Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Smiley, gest emoţionant pentru un elev batjocorit de colegi: a fost la şcoala lui şi le-a ţinut un discurs copiilor VIDEO

24
16 Jun 2019 19:48:01
Autor: Andreea Neblea
Smiley le-a ţinut un discurs elevilor
Smiley le-a ţinut un discurs elevilor

Cântăreţul Smiley (35 de ani) a primit o scrisoare de la mama unui băiat care este hărţuit de colegii lui, aşa că a mers la el la şcoală şi i-a rugat pe copii să fie mai buni, iar momentul a fost filmat.

Smiley a mers în vizită la o şcoală din Bucureşti, în timpul orelor de curs, pentru a-i ura „La mulţi ani“ lui Emanuel, un băiat care a împlinit 13 ani şi care este izolat constant de către colegii de clasă. 
 
Emi, aşa cum îi spune mama lui, este una dintre victimele bullying-ului şi este izolat pentru că e diferit, are ADHD şi probleme de vedere, ceea ce face ca el să se descurce mai greu la şcoală. Copiii cred că e favorizat de profesori pentru că are programa adaptată şi îl resping. 
 
Prezenţa lui Smiley, care apare din senin în timpul orei de română, l-a bulversat nu numai pe Emi, ci şi pe colegii care au amuţit când artistul a intrat în clasa lor cu un tort şi un cadou pentru băiat. „Când am intrat în clasă, toţi păreau bulversaţi. Emi, care stătea în prima bancă, nu ştia cum să reacţioneze, s-a emoţionat foarte tare când m-a văzut. M-a impresionat cu totul, aflasem destule lucruri despre el şi despre cât de greu îi e să fie singur şi umilit de colegi“, a povestit cântăreţul.
 
Smiley a precizat că a primit o scrisoare de la mama lui Emi în care aceasta a povestit situaţia lui, dar şi toate greutăţile pe care aceasta le întâmpină în încercarea de a combate bullying-ul din şcoală, dar şi de a-l proteja pe Emi.
 
„Am primit o scrisoare care m-a emoţionat. Ştiam de bullying, de cât de prezent este în şcoli, de cyber bullying, cel care continuă în online, dar nu am realizat cât de acut este în realitate. Am început să mă intersez, aşa am ajuns şi la «Salvaţi copiii» şi am fost şocat să aflu că România este pe locul trei în Europa la cazurile de bullying. Aşa că  m-am hotărât să apar la şcoală la Emi şi să fac un material dedicat pe vlog despre asta“, a spus Smiley. 
 
 
„Toate vorbele urâte pe care vi le spuneţi între voi vă vor costa pe toţi mai târziu. Iar sfatul meu este
să fiţi oamenii pe care vă doriţi să-i întâlniţi. Oameni care să vă spună: Salut, ce mai faci? Eşti bine? Deci, aveţi grijă ce fel de vorbe spuneţi şi ce fel de fapte faceţi, pentru că toate vi se vor întoarce înapoi în viaţa asta. Cu siguranţă. Aveţi grijă unii de alţii!“, le-a spus Smiley colegilor lui Emi, cu un discurs în care copiii ascultau cu ochii mari. 

Tot episodul de vlog este dedicat bullying-ului şi combaterii acestuia şi include, pe lângă întâlnirea emoţionantă cu Emi, şi informaţii şi discuţii cu reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii care deruleaza o campanie de sprijin pentru copiii afectaţi.  
 
„O să încerc să fiu alături de orice organizaţie care încearcă să găsească soluţii împotriva bullying-ului. Am deja suficiente date strânse, încât mi-e clar că e nevoie de o implicare masivă a ONG-urilor, a părinţilor şi a profesorilor, dar şi a noastră, a celor care  au comunităţi active de fani online şi offline“, promite Smiley.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

mitrut
16.06.2019, 21:21:57

Bravo lui, foarte frumos ca si-a gasit timp pentru aceasta cauza! Sper sa fie urmat si de altii!

+8 (14 voturi)
Muzicescu Alexandru
16.06.2019, 21:48:11

Cum poate să-și închipuie Smiley Rânjitu că niște adolescenți vor asculta de sfaturile lui? Consecința acestei reclame mascate este că băiatul ăla va fi și mai umilit ca până acum, în speranța că Rânjitu' va mai veni o dată.

-10 (22 voturi)
leonard crassas
16.06.2019, 21:51:27

Frumos !!un gest mare, facut de Smailey frumoasa initiativa

+8 (16 voturi)
Adina T.
16.06.2019, 23:08:34

Toti am fost victime si agresori cel putin o data in perioada scolii! :))

+7 (11 voturi)
Marian Panescu
17.06.2019, 00:32:32

Haideti sa-i spunem pe romaneste: batjocura,bataie de joc, fenomen ce ce are loc sub ochii nepasatori ai cadrelor didactice de la an la an mai slab pregatite!

+13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările