Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

„Un gest de supunere, se consideră inferioară“: analiza psihologică a gesturilor ministrului Carmen Dan la întâlnirea cu omologul său italian

8
26 Oct 2018 12:46:32
Autor: Lizeta Oprea
Carmen Dan alături de omologul său italian, Matteo Salvini FOTO Inquam Photos
Carmen Dan alături de omologul său italian, Matteo Salvini FOTO Inquam Photos

Făcând analiza psihologică a fotografiei în care ministrul de Interne Carmen Dan apare alături de omologul său italian Matteo Salvini, psihologii au dat verdictul: „Palma întoarsă în sus ne arată un gest de supunere ce evocă gestul cerşetorului de pe stradă. Prin acest gest, transmite că mental se consideră inferioară“.

După ce ministrul de Interne Carmen Dan a făcut marţi o gafă diplomatică, încurcând funcţia ministrului de Interne Matteo Salvini cu a lui Giuseppe Conte, premierul Italiei, gesturile surprinse în imaginea publicată de către aceasta au stârnit întrebări şi cu privire la modul în care ministrul reprezintă ţara în relaţia cu alţi oficiali.

Întrebaţi cum interpretează gesturile ministrului de Interne, psihologii au răspuns:

„Privind cu atenţie această imagine putem surprinde poziţiile corporale ale celor doi care «ne vorbesc» despre starea de spirit, emoţii, proiecţii, gânduri. Doamna Carmen Dan încearcă să mimeze încredere în sine însă poziţia corpului, umerii, poziţia palmelor, poziţia coatelor în raport cu corpul o contazic. Pare obosită, neîncrezătoare, cu o mimică de neputinţă, uşor deprimată. În poza în mişcare,  Carmen Dan are un gest nesigur al mâinii care arată o atitudine servilă amestecată cu amabilitate şi confuzie. Urmareşte reactia interlocutorului cu privirea, acompaniată de poziţia corpului îndreptat uşor spre acesta, ca o aşteptare de aprobare, acord şi apreciere“, a explicat pentru „Adevărul“ psihologul Keren Rosner.

Palma întoarsă în sus ne arată un gest de supunere ce evocă gestul cerşetorului de pe stradă. Prin acest gest, transmite că mental se consideră inferioară

„Întotdeauna privirea şi mâinile sunt conectate. Partea stângă a feţei oglindeşte latura emoţională, iar partea dreaptă pe cea logică. Dacă vrem să ştim ce se ascunde în sufletul unui om, privim partea stângă a feţei. În această fotografie, Carmen Dan transmite admiraţie şi intimidare. De asemenea, palma întoarsă în sus ne arată un gest de supunere ce evocă gestul cerşetorului de pe stradă. Prin acest gest, transmite că mental se consideră inferioară“, ne-a spus şi psihologul Iuliana Fulaş.

Făcând analiza psihologică a fotografiei, psihologul Keren Rosner interpretează gesturile ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, ale cărui mâini încleştate reprezintă un semn al testării semnalelor pozitive sau negative ale situatiei: „Sondează emoţiile şi evaluează momentul întâlnirii. Examinează contextul nefiind sigur ce interpretare să dea situaţiei, prevalând incertitudinea. Degetul mare stâng peste mâna dreaptă sugerează dorinţa de popularitate. Poziţia picioarelor semnifică atenţie şi precauţie“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Marcel Panciu
26.10.2018, 14:46:31

De curiozitate, exista pe-aici oameni care pun botul la astfel de manipulari primitive? Exista cineva care crede sincer ca "psihologii au dat verdictul"? Mai crede cineva in probitatea morala si profesionala a unei doamne care pretinde ca desluseste atitudini psihologice complexe dintr-o simpla fotografie scoasa cu totul din context?

+2 (6 voturi)
Oroban Andrei
26.10.2018, 15:37:15

Dacă în poză ar fi fost Iohannis şi nu Carmen Dan sunt convins că doamna psiholog scotea din buzunar interpretarea de rezervă. Psihologia este ştiinţă precum este şi ideologia de gen.

-1 (3 voturi)
Stefan din Nord
26.10.2018, 16:24:38

Cate minute a durat intalnirea ? In tot acest timp doamna nu a stat teapana sau cu palma intoarsa in sus A gesticulat s-a miscat asa ca la un moment dat si palma s-a intors in sus E usor sa scoti din filmare tocmai un cadru in care are astfel pozitia palmei pentru a trage concluzia care-ti convine Ca vorbiti de atitudinea de sluga , Va amintiti anii trecuti filmarea cu Basescu catarat pe o bordura sa fie in apropierea lui Obama la o intalnire cu mai multi sefi de state ? https://www.wowbiz.ro/video-traian-basescu-plimbare-istorica-alaturi-de-barack-obama-uite-unde-s-au-intalnit-cei-doi-presedinti-16268369

+2 (4 voturi)
kitty kat
26.10.2018, 17:20:00

Mda, e depåsitå de situatie oricum, deci privirea umilå si gesturi asemenea. Dacå nu ar fi fost in PSD...tot secretarå amåratå ar fi fost si azi.

0 (2 voturi)
mitrut
26.10.2018, 17:38:03

Daca mental se considera inferioara, cel putin e realista.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările