Celebrităţi

articolul anterior articolul urmator

Virgil Ianţu îi îndeamnă pe români să iasă la vot: „Dacă ne mulţumim să fim văzuţi drept indivizi mai jos de categoria I, atunci avem ce merităm“

5
20 May 2019 18:20:35
Autor: Andreea Neblea
Virgil Ianţu FOTO Arhivă personală Virgil Ianţu
Virgil Ianţu FOTO Arhivă personală Virgil Ianţu

Prezentatorul de televiziune Virgil Ianţu (48 de ani) a scris un text, pe blogul său, cu scopul de a-i îndemna pe români să meargă la vot.

Virgil Ianţu a postat, pe blogul său, un text pentru români, pentru a-i îndemna să meargă la vot. Prezentatorul aminteşte că „soluţia stă în fiecare dintre noi“ pentru un trai mai bun.
 
Ianţu crede că puterea de a schimba ceva ca naţie porneşte de la „modul în care ne valorizăm ca indivizi“: „Soluţia stă-n fiecare dintre noi. Ştiu că sună a clişeu de dezvoltare personală, dar vă invit să daţi o şansă acestei idei“.
 
Prezentatorul punctează care ar fi o parte din problemele ţării – sistemul educaţional, de sănătate, infrastructura rutieră, economia - şi crede că dacă le acceptăm înseamnă că „ne mulţumim să fim văzuţi drept indivizi mai jos de categoria I“.

„Toate lucrurile acestea care ne definesc ca naţie pornesc de la modul în care ne valorizăm ca indivizi. Dacă ne mulţumim să fim văzuţi drept indivizi mai jos de categoria I, atunci avem ce merităm: un sistem social plin de hibe, un sistem educaţional care nu creşte caractere, ci roboţi programaţi să memoreze aiurea lecţii nefolositoare pentru viitor, un sistem de sănătate… să ne ferească Dumezeu de boli, o infrastructură rutieră să zicem pitorească şi aventuroasă, o economie mai mult gri… şi putem face o listă imensă“, a scris Ianţu pe blog.

„Opriţi-vă câteva minute din ce faceţi şi gândiţi-vă la voi ca indivizi. Ce vă doreaţi în adolescenţă sau la prima tinereţe? Ce aţi realizat până în prezent? Ce viitor vă imaginaţi? Cum contribuiţi voi la acest viitor? Ce aţi face pentru cel de alături? Prea multă vreme ne-am ascuns după vitregiile istoriei şi balada Mioriţa. E momentul «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie», e momentul să ne implicăm în loc să ne văităm/comentăm. Voi ce credeţi?“, a mai transmis românilor Virgil Ianţu.
 
Nu este pentru prima dată când prezentatorul comentează problemele din România. Virgil Ianţu a postat un text construit din mai multe întrebări despre România, printre care „Ce se întâmplă cu România? Ce se întâmplă cu noi?“, prin care îşi evidenţiază părerea despre situaţia ţării.  
 
Ianţu, care la Revoluţie avea 18 ani şi era soldat, după cum a mărturisit într-un interviu pentru „Adevărul“, s-a declarat extrem de mâhnit în pragul sărbătorilor pentru că „după 29 de ani de speranţă... corupţia ucide, la propriu şi zilnic“. 
 
În decembrie 2018, Ianţu a semnat un text pe Facebook în care critica dur clasa politică şi afirma că dictatorul Ceauşescu s-a întors: „România trăieşte azi o minciună. Aşa credeam până ieri. Doar că am realizat că acesta este de fapt adevărul României de astăzi. Adevărul este că cei de ieri nu au dispărut niciodată, iar iluzia libertăţii ne-a păstrat o speranţă extrem de nocivă, a gândului că suntem în direcţia bună. 
 
Ignoranţa, combinată cu naivitate şi cu lipsa de educaţie, cultivate cu bună ştiinţă, au creat împreună fondul celor trăite de noi astăzi. Ceauşescu s-a întors! Are aerul unui învingător, ne râde în faţă, dar nu oricum, ci în hohote, îşi etalează puterea, abilitatea, nemernicia şi cinismul. Nomenclatura este şi ea prezentă prin aceiaşi oameni mici, care se cred mari şi care devin aşa din cauza ignoranţei noastre, care declară deschis ca ar folosi din nou mitraliera împotriva noastră, a celor care crâcnim“. 
 
Ianţu a subliniat atunci că este trist şi deloc mândru de cum arată România astăzi, fiind de părere că ea nu mai aparţine românilor cinstiţi, ci este a unor „nimeni cu funcţii şi cu putere“. Totodată, prezentatorul se arăta lipsit de speranţă că lucrurile se vor schimba în bine.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Sorin Barbul
21.05.2019, 08:09:00

Îndemn și avertisment absolut corect al lui Virgil Ianțu.

+2 (2 voturi)
TGV PROFESORUL
21.05.2019, 08:40:35

si ce ar vrea sa votam, martieni??? de 30 de ani se tot voteaza...gunoaie ce sint pe liste...

-2 (2 voturi)
Sorin Barbul
21.05.2019, 09:55:29

Dacă nici acum nu ai de unde alege și „toți sunt la fel”... !!!

Davide Isa
21.05.2019, 10:43:54

"gunoaiele" astea sunt si vor ramane pe liste, tocmai pentru ca unii nu inteleg sa mearga la vot si sa isi asume ceea ce voteza. Votezi hoti, iti asumi hotia. Votezi analfabeti, iti asumi analfabetismul. Nu votezi deloc, ti le-asumi pe toate la un loc. Lipsa prezentei la vot nu absolva pe nimeni de responsabilitate, din contra. ps: gurile rele spun ca deviza lui dragnea este "nu votezi nimic, ESTI UN NIMIC"

+1 (1 vot)
Deumos
21.05.2019, 13:38:04

TGV PROFESORUL , macar nu vota raul cel mai mare. Macar voteaza raul cel mai mic. Macar voteaza, chiar daca pui stampila pe toti. Nu lasa votul ca un cec in alb, pentru ca este ca o invitatie la frauda electorala, pentru cei care organizeaza alegerile si au controlul institutiilor statului. Dar din toate gunoaiele alea, sunt unele care ZAC in parlament sau pe la Bruxelles, de 4-5 mandate, pentru ca nimeni nu a schimbat alegerile facute in trecut cu altele noi, cu nume noi, nu doar cu nume de partide noi in care sunt tot aia, vechii. Pe aia vechi ii stie toata lumea, ce panarame sunt, si zac pe acolo de aproape 3 decenii, unii. Daca nu incerci macar sa votezi cu ALTII, cum poti spune ca sunt toti la fel?! Nu poti sa zici ca toti sunt la fel, cand unii inca n-au apucat sa arate de ce ar putea fi in stare, dar altii au avut 30 de ani la dispozitie si au considerat România ca fiind o mare hazna, unde sa-si faca ei nevoile. Sa-i bagi pe toti in aceeasi oala e cel mai simplu, iar in final, raman tot aia care nu fac nimic, decat sa fure... sa fuuureee... sa fuuuuuuuureeeeeeeeeeeeeee, pentru ca am ajuns sa credem ca si daca am vota pe altii ar fi la fel, iar decizia asta de rahat, mioritica, ne face sa-i lasam tot pe aia vechi sa ne con... sa ne fure inca un mandat, ca, de ce sa mai mergem la vot daca "toti sunt la fel"? O falsa deductie, bazata pe nimic, pentru ca ar putea fi adevarat daca i-ai fi testat pe toti, in acesti 30 de ani, doar ca din toti, doar vechii sunt si au fost la putere (la vremuri noi, tot noi). Si stand atat de mult in sfera puterii, si puii lor ajung sa "mosteneasca" puterea de la ei, direct, nu sa fie pusi pe listele puterii de catre electorat, la vot, cum ar fi corect. De aceea ne-am ales cu o camarila post-comunista, dupa 30 de ani de testat (incercat) aceeasi si aceeasi sleahta de ordinari. Se spune ca nebunii incearca la infinit aceeasi chestie sperand de fiecare data la un alt rezultat.

+1 (1 vot)