Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Valentina Pelinel: „Nu am de ce să mă vând ieftin“

0
20 Dec 2010 07:25:00
Autor: adevarul
Valentina Pelinel  a făcut modelling zece ani în America
Valentina Pelinel a făcut modelling zece ani în America

Valentina Pelinel spune că nivelul la care a ajuns în carieră îi permite să-şi aleagă doar ofertele care îi convin şi care o mulţumesc financiar. Manechinul nu face modelling în România pentru că nu o tentează, deşi a primit numeroase propuneri. Recent, ea a lansat un DVD cu exerciţii de gimnastică aerobică.

Deşi nu este la fel de bine cotată ca alte modele din România, precum Diana Dondoe sau Catrinel Menghia, care au devenit celebre peste graniţe în industria modei, Valentina Pelinel (30 de ani) s-a bucurat şi ea de succes peste hotare. Plecată din România la vârsta de 16 ani ca să participe la un concurs în New York (pe care l-a şi câştigat), Valentina a rămas în „ţara tuturor posibilităţilor" mai bine de un deceniu.

„Aş fi ipocrită să zic că nu mă consider un model de succes. Eu ştiu că am avut succes. Îmi place să spun că am avut şi noroc, pe care l-am influenţat şi eu. Nu pot să mă plâng, am făcut bani, pe care am ştiut cum să mi-i administrez", spune Valentina.

În primul an petrecut în America, Valentina nu a câştigat mai nimic din prezentări sau reclame. „Nu aruncă nimeni cu banii, poţi să fii zâna zânelor. E o traiectorie pe care trebuie să o parcurgi. La început lucrezi pe sume foarte mici sau chiar şi pe haine, asta însemnând că foarte multe fete primesc haine în schimbul joburilor şi nu bani", povesteşte ea.

„Am strâns fiecare ban"

După doi ani de muncă, au venit şi satisfacţiile financiare. „Am avut un show pentru Chanel şi mi se părea că îmi dau atât de mulţi bani, că am scris acasă scrisori, atât eram de fericită. Suma era undeva la 500 de dolari, dar după aceea am realizat că asta era nimic, era doar începutul, pentru că sumele au tot crescut pe parcurs", povesteşte manechinul.

Preferată pentru reclame datorită imaginii ei comerciale, românca recunoaşte că a câştigat destul de bine. „Eu sunt foarte calculată. Şi nu pentru că am fost săracă, ci pur şi simplu pentru că am în sânge independenţa. Nu e stilul meu să depind de cineva şi atunci întotdeauna mi-am strâns bănuţii".

Înapoi în România

De când s-a căsătorit cu deputatul Cristian Boureanu, în urmă cu trei ani, viaţa agitată pe care Valentina o ducea la New York s-a mai domolit. Acum nu mai aleargă să prindă metroul pentru a ajunge de la un casting la altul, ci încearcă să-şi pună în practică ideile de afaceri. De curând, ea a lansat un DVD cu exerciţii de gimnastică aerobică, iar la anul plănuieşte să scoată o carte despre trucuri de frumuseţe împreună cu Monica Tatoiu.

„Acum câţiva ani, în caz că m-ar fi întrebat cineva dacă mă întorc în România, răspunsul era clar nu, pentru că mă ataşasem de oamenii de acolo, aveam prieteni, aveam munca. Însă l-am cunoscut pe Cristi...", spune ea.

Acum, merge la New York (unde şi-a cumpărat şi un apartament din banii munciţi de ea) la două-trei luni fie ca să mai lucreze, fie ca să se relaxeze în oraşul de care s-a îndrăgostit în urmă cu zece ani. În România, Valentina nu vrea să se implice în modelling pentru că, spune ea, nu are de ce.

„Am ajuns la un nivel la care pot să-mi selectez proiectele. Mie îmi pare rău că unii nu înţeleg, că o iau ca pe o jignire, însă şi cei de aici vor trebui să înţeleagă că un produs costă, aşa e peste tot în lume. În momentul în care eu investesc aşa de mult în mine, plătesc antrenor de fitness, nutriţionişti, sală, nu pot să mă vând ieftin şi nici nu am de ce", punctează modelul.

Sunt optimişti

După ce presa a scris că Valentina Pelinel şi soţul ei, deputatul Cristian Boureanu ar avea datorii de 7 milioane de euro la bănci, modelul nu se ruşinează să spună că au „credite ca oricare om".

„M-au întrebat dacă mai avem casă, dacă mai avem masă. Da, avem casă, avem masă, încă râdem, încă suntem optimişti, ce poate să fie mai rău? Să pierzi tot? Şi ce, o iei de la zero", conchide ea.

"Pot să zic că am trăit visul american. De fapt, ce e visul american? Să ajungi în America, ţara tuturor posibilităţilor, fără niciun ban în buzunar şi să faci ceva."
Valentina Pelinel
model

„În New York trebuie să fii foarte comercială"


Mare parte din succesul pe care Valentina Pelinel l-a avut în America se datorează şi imaginii ei comerciale, care i-a adus numeroase contracte pentru reclame, cu firme ca Avon, lanţul de magazine Macy's ori ceasurile Bulova.

„În New York trebuie să fii foarte comercială. Eu am făcut foarte multe reclame televizate şi cataloage pentru că eram comercială. Eram pe stilul New York, de aia am şi decis să rămân acolo. Iar New York-ul este oraşul de care m-am îndrăgostit", subliniază manechinul.

Un model atipic

Pelinel recunoaşte că este un model puţin atipic. „Multe fete încep în Europa pentru că e mai uşor să fie trimise acolo de agenţiile din România, iar în America e mai greu să ajungi. Am fost şi eu de câteva ori la Paris şi Milano, la Săptămânile modei, însă nu pot să zic că mi-a plăcut. Am zis: de ce să stau la Paris să fac ceva ce nu-mi place când pot să stau la New York şi să lucrez foarte bine şi de acolo, de ce să umblu tot mapamondul ca să zic că am fost şi am prezentat la Fashion Week? La New York mi-am găsit locul", adaugă modelul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările