Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Formaţia dăunează grav carierei

0
6 Apr 2010 18:38:32
Autor: adevarul
Elena „de la Mandinga“, Delia  „de la N&D“ şi Oana „de la Activ“
Elena „de la Mandinga“, Delia „de la N&D“ şi Oana „de la Activ“

Atunci când nume precum Nicoleta, Oana şi Claudia sunt prea comune pentru a ieşi în evidenţă, solistelor le este greu să scape de eticheta apartenenţei la o trupă. În peisajul muzical românesc există cazuri de interprete care încă sunt cunoscute după numele trupei care le-a lansat.

Printre solistele care au plecat din diverse formaţii în căutarea unei cariere solo se numără Giulia de la Candy, Nicoleta, Dana şi Anya de la Hi-Q, Oana de la Activ, Delia de la N&D şi Elena de la Mandinga. În urmă cu vreo zece ani, numele de familie nu erau „la modă", aşa că pentru a le identifica pe interprete numele lor au fost înlocuite cu formula „ X de la Y", unde X este prenumele artistei, iar Y este denumirea formaţiei de provenienţă.

Luna trecută, Oana „de la Activ" s-a lansat în cariera solo. Cu toate că aceasta este un fel de „declaraţie de independenţă", cântăreaţa este totuşi legată prin apelativ de formaţia Activ. După o pauză dedicată creşterii primului său copil, o fetiţă, Oana a lansat piesa „Dancefloor", prima melodie la care nu a colaborat cu foştii colegi, Rudi şi Avi.

Grupul Hi-Q este unul dintre cei mai prolifici „producători" ai unor asemenea soliste, pentru că vocile feminine ale trupei au abandonat formaţia una după alta, în căutarea mirajului numit „album solo". Acestea sunt Dana de la Hi-Q, Nicoleta de la Hi-Q şi Anya de la Hi-Q.

Dana Nălbaru a lansat un album solo, dar celelalte interprete nu au făcut demersuri hotărâte în această direcţie. Momentan, Florin Grozea şi Mihai Sturzu, membrii fondatori ai trupei, au ales două noi voci feminine pentru trupa lor, în urma unei selecţii temeinice, sprijinite de o emisiune matinală. Numele fetelor sunt Viky Stanciu şi Georgiana Morar.

De la pseudonim, la numele din buletin

Pentru ca o solistă să lase în urmă formaţia cu care s-a lansat, are nevoie de o rebranduire puternică. Claudia „de la Candy" a devenit Cream pentru începuturile sale ca artistă solo, la 17 ani, când a lansat materialul „Crede în mine", în 2002. Recent, Cream s-a decis să se întoarcă la rădăcini şi a revenit la numele din buletin, Claudia Pavel. Într-o scurtă perioadă de tranziţie, pentru a-şi obişnui fanii, cu noul său (vechi) nume, interpreta a cântat sub numele de Claudia Cream.

Deşi Elena Gheorghe a fost numită la începutul carierei solo Elena „de la Mandinga", aceasta a reuşit să scape de această etichetă prin muncă şi prin rezultatele obţinute. Elena a fost anul trecut reprezentanta României la Eurovision şi, cu toate că piesa „Balkan Girls" nu a avut succesul scontat, interpreta şi-a făcut un „nume" şi a scăpat definitiv de apelativul „de la Mandinga".

Lady Gaga de România

Delia Matache este una dintre veteranele muzicii din România şi a făcut furori prin discoteci cu piesa „Vino la mine", lansată de N&D. De atunci, Delia, căreia încă i se mai spune din când în când „de la N&D", a trecut printr-o serie de schimbări de look. Cel mai recent, Delia a apărut în mai multe emisiuni de televiziune purtând o perucă neagră, cu tunsoare bob şi un costum care aduce aminte de hainele lui Lady Gaga.

Trei fete de la Hi-Q

Grupul Hi-Q este unul dintre cei mai prolifici producători ai unor asemenea soliste, pentru că vocile feminine ale trupei au abandonat formaţia, una după cealaltă, în căutarea mirajului numit „album solo".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările