Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Un judecător a redeschis o anchetă pentru viol care-l vizează pe Gérard Depardieu

0
28 Oct 2020 18:33:25
Autor: Adelina Mărăcine
Gerard DEpardieu FOTO Getty Images
Gerard DEpardieu FOTO Getty Images

La mai mult de un an de la clasarea fără urmări a plângerii pentru viol care-l vizează pe actorul Gérard Depardieu, în vârstă de 71 de ani, o actriţă de 20 de ani reuşeşte să convingă un judecător de instrucţie să redeschidă ancheta, scrie news.ro, care citează Le Figaro.

Tânăra îl acuză pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual de două ori, pe 1 şi 13 august 2018, cu ocazia unei repetiţii la o piesă de teatru, la domiciliul actorului, un hotel particular din arondismentul VI. 

Ea a depus plângere la jandarmeria din Lambesc (Bouches-du-Rhône) în ultimele zile ale lunii august din 2018. 

Parchetul din Aix-en-Provence a deschis o anchetă preliminară înainte de a renunţa rapid la aceasta în favoarea Parchetului din Paris. Investigaţiile au fost încredinţate Poliţiei judiciare. Gérard Depardieu a fost audiat de Poliţie, potrivit news.ro. 

Nouă luni mai târziu, pe 4 iunie 2019, plângerea a fost clasată fără urmări "numeroasele investigaţii realizate" nu au "permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele constitutive", a explicat Parchetul. 

Pentru reluarea anchetei, tânăra a depus o plângere pentru a se constitui parte civilă. Demersul este un recurs care permite desemnarea aproape automat a unui judecător de instrucţie pentru a redeschide ancheta. 

Prin această modalitate au fost reluate la Paris şi investigaţiile cu privire la acuzaţiile de viol la adresa regizorului Luc Besson sau a ministrului de Interne Gérald Darmanin, tot după clasarea anchetei preliminare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările