Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Tudor Chirilă, un nou mesaj dur la adresa lui Dragnea: Fură de la români şi vrea ca asta să nu se schimbe. Ce a făcut el e mult mai grav decât OUG 13

34
17 Oct 2018 19:41:16
Autor: Andreea Neblea
Tudor Chirilă FOTO Facebook
Tudor Chirilă FOTO Facebook

Tudor Chirilă (44 de ani) a publicat un nou text acid despre Liviu Dragnea şi „sluga“ Tudorel Toader, în contextul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului referitoare la legile justiţiei. Artistul îl numeşte pe şeful PSD „corupt“ şi „hoţ“ şi pune OUG pe seama nevoilor personale de a scăpa de procurorii tineri.

În stilul caracateristic, Tudor Chirilă, cunoscut pentru numeroasele reacţii vehemente la adresa sferei politice, a publicat un nou mesaj pe contul său de Facebook, în care face atacuri referitoare la liderul PSD, Liviu Dragnea, dar îl aminteşte şi pe Tudorel Toader, numindu-l „slugă“.
 
Acest mesaj vine odată cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea legilor Justiţiei, artistul considerând că articolele prevăzute „sar în ajutorul“ situaţiei lui Liviu Dragnea, care are mai multe dosare de corupţie. 
 
Chirilă a publicat textul într-o manieră peiorativă, la persoana întâi, personificându-se în liderul PSD:
 
„Am un mare dosar de corupţie, sunt şeful celui mai mare şi corupt partid din România. Mai sunt şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Îmi place să fur de la români şi vreau ca asta să nu se schimbe. Dar am un dosar de corupţie, de fapt, mai multe. Dar pe ăla care mă doare cel mai tare mă concentrez eu acum“. 
 
În opinia artistului, un aspect favorabil al Ordonanţei pentru Dragnea este acela de a limita vechimea unui procuror anti-corupţie la minim zece ani, deoarece tinerii sunt mai greu de manipulat, iar şeful PSD vrea să scape astfel de cel care îi analizează dosarul: 
 
„Şi mă gândesc ce bine ar fi să scap de procurorul care îmi instrumentează dosarul. Şi văd că e un procuror relativ tânăr, n-are vechime mai mare de zece ani. Cu ăştia tineri te înţelegi mai greu că na, aşa e mersul lumii, mai greu de prostit, etc. Şi atunci dau o ordonanţă de urgenţă în care nu mai poţi fi procuror DNA dacă ai vechime mai mică de zece ani. Mă numesc Liviu Dragnea şi vreau să f** România din toate poziţiile. De ce? Pentru că pot. Am şi o slugă model. Se numeşte Tudorel“.
 
Chirilă mai spune că „ceea ce a făcut Dragnea&Comp e mult mai grav decât OUG. 13. Pentru că efectele pe termen lung sunt incalculabile“.
 
La finalul postării, artistul îndeamnă din nou la proteste: „Mă întreb ce fac organizaţiile civice? Mă întreb de ce nu suntem în stradă?“. 
 
Totodată, aduce în prim plan faptul că o asociaţie construieşte un spital cu banii românilor, „în timp ce jigodiile astea aruncă România în dictatură“: 
 
„Asociaţia «Dăruieşte Viaţă» construieşte un spital cu banii românilor. Dar nu cu banii românilor pe care îi ia statul din taxe şi impozite, ci cu banii suplimentari ai românilor care ştiu că statul doar fură şi nu e în stare să construiască nimic. Iar românii care finanţează spitalul sunt statul paralel“, încheie Tudor Chirilă.  
 
Ordonanţa de Urgenţă pe Legile Justiţiei, care a fost elaborată în miez de noapte, adoptată luni dimineaţă şi publicată în Monitorul Oficial 30 de ore mai târziu, urmează să lase dosare importante fără anchetatori.
 
Mai exact, „pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urmă unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop“, se arată în OUG, în cazul DNA. Lucru pe care nu l-a făcut niciunul dintre procurorii care activează la DNA, deoarece legea nu prevedea o astfel de procedură până acum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

ovidiu preda
17.10.2018, 20:19:03

frankenstein redivivus

-1 (11 voturi)
M Costi
17.10.2018, 20:20:41

E ceva de ...speriat cum se mai pricep la legi , justitie , ordonante unii cântaciosi , stiriste , artisti de circ si altii fara o ocupatie precisa ... ! "Si dă-i...si luptă , si luptă si dă-i...sa iasă protestatarii in stradă ...!" P.S. Oare ce ar spune "vedeta" daca vreun politician cu studii juridice ar incepe sa-i comenteze muzica ?

-11 (23 voturi)
ovidiu preda
17.10.2018, 20:27:13

M Costi , pai dupa ce ai pascut iarba in vama le stii pe toate

-3 (19 voturi)
LochRoagPM
17.10.2018, 20:26:05

Mare actor ,muzician , cantautor....Do, Re Mi, Do, Re, Do,/ Sol, Sol, #Fa Ce frumos vorbește ăsta de este bușonat la banii primăriilor psd-alde, pnl șamd. Marș la vot cântăciosule vamaiot .

-6 (20 voturi)
ovidiu preda
17.10.2018, 20:30:39

LochRoagPM , toti astia care se dau artisti, liberalii, progresisti, de fapt sint abonati la tita statului in diverse forme, si pe oana pelea si pe rebengiuc tot astia amarastenii ii tin in spate nu biletele vindute la circ, scuze teatru

-9 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările