Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Regulile stricte pe care „iepuraşii“ Playboy trebuiau să le respecte: ce nu aveau voie să facă şi ce riscau dacă nu-şi păstrau „codiţele“ curate FOTO

3
29 Sep 2017 17:14:16
Autor: Alexandra Constanda
Hugh Hefner prefera „iepuraşii“ blonzi FOTO Guliver/Getty Images
Hugh Hefner prefera „iepuraşii“ blonzi FOTO Guliver/Getty Images

Tinerele atrăgătoare cu papion şi costume de iepuraş, care lucrau în cluburile de noapte controlate de fondatorul Playboy Hugh Hefner, trebuiau să respecte nişte reguli foarte stricte, regăsite într-un manual cu instrucţiuni.

Hugh Hefner, care a murit la vârsta de 91 de ani, a lansat revista Playboy în anul 1953, ulterior clădindu-şi un imperiu multimedia din cluburi, vile şi producţii de televiziune, toate având ca simbol femei cu papion, în costume de iepuraş. 
 
Între anii 1960 şi 1986, brandul controla 40 de cluburi de noapte, precum şi câteva cazinouri în Anglia şi Bahamas, iar toate aveau în comun „iepuraşii“, scrie Business Insider. În timp, termenul de „iepuraş“ s-a extins şi asupra iubitelor excentricului milionar care locuiau cu el în Conacul Playboy. Totuşi, modelele care apăreau în paginile revistei pentru adulţi aveau titulatura de Playmate. 
 
Iată o scurtă istorie a controversaţilor „iepuraşi“:
 
 • Numele de „iepuraşi“ vine dintr-o sursă inedită. În timpul studenţiei, la Universitatea din Illinois, Hefner obişnuia să ia cina într-un local numit Bunny’s Tavern. Aparent, numele l-a marcat. 
 
 • Pentru a lucra în cluburile Playboy, tinerele trebuiau să dea un casting şi să respecte o serie de reguli stricte. 
 
 
 • „Iepuraşii“ erau concediaţi imediat dacă dezvoltau relaţii intime sau ieşeau la întâlniri cu alţi angajaţi sau oaspeţi ai cublurilor, fiind sfătuite să refuze astfel de solicitări cu diplomaţie. 
 
 • De asemenea, „iepuraşii“ nu aveau voie să consume alcool sau să folosească gumă de mestecat la locul de muncă. 


 • Exista o „mamă-iepuraş“, pe care manualul cluburilor Playboy o descria ca fiind supervizor al celorlalţi „iepuraşi“ şi direct responsabilă de ce făceau tinerele, care la sfârşitul programului de lucru erau obligate să-i dea raportul. 
 
 • Manualul le sfătuia pe tinere să se adreseze tuturor angajaţilor de sex masculin „într-o manieră veselă şi cooperativă“. 
 
 • În mod deloc surprinzător, unele dintre cele mai stricte şi mai ciudate instrucţiuni din manual făceau referire la ţinută. 
 
 • Costumele trebuiau purtate „cu mândrie şi frumuseţe“.
 
 • Rujul trebuia să fie foarte bine aplicat pentru a evita aspectul „spălăcit“, purtarea perucilor era încurajată, ciorapii trebuiau să fie depozitaţi în congelator după utilizare, manichiura era obligatorie, iar bijuteriile – cu excepţia butonilor Playboy – erau strict interzise. 
 
 • „Iepuraşii“ erau obligaţi să se plimbe prin local ore în şir în pantofi cu toc, însă manualul conţinea şi tot felul de trucuri privind tratarea durerilor. 


 • „Iepuraşii“ puteau câştiga bani în plus dacă lucrau la petreceri private, lucrau ore suplimentare şi ajutau la managementul cluburilor. 
 
 • Pe de altă parte, „iepuraşii“ îşi puteau pierde salariul pe o lună dacă întârziau, dacă nu-şi păstrau cabinele curate şi ordonate sau dacă nu reuşeau să-şi păstreze „codiţele“ curate şi pufoase.
 
 
 • Unul dintre „iepuraşi“ a dezvăluit că în anii ’80, tinerele erau obligate să vină la serviciu cu o oră mai devreme doar pentru a se îmbrăca şi a se machia, iar acele ore nu au fost niciodată plătite. 
 
 • În 1963, jurnalista Gloria Steinem s-a angajat ca „iepuraş“ sub acoperire. Deşi Hefner s-a considerat întotdeauna un susţinător al libertăţii sexuale, jurnalista a declarat că femeile erau obiectificate şi existau o mulţime de nereguli în ceea ce priveşte condiţiile în care tinerele munceau. 
 
 • „Iepuraşii“ de la Conacul Playboy, care îi erau iubite lui Hefner, primeau 1.000 de dolari pe săptămână, însă erau condiţionate să-i cheltuie doar pe haine. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Hofner Hermann
30.09.2017, 17:32:00

I s-a muiat si degetu' cu care isi impingea limba.

Serban Clara
1.10.2017, 08:42:38

Doamna Alexandra Constanda , care a scris articolul , a terminat 8 clase ? Dupa cum scrie , s.ar zice ca nu ! "Maniera vesela si cooperativa"- : nu cumva "cooperanta" doamna? Ia vedeti in dex ce inseamna "cooperativa" "Manechiura" - nu cumva " manichiura"?

Serban Clara
1.10.2017, 08:55:11

Am uitat "femeile erau obiectivizate", poate explica doamna sensul cuvantului "a obiectiviza", pt. ca in dex inseamna "a capata caracter de obiectiv"!!!

Modifică Setările