Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Roberto Alagna trage la românce

0
25 Jun 2013 19:24:06
Autor: Sabrina Valeriu
Ana Maria Donose şi Roberto Alagna s-au cunoscut la Viena FOTO Opera Naţională Iaşi
Ana Maria Donose şi Roberto Alagna s-au cunoscut la Viena FOTO Opera Naţională Iaşi

O tânără soprană din România, Ana Maria Donose, calcă pe urmele Angelei Gheorghiu: l-a cunoscut pe fostul soţ al vedetei şi ar putea avea o colaborare cu acesta într-un viitor apropiat.

Roberto Alagna (50 de ani) este unul dintre cei mai apreciaţi tenori contemporani, însă a fost în atenţia presei nu numai datorită carierei artistice, ci şi prin prisma mariajului cu soprana Angela Gheorghiu. Tenorul pare să aibă o slăbiciune pentru femeile din România, căci, de curând, o soprană din Iaşi l-a impresionat pe celebrul artist.

Ana Maria Donose (29 de ani), tânăra soprană a Operei Naţionale Române  din Iaşi, a petrecut de curând o săptămână în capitala Austriei, unde a studiat rolul Violetta din „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, sub îndrumarea baritonului George Petean. În aceeaşi perioada, la Viena a fost prezentat spectacolul „Tosca“, de Giacomo Puccini, iar artista a avut astfel ocazia de a-l cunoaşte pe Roberto Alagna.

„Roberto Alagna este un om deosebit. Ne-am întâlnit în culise la spectacol şi am vorbit în limba română. M-a impresionat foarte mult cum a interpretat rolul Mario Cavaradossi din opera lui Puccini, mi-au dat lacrimile. A fost foarte bucuros să mă cunoască şi sperăm să şi cântăm împreună“, dezvăluie soprana.

Ana Maria Donose a devenit solista a Operei Naţionale Române din Iaşi în toamna anului 2012. Ea şi-a făcut debutul în opera-balet „Indiile galante“, de Jean Philippe Rameau (Hebe)  şi în „Troienele“, după Euripide (Elena, Andromaca), ambele spectacole în regia lui Andrei Şerban.  De curând a jucat în „Aida“, de Giuseppe Verdi (Marea Preoteasă) şi în „Sunetul muzicii“, de Richard Rodgers (Elsa).

Dacă colaborarea dintre Alagna şi Ana Maria Donose se va concretiza pe viitor, rămâne de văzut. Cert este că celebrul tenor a făcut un cuplu de succes – cel puţin pentru o perioadă -  atât în viaţa personală, cât şi pe scenă, cu altă româncă de succes: Angela Gheorghiu.

Romeo şi Julieta ai operei internaţionale

Roberto şi Angela s-au cunoscut în 1994, când au apărut împreună în opera „La Bohème“, la Covent Garden, în Anglia. La vremea respectivă, Alagna era căsătorit. Doi ani mai târziu, soţia tenorului a încetat din viaţă, astfel că Alagna şi Gheorghiu au devenit official un cuplu. „Chimia“ dintre ei era atât de mare, încât au fost numiţi Romeo şi Julieta ai operei internaţionale.

În 2009, însă, cuplul vorebea pentru prima oară de o separare. La vremea respectivă, soprana invoca lipsa intimităţii, ea locuind la New York, iar el la Paris. „De multă vreme nu mai facem lucrurile împreună. Fiecare îşi vede de carieră. Credeam că va fi greu, dar acum mă simt mai relaxat şi liber. Nu mai trebuie să dau socoteală şi sfaturi în fiecare seară. Este foarte greu să formezi o familie cu un artist, mai ales când sunt doi interpreţi de operă a căror meserie este atât de grea“, spunea şi Roberto Alagna.

În 2013, după 17 ani de mariaj, căsnicia lor s-a încheiat. „Intru în noul an cu optimism, ca întotdeauna, dar şi cu o nouă identitate. Am hotărât de comun acord şi în deplină prietenie cu Roberto Alagna divorţul iminent, ce se va pronunţa cât de curând. Fiecare are şi va avea drumul său. Nu excludem să avem spectacole împreună, în mod natural, cum o facem cu toţi colegii noştri ca şi până acum“, declara artista la începutul acestui an.

La scurt timp după divorţ, au apărut primele zvonuri că Angela Gheorghiu are o relaţie cu Cezar Ouatu, contratenorul care a reprezentat România la Eurovision 2013. Soprana nu s-a sfiit deloc să posteze pe contul său de Facebook fotografii în ipostaze foarte apropiate alături de Cezar Ouatu. De altfel, în perioada concursului Eurovision aceasta s-a transformat într-un veritabil susţinător şi PR al contratenorului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările