Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Starul din „Doctor Who“, Christopher Eccleston, a dezvăluit că s-a luptat cu anorexia şi depresia, ajungând în pragul sinuciderii: „Eram convins că o să mor“

0
16 Sep 2019 19:20:34
Autor: Adelina Mărăcine
Christopher Eccleston în „Doctor Who“ FOTO BBC
Christopher Eccleston în „Doctor Who“ FOTO BBC

Christopher Eccleston (55 de ani), cunoscut din serialul „Doctor Who“, a dezvăluit că s-a luptat cu anorexia în timpul filmărilor pentru seria BBC şi a mărturisit că depresia cu care se confruntă în ultimii ani l-a adus în pragul sinuciderii.

Actorul în vârstă de 55 de ani, care a preluat rolul principal al seriei în 2005, a scris despre lupta sa cu problemele de sănătate mintală în autobiografia „I Love The Bones Of You“, care va fi publicată pe 19 septembrie, potrivit The Independent.
 
„De multe ori am vrut să dezvălui că sunt un anorexic şi un dimorf pe viaţă, dar n-am făcut-o“, a scris actorul.„Întotdeauna am crezut că acesta este un secret murdar, având în vedere faptul că sunt bărbat“, a adăugat el. 
 
Eccleston a mărturit că cel mai rău i-a fost în timpul filmărilor pentru „Doctor Who“, când a interpretat rolul principal: „Boala era încă acolo, în mine, în timp ce filmam. Oamenii adoră felul în care arăt în acel serial, dar adevărul este că eram foarte bolnav. Recompensa pentru acea boală a fost chiar rolul pe care l-am jucat, dar acaeastă situaţie regretabilă a continuat.“
 
Actorul a renunţat la rol după numai un sezon şi a mărturisit că a fost „dat la o parte“ din industrie, din cauza acestei decizii. 
 
În autobiografia sa, Eccleston a dezvăluit şi faptul că a fost diagnosticat cu depresie cronică, în urma divorţului prin care a trecut în 2005. Atunci au apărut gândurile suicidale şi, disperat, a apelat la ajutor specializat.
 
„Aveam o stare de anxietate extremă, fiind convins că aveam să mor pur şi simplu sau că o să mă sinucid, în cele din urmă.  Am sunat la o clinică de psihiatrie, într-un moment de disperare, mi-am făcut bagajul şi am fugit“, a povestit actorul. 
 
Eccleston a mărturisit că în prezent urmează un tratament cu antidepresive şi că ar putea depinde de ele tot restul vieţii sale. 
Christopher Eccleston FOTO Guliver/Getty Images

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările