Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Verdict final în cazul Michael Jackson: Promoterii de turneu care l-au angajat pe medicul care i-a furnizat sedative sunt nevinovaţi

1
3 Oct 2013 04:15:54
Autor: Nadina Neamţu
Regele muzicii pop FOTO Facebook
Regele muzicii pop FOTO Facebook

Juraţii au decis că AEG Live, compania care urma să organizeze ultimul turneu al lui Michael Jackson, nu poate fi acuzată de neglijenţă pentru că l-a angajat pe medicul care l-a ucis prin imprudenţă pe artistul american.

 

Doctorul Conrad Murrat a fost acuzat omor involuntar în 2009. Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani în urma unei supradoze cu anestezice. El avea pregătit o serie de concerte de revenire în Londra.

Grupul AEG, producătorul turneului pentru care Michael Jackson efectua repetiţii intense în momentul morţii sale brutale din 2009, a fost acuzat de neglijenţă de către mama şi copiii lui Michael Jackson.

„Nici n-aş putea să fiu mai mulţumit de verdictul final al juraţilor. Au nimerit-o”, a declarat avocatul apărării, Marvin S Putnam, imediat după aflarea deciziei, informează „BBC News". 

Juraţii au decis că promoterii au fost cei care l-au angajat pe doctorul Murray, care îndeplinea cerinţele postului.

În timpul procesului civil, familia lui Jackson a afirmat că promoterii nu au reuţit să investigheze activitatea fostului cardiolog. Compania a infirmat că l-a angajat pe Murray, menţionând că Regele Pop a insistat să îl aibă drept medic.

Peste 50 de martori au depus jurământ de-a lungul procesului, printre care se numără şi mama lui Jackson, Katherine, şi fiul lui cel mare, Prince.

Conrad Murray urmează să fie eliberat lua aceasta, după ce a executat doi ani de închisoare.

Avocatul AEG Live, Marvin Putnam, a declarat, citat de „Associated Press”, că Michael a murit din cauza deciziilor proaste pe care le-a luat. El şi-a susţinut argumentul spunând că respectiva companie nu ştia că Jackson consuma propofol pentru a dormi. „AEG a aflat doar după moartea cântăreţului”, a declarat Putnam. „AEG nu ar fi fost niciodată de acord să finanţeze acest turneu dacă ar fi ştiut că Jackson folosea propofol”, a conchis el. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Costea Athina-Aurelia
26.11.2013, 22:50:12

Comentariu considerat abuziv.