Un regizor care a lucrat cu Michael Jackson, după documentarul HBO: „Cred aproape fiecare cuvânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson şi una dintre presupusele sale victime, James Safechuck FOTO
Michael Jackson şi una dintre presupusele sale victime, James Safechuck FOTO

Un regizor care a lucrat cu Michael Jackson a reacţionat în urma controversatului documentar HBO „Leaving Neverland“, pe care-l caracterizează ca fiind „genial“ şi se poziţionează de partea acuzatorilor megastarului.

Regizorul de videoclipuri muzicale Rudi Dolezal (61 de ani), care a lucrat cu Michael Jackson, consideră documentarul „Leaving Neverland“ un „produs genial“ şi menţionează că are încredere în fiecare cuvânt spus de cei doi bărbaţi care-i aduc regelui pop acuzaţii de viol şi abuz sexual.  

Într-un interviu pentru Page Six, Rudi Dolezal a declarat că Michael Jackson este singurul vinovat pentru faptul că reputaţia lui a fost „distrusă“ de noile acuzaţii. 

„Cred aproape fiecare cuvânt. E o muncă genială. Dacă legenda lui Michael Jackson va fi dustrusă de asta, singurul vinovat este chiar el, nimeni altcineva“, a spus regizorul, potrivit Daily Mail. 

Printre dezvăluirile şocante din documentar, Robson (36 de ani) povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck (41 de ani), care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani. Cel din urmă povesteşte şi cum „s-a căsătorit“ cu artistul chiar în dormitorul acestuia din ferma Neverland. Jackson i-ar fi oferit băieţelului un inel cu diamante drept verighetă. 

Documentarul „Leaving Neverland“ deja poate fi urmărit pe HBO GO

rudi dolezal foto getty images

Rudi Dolezal FOTO Getty Images

Dolezal a vorbit şi despre copilăria lui Michael şi a povestit cum era tratat megastarul de către tatăl lui, care-l punea să danseze pe o plită încinsă în încercarea de a-l face să se mişte „mai repede“. 

Dolezal a lucrat şi cu Freddie Mercury şi a fost regizorul videoclipului „These Are The Days of Our Lives“. De asemenea, el a mărturisit că scrie o carte despre solistul trupei Queen. 

De cealaltă parte a baricadei, printre cei care îl apără pe Michael se numără şi cântăreţul Aaron Carter, fratele lui Nick Carter (39 de ani), cunoscut din formaţia Backstreet Boys. Artistul spune despre cei doi acuzatori ai lui Michael, Wade Robson şi James Safechuck, că mint cu privire la abuzurile sexuale suferite. 

Într-un interviu pentru TMZ, Aaron Carter a mărturisit că şi el a fost prieten cu Michael, pe când avea 15 ani, iar regele pop nu l-a atins niciodată în mod sexual, deşi au fost singuri în dormitorul starului din ferma Neverland. 

Artistul mai spune despre cei doi acuzatori ai lui Michael că singurul lor scop este să câştige bani de pe urma acestor „false acuzaţii“, notează Daily Mail.   

„Eşti adult acum, iar atunci când Michael Jackson e în viaţă, îi iei apărarea, îl iubeşti, depui mărturie sub jurământ, iar după ce moare decizi că e momentul să spui că ai fost abuzat? Nu, ceea ce faci acum, de fapt, este să calci în picioare o icoană, să «vandalizezi» mormântul unei legende“, a declarat Carter. 

image

Fraţii Aaron şi Nick Carter, alături de Michael Jackson FOTO TMZ

Filmul „Leaving Neverland“, difuzat de HBO pe 3 şi 4 martie, a stârnit reacţii împărţite şi printre fanii români. În timp ce unii îl apără cu înverşunare pe regele muzicii pop, alţii îl pun la zid, fiind de partea acuzatorilor Wade Robson şi James Safechuck, care susţin că au fost abuzaţi sexual în copilărie de Michael Jackson.     

Efectele „Leaving Neverland“

Producătorii serialului „The Simpsons“ nu au stat nici ei pe gânduri foarte mult în urma difuzării documentarului. Episodul „Stark Raving Dad“, lansat în septembrie 1991 şi considerat un episod emblematic al programului de televiziune, a fost înlăturat. Jackson şi-a împrumutat vocea personajului Leon Kompowsky, care îl întâlneşte pe Homer Simpson într-un azil. 

De asemenea, mai multe posturi de radio din Canada şi Olanda au încetat să mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, după ce BBC Radio 2 a luat această decizie încă de la finalul lunii februarie, iar o statuie a lui Michael Jackson a fost înlăturată din expoziţia National Football Museum din Manchester. 

„Aud că n-ar trebui să mai ascultăm muzica lui Michael Jackson pentru că ar fi făcut nişte abuzuri. Cine crede asta să coboare imediat din metrou (e făcut de tiranul Ceauşescu), să stingă becul (Edison avea păreri scandaloase despre diverse subiecte), să fie reţinut şi cu lumânarea (nu se ştie nimic despre viaţa intimă a inventatorului ei, mai bine fiţi prudenţi), să nu calce în KFC (colonelul era un mic monstru), să evite Roma şi alte câteva sute de locuri istorice ridicate de tirani, să-şi astupe ochii şi urechile când e vorba de artişti ca Leonardo şi Ceaikovschi, etc. Cel mai bine e să vă retrageţi la ţară, dar şi acolo fiţi cu ochii în patru: niciodată nu ştii ce vecin îşi abuzează capra. Am auzit că unii o trag de ţâţe, să-i fure laptele taman când iedul are mai mare nevoie“, a scris jurnalistul Dan Mazilu. 

De asemenea, fanii din întreaga lume s-au organizat folosind hashtagul „#MJInnocent“ pentru a-l apăra pe Michael Jackson. În Marea Britanie şi Olanda, zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine nevinovăţia cântăreţului. Unii dintre ei au lansat campanii de strângere de fonduri pentru a plăti postere care să fie afişate pe autobuzele londoneze cu sloganul „Faptele nu mint. Oamenii da. MJInnocent“. 

Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum Olanda VPRO a difuzat documentarul produs de regizorul britanic Dan Reed

Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum, Olanda FOTO Getty Images

  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite