Film

articolul anterior articolul urmator

20th Century Fox caută femei talentate care să regizeze filme cu bugete mari

0
16 Sep 2016 17:21:51
Autor: News.ro
Compania 20th Century Fox doreşte să crească numărul de femei care regizează filme cu bugete mari FOTO foxmovies.com
Compania 20th Century Fox doreşte să crească numărul de femei care regizează filme cu bugete mari FOTO foxmovies.com

Studioul cinematografic 20th Century Fox a stabilit un parteneriat cu Institutul American de Film (AFI) cu scopul de a identifica mai multe femei care pot să regizeze filme cu bugete importante, informează bbc.com, citat de News.ro.

Studioul va invita femei regizori pentru a realiza scurtmetraje bazate pe francizele sale, între care se numără „X-Men“, „Alien“ şi „Die Hard“. Prin această iniţiativă, mai multe absolvente selectate ale atelierului de regie pentru femei organizat de AFI (AFI's Conservatory Directing Workshop for Women) vor fi invitate să prezinte idei de scurtmetraje bazate pe francizele Fox. Cel puţin unul dintre aceste proiecte va fi realizat.

Fox a transmis că acceastă iniţiativă le va oferi regizorilor şansa de a îşi demonstra talentele.

„Raritatea femeilor regizori nu este cauzată de lipsa pasiunii sau talentului. În schimb, este adesea o problemă de acces şi resurse. Suntem bucuroşi să oferim acest lucru femeilor-regizor talentate care vor putea construi, apoi, pe baza acestei experienţe practice“, a spus preşedintele şi directorul executiv al 20th Century Fox Film, Stacey Snider.

„AFI consideră că viitorul acestei forme de artă americane este o adevărată simfonie de voci. Am fost dedicaţi acestei chestiuni încă de la înfiinţare şi suntem nerăbdători să realizăm această colaborare cu Fox pentru a genera efecte profunde în peisajul de artă şi entertainment“, a spus, la rândul lui, Bob Gazzale, preşedintele şi directorul executiv al AFI.

Date recente au arătat că doar 4,1% dintre regizorii celor mai importante filme din ultimii opt ani au fost femei. Un alt studiu a arătat că există o probabilitate mai mică pentru ca femeile-regizor să fie angajate pentru filme cu buget crescut. Filmele regizate de femei în perioada 2010-2015 au avut un buget de 12,6 milioane de dolari, în comparaţie cu 34,1 milioane de dolari, pentru filmele regizate de bărbaţi.

Patru filme realizate de femei apar în clasamentul de 50 de filme americane cu cele mai mari încasări – „Kung Fu Panda 3“, coregizat de Jennifer Yuh, „Miracles from Heaven“, de Patricia Riggen, „Înainte să te cunosc/ Me Before You“, de Thea Sharrock, şi „Maşina de bani/ Money Monster“, de Jodie Foster.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările