acuzat de „agresiuni sexuale”, toate titlurile regale

7
13 Jan 2022 20:44:20
Autor: News.ro

Prinţul Andrew a renunţat la titlurile sale militare şi patronajul asociaţiilor, a anunţat, joi, Palatul Buckingham, a doua zi după refuzul justiţiei americane de a clasa o plângere civilă prin care prinţul este acuzat de agresiuni sexuale, scrie AFP.

„Cu acordul şi aprobarea reginei, afilierile militare şi patronajele regale ale Ducelui de York au fost returnate reginei. Ducele de York va continua să nu-şi mai asume funcţii publice şi să se apere în acest caz ca un cetăţean privat”, a indicat Palatul în comunicat. 
 
Virginia Giuffre, americana care l-a acuzat pe prinţul Andrew de abuzuri sexuale sub influenţa finanţatorului Jeffrey Epstein pe când avea 17 ani, a depus plângere contra ducelui de York în august 2021, la New York.
 
În reclamaţie se arată că ducele de York este "un bărbat puternic" căruia Virginia Giuffre i-a fost „predată în scopuri sexuale” între anii 2000 şi 2002, începând cu vârsta de 16 ani, în reţeaua de trafic sexual pentru care Jeffrey Epstein a fost acuzat şi închis. Acesta din urmă s-a sinucis în închisoarea din Manhattan în vara lui 2019.
 
Prinţul Andrew, care a respins deja aceste acuzaţii, este învinuit că "a agresat-o sexual" pe Virginia Giuffre, pe atunci minoră, de trei ori: la Londra, la o apropiată al lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi pe proprietăţile omului de afaceri la New York şi din Insulele Virgine.
 
În vârstă de 61 de ani, prinţul Andrew a dezminţit "categoric" astfel de acuzaţii într-un interviu considerat dezastruos de BBC în noiembrie 2019. El a spus că o fotografie în care apare alături de Vrginia Giuffre şi cu Ghislaine Maxwell în planul secund, nu ar fi adevărată. Maxwell este încarcerată.
 
În ciuda negărilor sale, prietenia cu omul de afaceri american şi scandalul creat l-au determinat pe prinţ să se retragă din viaţa publică. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ludwig
13.01.2022, 21:21:29

Daca e vinovat, regina nu va avea mila de el. Totusi aceasta Virginia, vad ca are 40 de ani...De ce a stat 25 de ani sa spuna asta? Nu cumva e si asta vreo fomista dupa bani si publicitate?

+3 (3 voturi)
GRIGORIU Grieg
14.01.2022, 02:08:26

Ludwig, Ete o fomista dupa bani (nu cred ca dupa publicitate). Unul din motivele invocate de avocatii printului Andrew este ca Virginia Gioffre deja a primit bani, multi, de la Jeffrey Epstein in urma ca sa taca despre acest subiect. Mai trebuie spus si ca procesul printului Andrew este civil, nu pental, deci daca e asit vinovat nu merge la puscarie dar se deschide posibiliatea victimei de a cere compensatii financiare. DAR: intrebarea care se pune nu sunt motivatiile ei si daca e fomista sau nu dupa bani ci daca, fiind o adolescenta de 16 ani "a trebui" sa ofere servicii sexuale printului Andrew, daca acuzatiile sunt adevarate sau sunt false. Si cred, Ludwig, ca orice om, ai banuielile tale pe marginea subiectului...

-1 (1 vot)
adrian hora
14.01.2022, 09:13:51

este un atac concertat asupra casei regale britanice. casa regala este garantul principal sau cel putin unul din garantii unitatii marii britanii. o scotie separata de anglia este mult mai usor de acaparat de catre corporatiile americane.

-1 (3 voturi)
Ion_Capsuna
14.01.2022, 19:28:18

@ Grig Virgia era minora cind a fost traficata si abuzata de Epstein si gasca lui de prieteni cu pozitii, asa ca are tot dreptul la compensatii de toate aceste scursuri! Astept sa aud si despre Clinton...poate chiar si depsre Trump, etc, etc Porcii trebuie transati fara mila! Apoi titlul regal...probabil vine cu ceva privilegii, dar mai mare ar fi fost efectul retragerii proprietatilor si a banilor pe care ii primeste...! Dar baba nu s-a atins de astea!

-38 (38 voturi)
Cristian saileanu
14.01.2022, 05:00:44

biata batrana... i'a murit sotul baietii si nepotii calca in strachini... of, numai regina sa nu fi

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările