Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Regizorul Cristi Puiu, despre discursul său de la TIFF: „Cred că dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia”

13
12 Aug 2020 07:28:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto arhivă
Foto arhivă

Regizorul Cristi Puiu a clarificat marţi seara la emisiunea Marius Tucă Show ce a motivat discursul său de la TIFF înaintea proiecţiei noului său film ,,Malmkrog”.

Regizorul a spus atunci că este inuman să urmăreşti un film de 200 de minute cu masca pe faţă.
 
,,Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ţinut jumătate de oră până să intrăm. Au fost mai mulţi factori: masca, frigul, tânţarii. Am cerut să vorbesc fără mască, ne-am născut fără mască. Aceste măsuri sunt tranzitorii (…) Ştiţi ce mă deranjează la toată povestea asta? Frica din ochii omului!
 
Mă gândesc la fetele mele şi nu am soluţie. Conceptul de afară a dispărut. (…) Cred că lucrurile se vor rostogoli progresiv până în fundul Iadului. Televiziunile şi politicienii nu au făcut decât să injecteze frica în noi! De ce nu dau toate cifrele?”
 
Regizorul a avut şi un mesaj pentru autorităţi.
 
„Cred că dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia (…) Să coboare de pe cal şi să vorbească cu poporul. Să nu-i mai trateze pe oameni ca pe nişte vite. Opriţi-vă cu frica, frica, frica!”, a declarat regizorul potrivit Libertatea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

gyll
12.08.2020, 08:38:09

Și mie îmi este tare frică, datorită frigului pe care l-a resimțit, dom Pui a primit atarete boală, sus la mansardă. Așa perforație dezlanata nu am mai citi din vremea Veoricai.

-1 (7 voturi)
Klaus Golannis
12.08.2020, 09:37:10

Lui tac`tu nu i-a fost frica s-o faca fara prezervativ, si uite ce a iesit... Eu te inteleg jupane, dar nu la toti e ca la tine!

0 (4 voturi)
gyll
12.08.2020, 09:46:26

Problema este că ești un neica nimeni care insulți, în fapt acest lucru arată cât te - au educat acasă. În altă ordine de idei : -Un 👊 perpendicular peste 👄 = poate te - ar trezi.

-2 (4 voturi)
HH Dragos
12.08.2020, 08:43:53

Un om deștept ca dl Puiu ar trebui să își aleagă f bine cuvintele. Da, la modul generic e clar că pandemia e de preferat dictaturii. La fel pot zice și eu că mâncarea e de preferat filmului; și atunci pot să îndemn oamenii să nu meargă la film, că au nevoie de mâncare. 1. Cu toate bâlbele, măsurile proaste, chiar incompetența, nu poți zice că măsuri ia acum guvernul e "dictatură". 2. Dacă sunt reguli proaste, zi concret ce anume ar trebui schimbat. De ex că e absurd să ți se ceară să ai un discurs cu masca pe față, când tu ești în aer liber, la 10m de alți oameni (poate ai dreptate, poate nu... dar spune negru pe alb). 3. Trebuie să te gândești când dai un astfel de mesaj că nu o să fie auzit doar de cei 50-100 de la proiecția filmului. Și cu astfel de cuvinte dai apă la moară doar tuturor celor care nu respectă chestiile minime de protecție. Sau ești în linia aberațiilor doamnei Weber.

+3 (7 voturi)
Victor Nagy
12.08.2020, 09:00:53

„ Cu toate bâlbele, măsurile proaste, chiar incompetența, nu poți zice că măsuri ia acum guvernul e "dictatură". ” Internarea fortata in spital este dictatura . Bolnavii depistati , simptomatici , asimptomatici ... trebuie izolati , carantinati , supravegheati , tratati medical dupa caz ....nu internati fortat . Cei ce nu respecta izolarea decisa pot fi chiar arestati .

-1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (13)