Nu era pentru prima dată când George Mariş practica „speed flying”, un sport riscant, cu puţini adepţi în ţara noastră, potrivit stirileprotv.ro.
Potrivit sursei citate, George Mariş era un împătimit al muntelui. Ani la rând a fost pe podium la concursurile de escaladă, iar de ceva vreme se îndrăgostise de speed flying, un zbor în care folosea o aripă de mici dimensiuni, care îi permitea să atingă viteze mari, chiar şi 100 de km pe oră, aproape de stânci. Pentru amatorii acestui sport foarte periculos, zborurile din Bucegi sunt extrem de provocatoare. Se aruncă în gol, susţinuţi doar de o aripă îngustă, şi coboară cu viteze ameţitoare de-a lungul unor vai abrupte.
George Mariş FOTO PRO TV
„Un sport de mare risc, piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă, bănuiesc. Adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, e un om de munte şi cunoştea pericolele”, a declarat Andy, salvamontist.
George Mariş a fost un adevărat Ninja Warrior la PRO TV
În ciuda performanţelor, George era un om extrem de discret. Publicul larg l-a cunoscut odată cu difuzarea concursului "Ninja Warrior", la PRO TV, ]n 2018.
„Atuul meu în competiţia asta ar fi o combinaţie între agilitate şi forţă. Dacă mă montez pe ceva şi vreau să fac ceva, reuşesc de obicei”, declara George în show-ul de la PRO TV.
Acum doi ani, tot pe 28 octombrie, George îi cucerea pe telespectatori şi era aplaudat pentru curajul său.
În 2018, în aceeaşi zonă, un turist american s-a prăbuşit în timpul unui salt extrem, executat tot cu o parapantă de viteză, de la Crucea de pe Caraiman, spre Buşteni.
Speedflying este un sport nou şi puţin cunoscut în România. Nu are foarte mulţi adepţi, tocmai pentru că este foarte riscant. Până acum, zeci de pasionaţi ai acestui sport din întreaga lume şi-au pierdut viaţa.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
8 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Iata ce inseamna sa nu gandesti bine inainte si sa lasi adrenalina, ca la animale, sa decida in locul tau: orice meteorolog de la statiile din zona sau un localnic i-ar fi spus sarmanului tanar ca pe Caraiman si la Cruce se produce un accentuat efect de unda (fohn in germana) care produce curenti descendenti puternici chiar si in zile de calm atmosferic..Acelasi fenomen al curentilor descendenti l-a omorat si pe Aurel Vlaicu, numai ca Vlaicu nu avea cum sa afle dinainte. Sa-l odihneasca Dumnezeu.
Cine sare multe garduri,
Ce-și face omul cu mîna lui...nici dracul nu mai desface.
Macar a murit facand ce-i place, incercand sa-si depaseasca limitele! Oare cati dintre cei care-l critica nu vor muri de boli cauzate de sedentarism, imobilizati in propriul lor pat! Oare cati dintre cei care-l critica, neavand curajul sa faca altceva, nu au gonit cu viteze foarte mari pe autostrada punand in pericol nu doar propria viata ci si pe cea a celorlalti participanti la trafic. Sigur ca atunci cand se intampla o nenorocire careie ii cade victima un tip cu o pregatire fizica de exceptie, ei, bieti balconari, obezi, incapabili sa-si miste fizicul flasc trei etaje fara sa gafaie vartos, n-au alta treaba decat sa ragaie moralizator. Ceea ce nu pricep ei este faptul ca, in general, oamenii dau mult mai mult bani pe un soim cu zborul frant, decat pe o cioara longeviva.
Serban Mihaila Nu. Nu este absolut nimic impacator in moartea asta. Nu e ca si cum ar fi murit incercand sa salveze un copil de la inec(operatie riscanta) ci dandu-se cu parasuta pt propriul ego. Odihneasca-se in pace. nu-i nici o problema ca iti asumi riscuri inutile dar a murit pe gratis, nu e nici o revelatie. cum e in tenis - unforced error, alea sunt cele mai aiurea..
Vezi toate comentariile (8)