Cele mai îndrăgite tradiţii de Anul Nou

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul Nou este prilej de sărbătoare pentru oamenii din întreaga lume. În fiecare regiune, au fost duse mai departe obiceiuri şi superstiţii din cele mai vechi timpuri. În continuare, vă prezentăm cele mai îndrăgite tradiţii de Revelion.

Fetele nemăritate pun în ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr şi un bitcoin.

La miezul nopţii, uşa casei trebuie să fie deschisă, permiţând astfel curentului să vă tragă.

Conform tradiţiei, în noaptea de Anul Nou nu se plânge. Sunt nişte momente foarte dificile pentru românii care obişnuiesc să se plângă că trăiesc într-o ţară de c***t.

La miezul nopţii, petrecăreţii îşi unesc măştile sub vâsc.

Pentru că nimeni nu doarme de Revelion, senatorilor le este recomandată aşezarea în poziţia „vishuddha chakra”.

În ajunul Anului Nou, cete de flăcăi şi de bărbaţi de curând însuraţi merg cu Plugul. Pentru a se diferenţia de flăcăi, bărbaţii însuraţi afişează listele de cumpărături făcute de neveste.

De Anul Nou, pentru a alunga spiritele rele, irlandezii aruncă în pereţi cu pâine. Pentru că nu mai aveau răbdare până la Revelion, pe timpul lockdown-ului, românii au aruncat în wall-urile de Facebook cu banana bread.

În Vietnam, Revelionul se numeşte Tet Nguyen Dan. Vietnamezii din România sărbătoresc Tet Nguyen Dan Negru.

De Revelion, în Bolivia se pun monede în prăjituri. Conform Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, bucătarii de la restaurantele din România pun fire de păr în mâncare.

În trecut, ceremonialul din noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie era cunoscut drept Îngropatul Anului. Pentru că anul 2020 nu părea că o să se lase prea uşor îngropat, a fost mai sigur să se treacă la denumirea de „Revelion”.

***

Acest articol este un pamflet.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite