Văduva lui Pablo Escobar lansează o carte în care descrie viaţa alături de „regele drogurilor“. Ce dezvăluiri face FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Văduva celui mai mare traficant de droguri din istorie, Pablo Escobar, va lansa luna aceasta o carte despre viaţa alături de cel supranumit „regele drogurilor“.

Victoria Eugenia Henao s-a căsătorit în 1976, la vârsta de 15 ani, cu cel care avea să devină cel mai mare traficant de droguri din istorie, Pablo Escobar. 

Pablo Escobar, celebrul baron columbian al drogurilor, care la apogeul carierei sale deţinea 80% din traficul de cocaină din SUA, a fost cel mai bogat traficant de droguri din istorie, cu o avere netă cunoscută estimată la 30 de miliarde de dolari (în anii 1990).

Victoria Eugenia Henao (57 de ani) a decis în cele din urmă, la 25 de ani de la moartea soţului ei, să scrie o carte cu titlul „Mi Vida y Mi Carcel con Pablo Escobar“ („Viaţa şi închisoarea mea cu Pablo Escobar“), care va apărea pe 15 noiembrie. 

image

Victoria Eugenia Henao descrie viaţa alături de cel supranumit „Regele drogurilor“ şi susţine în cartea sa că un grup cunoscut sub numele de Los Pepes (n.r.- Los Perseguidos por Pablo Escobar/ Persoane persecutate de Pablo Escobar) a plătit 220 de milioane de dolari pentru capul lui Escobar, potrivit Daily Mail. 

„Mi Vida y Mi Carcel con Pablo Escobar“ oferă, de asemenea, o perspectivă asupra unor momente dramatice de familie, cum ar fi cel în care ei şi celor doi copii ai săi le-a fost refuzată intrarea în Germania, fiind forţaţi să se întoarcă în Columbia.

După uciderea lui Escobar, pe 2 decembrie 1993, Victoria Eugenia Henao a trebuit să plece din Columbia, împreună cu cei doi copii. Au aterizat mai întâi în Mozambic, iar după doar cinci zile, au ajuns în Argentina, unde trăiesc şi în prezent. Virginia a stat o perioadă în închisoare în Argentina.

Ea oferă, de asemenea, o explicaţie detaliată a modului în care traficantul de droguri a trăit o viaţă luxoasă în interiorul propriei sale închisori, La Catedral, de unde a continuat să conducă organizaţia sa criminală şi cum a trebuit ca familia să îndeplinească cerinţele impuse de duşmanii lui Escobar, după asasinarea din ‘93. 

image

 

UN ROBIN HOOD MODERN

Pe parcursul anilor ’80, Pablo Escobar devine cunoscut internaţional datorită extinderii traficului cu droguri în ţări precum SUA, Mexic, Puerto Rico şi Republica Dominicană. Datorită influenţei dobândite, Escobar avea susţinerea oficialilor guvernamentali, judecătorilor şi politicienilor, cărora obişnuia să le aplice ultimatumul: fie acceptă mită, fie sunt asasinaţi. Cea mai cunoscută aplicare a acestui procedeu a avut loc în campania electorală din 1989, când a ordonat asasinarea a trei din cei cinci canditaţi la Preşedinţie. Alte acţiuni sângeroase atribuite lui Escobar sunt: bombardarea zborului Avianca 203 şi a unei clădiri din Bogota, dar şi luarea cu asalt a Tribunalului Suprem Columbian, rezultată în uciderea a mai mult de jumătate din judecători.

După ce a devenit cel mai puternic traficant de droguri din lume, în 1989 revista americană „Forbes“ îi atribuia un profit de 3 miliarde dolari, în timp ce cartelul lui Escobar deţinea controlul a 80% din piaţa mondială de cocaină. Datorită banilor, el îşi clădeşte o imagine de Robin Hood modern, ajutând săracii, cărora le-a construit case şi biserici, şi implicându-se activ în dezvoltarea fotbalului columbian.

În 1991, ca urmare a declanşării unui război „murdar“ în capitala Columbiei şi în Medelin, Escobar forţează mâna preşedintelui şi reuşeşte să cadă la înţelegere cu autorităţile columbiene. În schimbul a cinci ani de interdicţie de a ieşi din casă şi refuzul extrădării în SUA, el a fost de acord să renunţe la traficul de droguri. Însă în 1992, cum Pablo Escobar nu s-a ţinut de promisiuni, guvernul columbian a ordonat mutarea sa într-o închisoare de maximă siguranţă. În ziua în care armata columbiană a luat cu asalt fortăreaţa acestuia, Escobar a dispărut. Datorită unei tehnologii sofisticate aduse din SUA, oficialii columbieni l-au localizat într-o casă din sudul Medellinului. Războiul împotriva lui Escobar s-a încheiat pe 2 decembrie 1993, odata cu uciderea sa. 

200 de poliţişti ucişi şi 600 de civili 

În cei aproape 18 ani în care a condus cel mai mare imperiu al drogurilor, numele de Pablo Escobar este asociat cu uciderea a peste 200 de politişti şi 600 de civili. În jur de 25.000 de oameni au fost prezenţi la ceremonia funerară a lui Pablo Escobar.

Nici acum nu se ştie cine a tras focul de armă în urechea sa, dacă a fost parte a luptelor sau o execuţie, existând multe speculaţii pe tema acesta. Unele dintre rudele sale cred că el s-a sinucis. Cei doi fraţi ai săi, Roberto Escobar şi Fernando Sánchez Arellano, cred că s-a împuşcat singur în ureche. Vorbind despre asta, cei doi au afirmat că Pablo „s-a sinucis, n-a fost omorât. În toţi acei ani în care a fost vânat de ucigaşi, el îmi spunea în fiecare zi că, dacă va fi încolţit fără putinţă de scăpare, «se va împuşca prin ureche»“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite