Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Trei ani de închisoare pentru Pussy Riot, trupa care a cântat piesa anti-Putin

0
7 Aug 2012 17:31:42
Autor: Oana Antonescu
Cele trei tinere sunt de aproape şase luni în detenţie provizorie
Cele trei tinere sunt de aproape şase luni în detenţie provizorie

Procuratura a cerut trei ani de închisoare pedeapsă pentru cele trei membre ale trupei punk Pussy Riot, din Rusia. În februarie, tinerele au interpretat o „rugăciune punk" anti-Putin într-o catedrală.

Tinerele se află în detenţie provizorie de aproape şase luni după ce au cântat, pe 21 februarie, cu măşti pe faţă, „o rugăciune punk" intitulată „Maica Domnului, alungă-l pe Putin!" în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Membrele trupei riscă acum trei ani de închisoare pentru că procuratura rusă consideră că ele „au comis acte de huliganism, fiind motivate de ură religioasă şi de ostilitate". Procurorul rus a mai susţinut în rechizitoriul său că tinerele „s-au dedat unei provocări planificate cu multă atenţie" şi că „se opun lumii ortodoxe".

Pussy Riot se bucură de susţinerea mai multor personalităţi străine. Printre acestea se numără Madonna, Anthony Kiedis, solistul trupei californiene Red Hot Chili Peppers şi Sting. Cu toţii consideră că acuzaţiile care le-au fost aduse, dar şi ţinerea lor în închisoare sunt măsuri exagerate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările