Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Viaţa după cancer, prin ochii regizoarei Chris Simion. Cum a ajuns să considere diagnosticul o binecuvântare

0
4 Feb 2019 11:28:10
Autor: Lizeta Oprea
Viaţa după cancer, prin ochii îndrăgitei regizoare Chris Simion
Viaţa după cancer, prin ochii îndrăgitei regizoare Chris Simion

Consideră cancerul o binecuvântare, momentul adevărului şi şansa de a face un rezumat al propriilor decizii. Îndrăgita regizoare Chris Simion-Mercurian povesteşte cum a învins boala, de ce a ales un spital public pentru a se trata şi cum i-au schimbat viaţa provocările venite odată cu diagnosticul crunt.

 

URMĂREŞTE interviul în modulul Adevărul Live

 

Chris Simion-Mercurian (41de ani) este actriţă, regizoare şi scriitoare. În teatru este recunoscută drept o regizoare cu o viziune modernă, inedită şi cu un curaj estetic rar. Este iniţiatoarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud şi a proiectului Griviţa 53 / G 53 – primul teatru construit împreună.

În viaţa de zi cu zi este o luptătoare. Diagnosticată cu cancer la sân, Chris Simion Mercurian a ales să vadă răscrucea de drumuri drept un dar, modul în care Dumnezeu a ales să-i călăuzească paşii spre a-şi amintit cine este cu adevarat. Spune că boala i-a schimbat ritmul interior şi a învăţat-o să se iubească.

„Este o şansă, deci boala asta este o şansă pentru adevăr. Este minunat că în momentul în care te trezeşti în diagnosticul ăsta nu mai poţi să minţi, şi dacă vrei... Nu mai ai de ce, nu mai ai niciun motiv să protejezi pe nimeni, să faci frumos, să livrezi ceea ce are nevoie celălalt. În cazul în care făceai asta înainte. Este o experienţă care te constrânge la adevăr, la sinceritate şi eşti nud, eşti aşa cum eşti tu.(...)E o mentalitate atât de stricată şi de proastă în direcţia asta şi femeilor le este frică să nu fie tratate altfel, să nu fie v ăzute altfel. Ne îndepărtăm de la noi, de la ce este esenţial, de la ce este puţin. Suntem foarte concentraţi pe comercial, pe pragmatic, pe material. Avem nevoie  de branduri, să se vadă cine suntem, ne definesc maşinile pe care le conducem, hainele pe care le purtăm, ne defineşte anturajul...din păcate. Şi ne minţim că avem ceea ce ne trebuie pentru că este uşor, pentru că este confortabil aşa. Şi îndepărtându-ne de fapt de la ce e esenţial şi de la ce e profund, nu avem cum să fim în armonie şi să fim sănătoşi emoţional, fizic, organic.  Orice decizie pe care o iei să trăieşti în dezacord cu tine, la un moment dat se întoarce împotriva ta“, povesteşte regizoarea Chris Simion Mercurian, încercând să facă un rezumat al lucruruilor benefice aduse de cruntul diagnostic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii