Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Suma uriaşă pe care Robert de Niro încearcă s-o recupereze de la Harvey Weinstein. Meryl Streep, Brad Pitt şi George Clooney, printre păgubiţi

0
27 Jun 2018 18:52:54
Autor: Adelina Mărăcine
Robert de Niro are de recuperat aproximativ 1 milion de dolari de la compania lui Harvey Weinstein FOTO Getty Images
Robert de Niro are de recuperat aproximativ 1 milion de dolari de la compania lui Harvey Weinstein FOTO Getty Images

După ce compania de film a producătorului Harvey Weinstein (65 de ani), acuzat de mai multe femei de viol şi hărţuire sexuală, a cerut intrarea în faliment, mai mulţi actori celebri, printre care şi Robert de Niro, susţin că au de recuperat sume importante de bani de la mogulul american.

Robert de Niro (74 de ani) spune că are de recuperat aproape un milion de dolari de la The Weinstein Company, iar presa internaţională pune pe seama acestui lucru discreţia cu care actorul american, cunoscut pentru intervenţiile sale publice, a tratat mişcarea #MeToo, scrie Mediafax. 
 
Potrivit unor documente privind insolvenţa companiei cofondate de Harvey Weinstein, Robert de Niro se numără printre cei care solicită societăţii sume restante pentru filmele produse de aceasta.
 
Astfel, legendarul actor afirmă că Weinstein Company îi datorează 940.706 dolari pentru apariţia sa în pelicula care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru rol secundar din „Silver Linings Playbook“.
 
Harvey Weinstein (stânga), alături de Robert de Niro la lansarea peliculei „Silver Linings Playbook“.
 
Printre vedetele care încă mai aşteaptă să primească bani de la Weinstein Company se numără şi Julia Roberts şi Meryl Streep, fiecare cu câte 169.611 dolari, pentru prestaţiile din „Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County“, film lansat în 2013.
 
De asemenea, Brad Pitt şi George Clooney se regăsesc printre cei care au depus plângeri după ce, în procesul de insolvenţă, compania lui Weinstein a transferat drepturile asupra filmelor pe care le-a produs companiei Lantern Capital.
 
În martie, The Weinstein Company a cerut intrarea în faliment şi a încheiat un acord cu societatea de investiţii Lantern Capital pentru preluarea „activelor şi angajaţilor“.
 
Scandalul „Harvey Weinstein“ 
 
Compania, înfiinţată în 2005 de fraţii Harvey şi Bob Weinstein, a fost implicată într-un uriaş scandal, din octombrie 2017, când au fost făcute publice informaţii despre abuzurile sexuale săvârşite de Harvey Weinstein. Producătorul a fost, de altfel, înlăturat din companie pe 8 octombrie 2017.
 
După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost părăsit de soţie, a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 
 
De asemenea, scandalul sexual a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care au participat milioane de femei din întreaga lume, care îşi fac curajul să împărtăşească public propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“. O altă campanie de susţinere a victimelor abuzurilor sexuale este „Time's Up“, lansată de femeile de la Hollywood. 
 
Weinstein a declarat în mod constant că nu a fost implicat în relaţii sexuale neconsimţite şi a negat toate acuzaţiile. Producătorul se află în libertate, după ce a fost eliberat condiţionat, plătind o cauţiune de 1 milion de dolari, şi nu are voie să părăsească statele New York şi Connecticut.
 
FOTO Guliver/Getty Images

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările