Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: unde ajung averile de milioane de dolari

1
9 Oct 2015 16:26:19
Autor: Bianca Dumitru
Cântăreţul britanic Sting nu va lăsa niciun ban copiilor săi FOTO Getty Images
Cântăreţul britanic Sting nu va lăsa niciun ban copiilor săi FOTO Getty Images

Deşi averile lor au în coadă, pe puţin, şase zerouri, multe celebrităţi au decis, din diverse motive, să nu lase nimic moştenire urmaşilor lor. De exemplu, Sting a acumulat o avere de peste 270 de milioane de dolari, însă copiii artistului vor obţine puţin spre nimic din aceşti bani. Din aceeaşi categorie fac parte George Lucas, Simon Cowell, Marlon Brando, iar lista poate continua.

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: Sting

Cu o avere estimată la 270 de milioane de lire sterline, Sting (64 de ani) este unul dintre cei mai de succes muzicieni din lume. Cu toate acestea, cântăreţul îşi doreşte ca cei şase copii ai săi să muncească pentru proprii bani şi spune că, oricum, îşi va cheltui toate economiile şi nu va rămâne „mare lucru“ pentru moştenire. Pe lângă alte angajamentele şi cei 100 de oameni din echipa lui, pe care trebuie să-i plătească, mai există un motiv pentru care moştenirea nu se regăseşte printre priorităţiile lui Sting, care se aşteaptă ca cei şase copii ai săi să muncească şi să-şi câştige singuri existenţa.

„Nu plănuiesc să las drept moştenire bani de pe urma cărora copiii mei să trăiască. Toţi trebuie să muncească şi ei ştiu acest lucru foarte bine. Se întâmplă foarte rar să vină să-mi ceară bani, iar eu respect şi apreciez foarte mult acest lucru“, a declarat Sting într-un interviu acordat recent publicaţiei bitranice „Daily Mail“.

Pe lânga impresionantă avere, artistul mai deţine şapte case în Marea Britanie, Italia şi SUA.

StingFOTO Getty Images

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: George Lucas

„Tatăl“ „Star Wars“, celebrul regizor Goerge Lucas (71 de ani) a câştigat peste 4 miliarde dolari, după ce a vândut compania LucasFilm Studiourilor Disney. În plus, filmele din seria „Star Wars“ au devenit un adevărat fenomen cultural, generând încasări totale de 9,147,802,760 de dolari, la nivel mondial. Dar George Lucas nu are de gând să lase moştenire aceşti bani, ci vrea să înfiinţeze un fond de caritate pentru învăţământ. Potrivit site-ului money.ro, cineastul american intenţionează să doneze cel puţin jumătate din averea pe care o are acum până va muri.

George Lucas FOTO Getty Images

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: Phillip Seymour Hoffman

Actorul şi regizorul american Phillip Seymour Hoffman, care a murit în februarie anul trecut din cauza unei supradoze de droguri, nu a lăsat copiilor săi nimic din cei 35 de milioane de dolari pe care-i acumulase de-a lungul vieţii. Motivul? Hoffman nu suporta ideea unui fond fiduciar. Moştenirea actorului a mers către Mimi O’Donnel, partenera sa de viaţa şi mama copiilor săi.

Philip Seymour Hoffman FOTO Getty Images

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: Jackie Chan

Nici Jaycee Chan nu va primi nimic din averea tatălui său, care este estimată la 130 de milioane de dolari. „Dacă este capabil, el îşi poate face propriii bani. Dacă nu este, atunci nu va face decât să piardă banii mei“, a spus Jackie Chan (61 de ani) despre fiul său. După exemplul lui George Lucas, celebrul actor a decis să-şi doneze jumătate din bani în scopuri caritabile, după ce va muri. În plus, Jackie Chan nu este de acord cu stilul de viaţa al fiului său care are probleme financiare. Deşi Jaycee Chan a jucat în peste 20 de filme, tatăl său încercând să-l lanseze în cinematografie, toate au fost un eşec din punct de vedere financiar.

Jackie Chan FOTO Hepta

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: Simon Cowell

Magnatul media britanic Simon Cowell deţine o avere de 500 de milioane de dolari. Jurnaliştii de la Forbes scriau, cu doi ani în urmă, că Simon Cowell este un „mogul cu o influenţă majoră în spatele scenei“. „Emisiunea «The X Factor» este de acum difuzată în 41 de ţări, iar formatul său «Got Talent» este franciza de televiziune cu cele mai mari vânzări din lume“, precizau jurnaliştii. Fiul său nu va putea trage însă foloasele de pe urma tatălui său, întrucât Cowell este o altă vedetă care, după moarte, îşi va dona averea.

Simon Cowell FOTO AFP

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: Marlon Brando

Marlond Brando, care a murit în iulie 2004, a avut 11 copii şi a lăsat o avere de 30 de milioane de dolari. Singura problemă a fost că doi dintre membrii familiei nu s-au regăsit în testamentul său: fiica sa adoptivă, Petra Brando-Corval, şi nepotul său, Tuki Brando.

Marlon Brando FOTO Arhiva Adevărul

Vedete care şi-au dezmoştenit copiii: Mickey Rooney

Actorul american, nomilizat la Oscar, care a decedat anul trecut, a lăsat în urma sa o avere modestă de 18.000 de dolari. Chiar şi aşa, nici copiii săi, nici vreo altă rudă de sânge nu au văzut vreodată vreun ban. Ronney şi-a lăsat întreaga avere în mâinile fiului său vitreg, motivând că nu are încredere în copiii săi biologici.

Mickey Rooney FOOT Getty Images

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Pârşu
9.10.2015, 19:56:59

Trebuie sa fii usor dus cu pluta ca sa lasi avearea unor straini care isi vor bate joc de ea sub diverse pretexte.