Tudor Chirilă îndeamnă oamenii la proteste şi explică importanţa lor: „Au expus nişte şarlatani care nu s-au ţinut de cuvânt. Acum nu mai au bani de salarii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă FOTO Facebook
Tudor Chirilă FOTO Facebook

Tudor Chirilă (44 de ani) se alătură protestului organizat de „Corupţia ucide“ pentru duminică seară. Artistul cheamă lumea în stradă pentru a manifesta din nou împotriva Guvernului.

Tudor Chirilă îndeamnă oamenii să iasă la protestul organizat în această seară, în Piaţa Victoriei, împotriva Ordonanţei de Urgenţă pe Legile Justiţiei, printr-o postare pe Facebook.  

Artistul a vorbit despre importanţa protestelor din stradă şi subliniază efectele negative ale lipsei de reacţie din partea românilor cu privire la acţiunile politice ale guvernanţilor. 

 „Există tendinţa de a minimaliza importanţa protestelor. La ce sunt bune protestele că nu s-a schimbat nimic? La ce e bun ieşitul în stradă că ăştia tot nu pleacă. Cred că problema se pune greşit. Ce am fi avut fără proteste? Păi, simplu, o ţară confiscată mult mai repede şi aproape în totalitate. O ţară în care ei şi-ar fi trecut modificările legislative în linişte. Fără să-i arate nimeni cu degetul. Ori faptul că au fost proteste i-a făcut să se grăbească, să facă mişcări greşite, să manipuleze grosolan pentru că s-au grăbit sub presiunea publică. Şi asta i-a făcut să facă greşeli. Greşeli pe care lumea le vede. 

Artistul a continuat prin a sublinia faptul că politicienii aflaţi la putere, pe care-i cataloghează drept „şarlatani“, nu s-au ţinut de cuvânt faţă de propriul  electorat şi îndeamnă la trezirea conştiinţei civice, pentru a nu mai vota „hoţi“.  

 „Protestele au făcut ceea ce trebuie să facă orice protest. Au expus nişte şarlatani care nu s-au ţinut de cuvânt nici măcar faţă de electoratul lor. Le-au arătat că nu suntem proşti şi că îi vedem. Acum nu mai au bani de salarii. Iar pensiile se plătesc din împrumuturi, adică din bani pe care nu îi au şi pe care îi vor plăti până şi nepoţii pensionarilor de azi. Au spus Comisiei Europene că vor îngheţa salariile în 2019. Deci tot ce au oferit ca să cumpere bunăvoinţa unui popor fără educaţie financiară se va face apă. Şi atunci vom vedea rahatul în marea lui splendoare. Şi poate atunci vom începe să nu mai votăm hoţi. La aceste concluzii dacă se va ajunge va fi şi pentru faptul că s-a protestat. Oricât de puţini am fi, oricând“, a încheiat Chirilă. 

Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, care a fost elaborată în miez de noapte, adoptată luni dimineaţă şi publicată în Monitorul Oficial 30 de ore mai târziu, urmează să lase dosare importante fără anchetatori.

Mai exact, „pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urmă unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop“, se arată în OUG, în cazul DNA. Lucru pe care nu l-a făcut niciunul dintre procurorii care activează la DNA, deoarece legea nu prevedea o astfel de procedură până acum.

Nu mai departe de 27 septembrie, Tudor Chirilă a semnat unul dintre cele mai dure texte la adresa actualei Guvernări, în care îşi exprima opinia cu privire la referendumul de schimbare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale, care a avut loc pe 6 şi 7 octombrie, precizând că referendumul este „o aberaţie juridică, care declanşează un fenomen de ipocrizie socială fără precedent“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite