Comedy

articolul anterior articolul urmator

Pe urmele unui geniu. Biografia Vioricăi Dăncilă

10
16 Jul 2018 09:35:08
Alexandru Marin
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro

Viorica Vasilica Dăncilă s-a născut într-o binecuvântată zi de iarnă din anul 1963. În acelaşi an, a fost lansată nava cosmică Vostok-6, pilotată de Valentina Tereşcova, prima femeie în spaţiu. A fost suficient pentru Liviu Dragnea să creadă că prima femeie care o să conducă guvernul României trebuie să pară pierdută în spaţiu.

Deşi mulţi doctori au spus că este un copil de sex feminin, Dăncilă a ţinut să precizeze mai târziu că este un om puternic.

Părinţii Vioricăi au aşteptat cu nerăbdare ca aceasta să rostească primele ei cuvinte. Pentru că n-a vrut să se supere niciunul dintre ei dacă ar spune „mama“ sau „tata“, când a vorbit pentru prima dată, micuţa a spus „Luaţi-mi doar vârfurile, vă rog!“. 

Dacă avea de ales între îngheţata la cornet şi vafa, Dăncilă prefera gafa.

Când era mică, Vioricăi îi plăcea să se joace cu băieţii „de-a mama şi de-a tata“. Ea prefera rolul mamei care le citeşte poveşti copiilor de pe foi.

Primul iubit al Vioricăi a fost un fotbalist. A cucerit-o când a făcut foarfeca.

Pentru că era geloasă, primul iubit al Vioricăi îi spunea că este sărită de pe fixativ.

Ca orice tânără rebelă, Dăncilă s-a bucurat să descopere muzica hip-hop. A provocat-o să citească printre rânduri.

Când se gândeşte la prima ei dragoste din copilărie, Viorica fredonează melodia trupei Pink Floyd, Wish you were hehe.

Ca orice tânără naivă, Dăncilă s-a lăsat controlată de bărbaţii din viaţa ei. A fost suficient pentru ca Dragnea să creadă că e potrivită pentru postul de premier.

Când a participat la concursul Miss Teleorman, Dăncilă a spus că îşi doreşte să fie pace în Fâşia Gafa.

Dăncilă s-a temut dintotdeauna de începerea unui al treilea război monetar.

Motto-ul după care s-a ghidat Dăncilă este „Cine nu e cu foi e împotriva noastră!“.

Cartea preferată a Vioricăi Dăncilă este „De ce este România alt fel de mâncare?“.

Dăncilă nu poate lua nicio decizie politică dacă nu este convinsă că este cea mai potrivită soluţie în coaforul său interior.

Pentru că a umblat prea mult cu Dragnea, Dăncilă a început să creadă în teoriile conspiraţioniste conform cărora Soros conduce lumea cu ajutorul unui guvern monetar.

Dăncilă merge însoţită de translatori la întâlnirile oficiale din afara ţării pentru că părinţii au învăţat-o să nu vorbească cu străinii.

Când i se face dor de Dăncilă, soţul ei îi recită versurile melodiei „Hai vino înapoi în gafa noastră mică“.

Lui Dragnea îi place de Dăncilă pentru că aceasta face greşeli copilăreşti şi poate fura de la ea.

***

Acest articol este un pamflet

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

🖕
16.07.2018, 09:56:53

Dom'le, m-ai speriat cu titlul: văd „Pe urmele unui geniu” și mă întreb cine o fi?, mă gîndesc să-l citesc, apoi văd „Dăncilă” și mi-a stat mintea-n loc (care Dăncilă?), m-am uitat cîteva secunde ca curca-n lemne sau Viorica-n foaie. Mă-ntreb de ce nu l-a pus pe băiatu ăla de la Neamț, Andrușcă, că și ăla-i cu foi și face „gî-gî-gî” cînd dă interviu. În concluzie, guvern ca noi n-are nimenea!

+8 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
16.07.2018, 11:49:39

"Acest articol este un pamflet". Haina de..!E departe tare de așa ceva. Cu "forțari" penibile (vezi faza cu melodia lui Pink Floyd), cu "trageri la subiect" ce nu depășesc nivelul de.."glumițe de grădinițe" și cu alte teribilisme și asocieri lexicale și de sens pioneresti, e greu sa scoți ceva care se numește pamflet.

-13 (15 voturi)
g i
16.07.2018, 13:49:05

Asa e hunter , nu era mai bine daca spuneau orice altceva dar vag legat de ficusul timid sau de acromegalica regina a catuselor ? Hai Ciuvica , pardon Hunter baga ....

+1 (5 voturi)
Nirolf
16.07.2018, 12:06:22

Adaptabilitate . Cine nu este capabil sa se adapteze la mediu piere . Ca rezultant a capacitatii de adaptare la mediul politic PSD-ALDE s-au dobandit genetic reflexe existentiale noi . Astfel copiii pesedisti-aldisti inainte de a spune cuvintele "mama sau tata" . vor spune cuvintele : Dragnea si Tariceanu . Bine a facut autorul textului ca a specificat expres ca avem de-a face cu un pamflet , altfel suprapunerea ideilor din text cu realitatea politica este atat de evidenta incat nu n-am fi dat seama ca avem de-aface cu hiperbolizarea ironica a naravurilor clasei politice din zilele noastre .

+7 (7 voturi)
Lucian Pufu
16.07.2018, 18:48:32

Mi-e teama ca pasiunea asta pentru "misto" sau pamflet e ceea ce ne face pasivi, gata sa acceptam orice, inclusiv pe Vasilica. Pentru ca am "facut-o" cu misto-ul, am "dat-o gata", am "demolat-o". Ce rost mai are sa iesim in strada si s-o "uschim" din Palatul Victoria, s-o trimitem la bucatarie?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările