Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Prinţul Harry al Marii Britanii şi Meghan îi încurajează pe americani să voteze la cele „mai importante“ alegeri

1
24 Sep 2020 15:39:32
Autor: Lizeta Oprea
Prinţtul Harry şi Meghan Markle FOTO Getty Images
Prinţtul Harry şi Meghan Markle FOTO Getty Images

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, Meghan, le-au cerut americanilor să se înregistreze pentru a vota la viitoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, iar declaraţia lor reprezintă o incursiune a cuplului britanic în domeniul politic, în care monarhii britanici nu obişnuiesc să se implice, relatează Reuters.

Într-o înregistrare video pentru 2020 Time 100, lista revistei americane cu cei mai influenţi oameni din lume, cuplul princiar a afirmat că persoanele care au drept de vot ar trebui să facă acest lucru.

Harry şi Meghan locuiesc acum în California, după ce au anunţat în martie că renunţă la rolurile de membri activi din cadrul familiei regale britanice.

„La fiecare patru ani ni se spune acelaşi lucru, că este cea mai importantă alegere din viaţa noastră", a spus Meghan.

"Dar aceasta este importantă. Când votăm, valorile noastre sunt puse în practică şi vocile noastre sunt auzite, vocea ta îţi reaminteşte că tu contezi, pentru că aşa este, şi meriţi să fii auzit", a mai spus soţia prinţului Harry.

Meghan, care s-a căsătorit cu nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în 2018, l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump în timpul campaniei alegerilor din 2016, acuzându-l că este misogin şi că provoacă discordie, notează Agerpres.

Anul trecut, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă criticile lui Meghan, Trump a spus: "Nu ştiam asta. Ce pot să spun? Nu ştiam că ea (Meghan) este dezagreabilă".

Conform unei reguli nescrise din Constituţia Marii Britanii, familia regală ar trebui să rămână neutră din punct de vedere politic şi să nu voteze la alegeri. Regina Elisabeta a II-a, 94 de ani, s-a implicat arareori în chestiuni politice în timpul domniei sale de 68 de ani.

„La aceste alegeri, eu nu voi putea vota în Statele Unite, însă mulţi dintre voi poate nu ştiţi că nu am putut să votez în Marea Britanie toată viaţa mea", a spus la rândul său prinţul Harry în înregistrarea video. "Pentru că ne apropiem de luna noiembrie, este vital să respingem discursul care incită la ură, dezinformarea şi negativitatea online", a mai spus el.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
24.09.2020, 19:51:03

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările