Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Sfântul Valentin, patron al concertelor pentru romantici

0
9 Feb 2010 19:15:09
Autor: adevarul
Direcţia 5, pe scena  Sălii Palatului
Direcţia 5, pe scena Sălii Palatului

Îndrăgostiţii au şi anul acesta, la 14 februarie, o ofertă bogată de spectacole care le sunt dedicate. Rolul de Cupidon le revine anul acesta unor artişti precum Direcţia 5, Vonda Shepard, Ducu Bertzi şi Coma.

Concertul de la 14 februarie de la Sala Palatului a devenit deja o tradiţie anuală pentru Direcţia 5. După concertul din februarie anul trecut, Vonda Shepard se întoarce la Bucureşti, unde încheie un miniturneu prin România - cu opriri în oraşele Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov - cu un show în clubul Silver Church.

În acelaşi timp, în weekendul de Valentine's Day, mişcarea împotriva acestei sărbători împrumutate de la americani îşi continuă lupta cu spectacole anti-Valentine's Day, iar tradiţionaliştii precum Holograf preferă să serbeze „iubirea" de Dragobete.

Fanii trupei pop-rock Direcţia 5, al cărei repertoriu de concert este compus mai ales din piese romantice, s-au obişnuit deja de câţiva ani să asiste la spectacolul de Valentine's Day al formaţiei. Concertul susţinut de Marian Ionescu (bas), Cristi Enache (voce), Niculae Damalan (chitară) şi Marius Keseri (tobe) va fi compus şi din piese dinamice, dar mai ales piese emoţionale şi câţiva invitaţi speciali - saxofonistul Flavius Teodosiu şi percuţionistul Dani Constantin.

De asemenea, unul dintre foştii solişti ai formaţiei, Tony Şeicărescu, va fi prezent pe scenă pentru a interpreta piesa „Don't Go", de pe primul material discografic marca Direcţia 5, „La vulturul de mare cu peştele în gheare". „Vrem să fie un concert frumos, căldurors, sentimental, pentru fete, dar şi pentru băieţi", a declarat pentru „Adevărul" liderul trupei, Marian Ionescu.

„Nu vrem să surprindem. Vrem să creăm o stare de spirit la concert, ca niciunul dintre cei care vin să nu aibă senzaţia că a pierdut timpul", completează basistul, care spune că spectacolul este „un act cultural". Concertul va dura între o oră şi jumătate şi o oră şi cincizeci de minute, iar membrii formaţiei au spus că nu vor răspunde chemării publicului la bis.

Show interactiv

Vonda Shepard este la al cincilea concert în România  Foto: Marian Vilău

Cu ocazia concertului de Sfântul Valentin, formaţia lansează şi albumul „Declaraţie de dragoste", care va fi oferit unor fete din public, în urma unor „probe". „Fetele trebuie să facă nişte demonstraţii. Unele dintre ele că sunt extrem de cuminţi, altele că ştiu aproape perfect istoria formaţiei", mai spune Ionescu. Deşi doar fetele sunt premiate, şi băieţii sunt aşteptaţi la concert, alături de partenerele lor.

„În general mesajul pe care îl ducem noi este de dragoste, un mesaj din inimă, fără nicio prefăcătorie. Muzica noastră se remarcă prin simplitate, sinceritate", a adăugat Ionescu. 60 de perechi de fani vor putea să asiste la concert chiar de pe scenă, dintr-un spaţiu special amenajat. Biletele se vând în două variante de preţ: 50 şi 100 de lei.

Concerte în cluburi

Pe lângă spectacolul de la Sala Palatului, din oferta de Sfântul Valentin fac parte şi show-uri de dimensiuni mai mici, susţinute în cluburi din Capitală de artişti precum Trupa Veche, Timpuri Noi,
Coma, Proconsul, Ducu Bertzi şi Marius Batzu.

"Vrem să creăm o stare de spirit la concert, ca niciunul dintre cei care vin să nu aibă senzaţia că a pierdut timpul."
Marian Ionescu
lider Direcţia 5

Mişcarea anti-Valentin ia amploare

Încă de când Valentine's Day a fost adoptată de români ca Ziua Îndrăgostiţilor, mai mulţi artişti români s-au străduit să-şi exprime dezaprobarea faţă de această sărbătoare importată, organizând concerte „anti-Valentin".

Mărgineanu este împotriva Zilei Îndrăgostiţilor  Foto: Rompres

Mihai Mărgineanu susţine la 13 februarie, în Cluj-Napoca, un concert „Anti Valentine's Day", care să contracareze serile speciale pentru îndrăgostiţi organizate de localurile clujene.

Fanii formaţiei Ţapinarii ştiu de ani buni că, la fiecare 14 februarie, în Club A, îi pot vedea pe cei doi membri într-un concert de protest împotriva Zilei Îndrăgostiţilor. Un alt show împotriva romantismului are loc la Club Fabrica, unde vor urca pe scenă formaţiile Zob, E.M.I.L., Pistol Cu Capse şi Chester.

Alte nume de Dragobete

Artiştii mai legaţi de tradiţie s-au decis să sărbătorească pe scenă varianta autohtonă a Zilei Îndrăgostiţilor, Dragobetele. Corina Chiriac cântă la 18 februarie, la Sala Palatului. Holograf susţine două concerte de Dragobete, la 24 şi 25 februarie, la Sala
Palatului. 

Programul concertelor

13 februarie

Zob, E.M.I.L., Pistol Cu Capse şi Chester - Fabrica, ora 20.00
Mihai Mărgineanu - Cluj, club Broadway, ora 21.30

14 februarie

Direcţia 5 -  Sala Palatului, ora 19.30
Vonda Shepard - The Silver Church,

ora 21.00

Byron, Trupa Veche şi Timpuri Noi - Backstage, ora 21.00
Proconsul - Club Spice, ora 21.00
Vama -  Bavaria, ora 22.00
Ducu Bertzi şi Marius Batzu -  Club Tonka, ora 21.00
Ţapinarii - Club A, ora 19.00
Coma - Suburbia, ora 21.00

18 februarie

Corina Chiriac - Sala Palatului, ora 19.30

24 şi 25 februarie

Holograf - Sala Palatului, ora 20.00

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările