Tudor Chirilă, despre motivul pentru care nu cântă în campanii electorale şi la nunţi: „Nu dorim să ne asociem imaginea cu promisiuni deşarte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă FOTO Facebook
Tudor Chirilă FOTO Facebook

Solistul trupei Vama, Tudor Chirilă (44 de ani), a explicat care este motivul pentru care nu cântă în campanii electorale, la nunţi sau la botezuri.

Tudor Chirilă a explicat de ce nu cântă în campanii electorale, la nunţi şi la botezuri, într-un interviu acordat în cadrul Ştirilor Pro TV.

El spune că trupa Vama nu a cântat niciodată în campanii electorale pentru că nu vrea să îşi asocieze imaginea cu „promisiuni deşarte, cu o clasă politică despre care avem părerea pe care o avem“. 

„Noi (trupa Vama – n.r.) nu am cântat niciodată în campanii electorale. Ca să fie foarte clar, nu cântăm la nunţi, botezuri, petreceri private, campanii electorale. Pentru că există şansa ca la o nuntă naşul mare să se îmbete atât de tare şi să zică: «Cânt-o, bă, şi pe aia!». Noi nu facem dedicaţii. Şi campanii electorale, pentru că nu dorim să ne asociem niciodată imaginea cu promisiuni deşarte, cu o clasă politică despre care avem părerea pe care o avem. Prin urmare, există o diferenţă între administrarea banului public şi administratori şi campania electorală, unde există o ideologie, există promisiuni şi exemplul de 30 de ani este că aceste promisiuni nu sunt de îndeplinite“, a explicat cântăreţul.

Chirilă a mai spus, în special pentru oamenii care „poartă grija faptului că vor muri de foame dacă nu vor mai fi concerte în zona administraţiei locale“, că majoritatea concertelor lor, ale membrilor trupei Vama, nu sunt făcute cu bani publici: „Eu nu iau bani de la primar, banii îi ia o persoană juridică. Eu nu discut cu primăriile, ci cu un intermediar. Însă, 95 la sută din concertele noastre nu sunt în relaţii cu bani publici. Le spun asta oamenilor care ştiu că poartă grija faptului că vom muri de foame dacă nu vor mai fi concerte în zona administraţiei locale. Cu mentalitatea asta cum să ne reformăm?“.

Întrebat despre motivul pentru care nu merge la revelionul organizat de Primărie, acesta spune că muzica nu ar trebui politizată: „ Eu cred că nu ar trebui politizată muzica şi cred că un artist care are o relaţie cu Primăria, are dreptul să o critice, indiferent dacă are un contract de muncă. Lumea trebuie să separe foarte bine lucrurile astea. Faptul că Primăria municipiului Bucureşti te cheamă să cânţi, deci să îndeplineşti un serviciu muzical, remunerat, este una. Faptul că Primăria este incapabilă să gestioneze oricare dintre domeniile pe care a promis că le va gestiona, când a câştigat alegerile, este o chestie diferită, paralelă şi cred că, acolo, ca cetăţean, trebuie să-ţi spui părerea. Că PMB poate decide că dezirabili sunt doar cei care au păreri pro este o formă de manifestare antidemocratică vizavi de dreptul muncii“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite