Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Tudor Chirilă, despre mesajul transmis de fotografia anului: „Dă-le mă-n p**a mea de reguli şi de legi, că nu ne vede nimeni. Cam asta e esenţa“

26
30 May 2020 17:03:24
Autor: Andreea Unturica

Cunoscutul actor şi cântăreţ Tudor Chirilă comentează dur, într-o postare pe Facebook, fotografia devenită virală pe internet, în care apar premierul Lodovic Orban şi alţi guvernanţi în timp ce beau, fumează şi încalcă distanţarea socială, în sediul Guvernului

„O fotografie cu Ludovic Orban - Liderul Dreptei Româneşti, Raluca Turcan şi alţi băieţi la o masă cu alcool, fără măşti, cu Orban fumând şi nerespectând distanţarea socială într-o încăpere din interiorul Guvernului României. Cum s-ar putea traduce poza asta? Dă-le mă-n p..a mea de reguli şi de legi că nu ne vede nimeni. Cam asta e esenţa. Cam ce aşteptări ar trebui să avem de la un popor care de treizeci de ani are asemenea "lideri politici"? De ce ar trebui să nu încerce să fenteze legile un popor cu asemenea modele?“, afirmă Chirilă în postarea de pe Facebook.

Fostul solist al celebrei trupe  „Vama Veche“ se întreabă retoric cum ar trebui să privească cetăţenii României situaţia când „prim-ministrul României micţionează relaxat pe reguli în timp ce invită zilnic populaţia să le respecte“

„Răspunsul lui Orban e bestial şi are şi ceva emfază cocoşească în el: «Asta e, dacă e o poză, e o poză». Sala noastră de repetiţie se află la etajul doi într-o clădire cu mai multe spaţii şi colegii mei coboară ordonat să fumeze în pauze afară. Indiferent de vreme. Unii fumează ca şerpii şi ştiu că nu le e uşor. Tot în clădire administratorul (o femeie) fumează la ea în birou că deh, e mai "smecher". Am atras atenţia şi unora de la parter care nu ieşeau că "le era frig". Dacă suni la poliţie să vină să le dea amendă eşti "turnător". Acuma o să fie mult mai simplu: lasă-ne, băi nene, în pace că şi Orban fumează şi bea la Guvern, ce vrei? Exact. Ce să mai spui?“, se întreabă autorul postării de pereşeaua de socializare.

„Orice prim-ministru afară ar demisiona“

Tudor Chirilă consideră că „afară, orice prim ministru, mai ales în contextul ăsta, ar demisiona“.

„Orban n-o s-o facă, că el are o misiune mai mare, să salveze ţara cu ţigara-n gură. Ăştia sunt, fie că e Dragnea, fie că e Orban. Suntem şmecheri, ţara suntem noi, o variantă «bagabonţesc» preluată de la Ludovic XIV (măcar ăla nu guverna într-o democraţie). De la ăştia aşteptăm noi reforma educaţiei, depolitizarea aparatului administrativ, eficientizarea relaţiei dintre instituţiile statului şi cetăţean, eliminarea mafiei din sănătate şi reforma sistemului, autostrăzi, absorbţie de fonduri europene, stoparea defrişărilor, etc. De la ăştia“, spune, revoltat, Chirilă.

Potrivit acestuia, mult-comentata fotografie vorbeşte despre „o lipsă crasă de demnitate în raport cu sine“. „Respecţi regulile alea pentru că se presupune că eşti un model chiar pentru ăia cu care stai la masă şi care, dacă ieşi la fumat şi porţi mască chiar când nu te vede nimeni, s-ar putea să iasă de acolo mai respectuoşi faţă de tine şi mai motivaţi faţă de ei înşişi. Multă lume o să zică, hai mă, ce nu ştiai? Şi dacă ştiam n-am voie să mă indignez? Alţii o să-i dea ce bun era PSD-ul, le răspund scurt: aceeaşi mizerie, aceleaşi personaje. Alţii o să zică că fac prea mult caz: o să le zic simplu că fotografia asta pur şi simplu nu trebuia să existe. Rămâne un gust amar, amar rău de tot şi încă o lovitură dată oricărei speranţe către normalitate“, conchide Tudor Chirilă în postarea de pe Facebook.

Poza devenită virală, în care premierul şi mai mulţi miniştri apar fumând şi consumând băuturi alcoolice în clădirea Guvernului, ar fi fost făcută de unul dintre liberalii din încăpere, „mare susţinător al familiei tradiţionale“, şi apropiat al taberei anti-Orban din PNL, susţin surse politice pentru Adevărul. Petrecerea de la Palatul Victoria a avut loc luni, 25 mai, când Ludovic Orban a împlinit 57 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

IonIon Codreanu
30.05.2020, 17:27:18

Tudor Chirilă este aici UN ANALFABET FUNCȚIONAL El nu poate pricepe ce se întâmplă, el vrea în mod COMUNIST raiul pe Pământ... Doamne, ce oameni trăiesc în țara asta! Nu-i de mirare că suntem ultimii din UE la tot ce este valoros...

-13 (17 voturi)
Sorin Ionascu
30.05.2020, 17:27:39

Are dreptate 100%. Dar reactia mi se pare usor exagerata. Pe vremea cand pisedeii erau pe cai mari si i-au pozat cu tigara in gura pe mai-marii lor, nu s-a facut atata tam-tam. Intrebarea se pune - li se pare ceva mai sexy Orban si indreptatit sa ia niste p**e'n c*r, sau pe vremea cand toti trageau suturi pesedeilor li se parea ca oricum erau capabili de orice nelegiuire iar una in plus deja nu prea mai conta? Acum toata presa se preocupa de subiect, dar atunci pozele au trecut aproape inobservate.

0 (10 voturi)
IonIon Codreanu
30.05.2020, 17:42:08

Ba nu are dreptate câtuși de puțin! ASTA este important?! Poza asta definește activitatea guvernului?! Chirilă o fi având el talente, dar în acest comentariu este prost făcut grămadă și ticălos! Este UN FLEAC această poză, dar noi ne-am ocupat de 2000 de ani de fleacuri, niciodată de lucruri importante cu adevărat. Chirilă dă apă la moara pesediștilor, ceea ce este nu doar prostie, ci și ticăloșie, în țară nostalgicilor comunismului.

-2 (18 voturi)
Tomescu Tom
30.05.2020, 17:42:35

Clădirea parlamentului are și statut de cârciumă ? Cetățenii de rând nu au voie să bea și ei un șpriț acolo ..și să fumeze niște țigări ?

+4 (6 voturi)
Mihai Tarnopol
30.05.2020, 17:46:05

De fapt Chirila este suparat ca nu se fumeaza iarba, si nu-si trag cate un dos de palma. Ca asa fac oamenii educati, ca el.

-7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (26)