Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Suma plătită de Harvey Weinstein pentru a ajunge la o înţelegere cu unele dintre femeile care l-au acuzat de agresiune sexuală. Ce actriţe au refuzat acordul

0
28 May 2019 14:38:20
Autor: Andreea Neblea
Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images
Harvey Weinstein FOTO Guliver/Getty Images

Fostul producător de film Harvey Weinstein (67 de ani) a ajuns la un acord de mai multe milioane de dolari cu câteva dintre femeile care l-au acuzat de agresiune sexuală.

Harvey Weinstein a ajuns la o înţelegere financiară, în cadrul unei proceduri de drept civil, cu mai multe dintre victimele sale prezumtive, precum şi cu creditorii fostului studio The Weinstein Co. (TWC) care l-au dat în judecată, relatează BBC.
 
Avocaţii care îl reprezintă pe Weinstein au transmis că au acceptat un acord în valoare de 44 de milioane de dolari pentru a rezolva procedurile de drept civil şi pentru a le da compensaţii victimelor, cât şi creditorilor şi procurorului general al New Yorkului.
 
Suma de 44 de milioane de dolari va fi împărţită între acuzatori, avocaţii lor şi avocaţii celor acuzaţi. Mai exact, 30 de milioane de dolari vor reveni celor care au depus plângere, creditorilor neasiguraţi şi foştilor angajaţi ai TWC. Restul de 14 milioane de dolari vor fi folosiţi pentru plata taxelor judiciare.

NY Times a scris că poliţele de asigurare ar acoperi suma de 44 de milioane de dolari dacă acordul este aprobat de consilierii care se ocupă de falimentul TWC, relatează News.ro. Negocierile dintre echipa lui Weinstein şi avocaţii femeilor care l-au acuzat durează de peste un an, mai scrie publicaţia americană.
 
Înţelegerea cu procurorul general al New Yorkului are legătură cu procesul intentat în 2018 lui Harvey Weinstein şi fratelui lui, Bob Weinstein, partener de afaceri, pentru încălcarea legilor statului privind hărţuirea sexuală, abuzul sexual şi constrângerea, precum şi discriminarea de gen.
 
Numele femeilor implicate în acord nu au fost pulicate. Obiectivul acordului este de a ajunge la soluţionarea globală a tuturor proceselor civile depuse împotriva lui Weinstein în SUA, Marea Britanie şi Canada, potrivit publicaţiei Wall Street Journal, citată de BBC.
 
Ashley Judd şi Rose McGowan nu vor face parte din înţelegerea financiară în valoare de 44 milioane de dolari a lui Harvey Weinstein, după cum au anunţat actriţele pe Twitter, potrivit The Wrap.
 
Medierea este aşteptată să continue săptămâna viitoare. Până în prezent, s-au raportat mai mult de 11 sesiuni de mediere separate între părţi, care au durat în jur de 133 de ore. O declaraţie a instanţei din 15 mai a descris procesul drept „extrem de contradictoriu“.
 
Acordul este o chestiune civilă, astfel încât nu va avea niciun efect asupra cauzelor penale aflate pe rol împotriva fostului producător de film. Weinstein urmează să fie judecat la New York pe 3 iunie pentru cinci acuzaţii de agresiune sexuală provenite de la două femei. El a pledat nevinovat şi a negat toate acuzaţiile. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea să-şi petreacă restul vieţii în închisoare.

Când şi cum a început scandalul Weinstein 
 
Scandalul Weinstein a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care au dezvăluit o parte din abuzurile mogulului. Zeci de femei l-au acuzat pe producătorul american de film Harvey Weinstein că le-a hărţuit sexual, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood - Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. În plus, alte femei, între care se numără actriţele Rose McGowan şi Asia Argento, îl acuză de viol.
 
Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. George Clooney însă a declarat tranşant că toţi cei din industrie sunt complici şi că zvonurile au apărut încă din anii '90, dar nimeni nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările