Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Tatăl lui Răzvan Ciobanu a mulţumit preotului pentru predică

42
5 May 2019 12:25:49
Eugen Tănăsescu

Am stat de vorbă cu preotul Şerban Ion, cel care a predicat la înhumarea lui Răzvan Ciobanu. În lipsa unei înregistrări, am vrut să aflu ce a fost „grotesc” în predica părintelui, aşa cum s-a afirmat în anumite publicaţii.

Surpriza a fost totală... nu a fost nimic grotesc, mai mult, tatăl lui Răzvan i-a mulţumit părintelui pentru predică. 

Cu acordul părintelui, difuzez înregistrarea declaraţiei lui, aşa cum m-aş fi aşteptat să văd în publicaţiile care au preluat doar acuza de „grotesc”.

Sinteza declaraţiei părintelui:

- fac parte din familia lui Răzvan, sunt văr primar cu tatăl lui. Acesta mi-a mulţumit după slujbă, spunându-i că „ai vorbit pe sufletul meu”.

- nu am făcut nici o aluzie la ce spun ei acolo, nu ştiu de unde au scos-o.

- viaţa este un dar de la Dumnezeu, o taină, moartea este de asemenea o taină, şi uneori poate să fie scurtă, aşa cum a fost la Răzvan.

- Dumnezeu ne iartă, oricât de mult am greşi, numai ca noi să ne recunoaştem greşelile; am dat un exemplu luat din Pateric: un tânăr frate de mănăstire a văzut o fată frumoasă şi zis că el vrea să se însoare cu ea. A mers la tatăl fetii, care era preot păgân. Acesta a spus că întreabă pe dumnezeul lui (diavolul) dacă acceptă. Diavolul i-a cerut tânărului să se lepede de Hristos, Botez şi mânăstire. „Accept”, a zis tânărul. Dar diavolul a zis tatălui „să nu i-o dai pentru că Dumnezeul lui nu l-a părăsit, este cu el”. Atunci tânărul şi-a venit în fire şi a gândit că dacă el s-a lepădat de tot ce era mai sfânt şi totuşi Dumnezeu nu l-a părăsit, atunci rămâne în mânăstire. Poate de aici au tras ei concluzia că eu am făcut aluzie la gay, căsătorii heterosexuale. Nici prin gând nu mi-a trecut aşa ceva.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Utilizator Adevărul
5.05.2019, 13:16:45

Comentariu considerat abuziv.

A(n)
5.05.2019, 13:37:48

Eugen Tănăsescu "Nici prin gând nu mi-a trecut aşa ceva." E evident. Defapt incerca asa mai mascat sa-l scoata ingeras cu aripi. Si domnia voastra ce v-ati gandit! Ia sa-i dau o mana de ajutor dumnezeului lor, sa nu cumva sa fie bosumflat pe degeaba! Ca si asa sunt cam nevorbit de mult!

-6 (8 voturi)
A(n)
5.05.2019, 13:39:54

Eugen Tănăsescu "- fac parte din familia lui Răzvan" In ce sens?

-6 (10 voturi)
A(n)
5.05.2019, 13:41:39

Eugen Tănăsescu "Tatăl lui Răzvan Ciobanu a mulţumit preotului pentru predică" Corect! Trebuie ca a fost o euforie maxima.

-2 (10 voturi)
Stefan din Nord
5.05.2019, 13:59:58

Sa ne intalnim cu el sa ne faca haine in Imparatia lui Dumnezeu A spus preotul la finalul slujbei Iata ca preotul are siguranta ca gay-ul Cobanu ajunge in Imparatia lui Dumnezeu Insa ap Pavel spune cu totul altceva Ca nici un sodomist ,nici un barbat ce se culca cu un alt barbat NU va intra in Imparatia lui Dumnezeu . Intre cei doi, eu sincer il cred pe Ap Pavel

-2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările