Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Regina Noor a Iordaniei e Grace Kelly a Orientului. Ea şi-a schimbat destinul

1
28 Feb 2021 06:19:22
Autor: OK! Magazine
Regina Noor. Foto: Profimedia
Regina Noor. Foto: Profimedia

La fel ca celebra divă a Hollywood-ului de altădată, şi această americancă şi-a schimbat destinul, renunţând, din iubire, la libertatea oferită de Unchiul Sam în favoarea cutumelor regale. Cine e regina Noor?

Anul acesta, superba văduvă a răposatului Rege Hussein împlineşte 70 de ani. Povestea ei este fascinantă şi aduce, cumva, cu a altor regine şi prinţese născute pe pământ american, care le-au sucit minţile unor nobili importanţi din lumea asta, precum Grace Kelly, Lee Radziwill sau Rita Hayworth.

Născută Elizabeth Halaby în localitatea americană Princeton, din New Jersey, viitoarea Regină Noor avea să devină, în 1978, a patra soţie a suveranului Iordaniei, rămânându-i alături acestuia până la decesul lui din anul 1999. N-avea să fie şi singura străină pe care Hussein o duce la altar: între 1961 şi 1971, acesta a fost însurat cu britanica Antoinette Gardiner, viitoarea Prinţesă Muna şi mama actualului rege iordanian, Abdullah. Lisa Halaby este fiica unei femei cu orgini suedeze şi a unui bărbat cu descendenţă siriană.

Ultimul, pe numele lui Najeeb Halaby, fost oficial guvernamental şi CEO al companiei Pan American, era urmaşul unuia dintre primii imigranţi sirieni din SUA. Cu aşa origini exotice, Lisa nu avea cum să nu se transforme într-o frumuseţe, lucru dublat, din fericire, şi de inteligenţa ei.

Citeşte continuarea aici!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

G M
28.02.2021, 14:06:51

La mulți ani pentru regină ! dar articolul e prost scris.

+4 (4 voturi)
Modifică Setările