Film

articolul anterior articolul urmator

Aventura Netflix s-a încheiat pentru cineastul italian Paolo Sorrentino, autorul filmului „E stata la mano di Dio”

0
25 May 2022 08:12:40
Autor: News.ro
Netflix FOTO Shutterstock
Netflix FOTO Shutterstock

Aventura Netflix s-a încheiat pentru italianul Paolo Sorrentino care nu mai vrea să colaboreze cu platforma de streaming şi care a apărat, marţi, la Cannes, cinema-ul în săli, în cadrul unei dezbateri organizate pentru aniversarea de 75 de ani a Festivalului, potrivit AFP.

Un film Netflix, "cred că nu este ceva ce voi mai face", a declarat regizorul premiat cu Oscar pentru "La Grande Belleza", marţi, alături de alte mari nume din cinematografie (Guillermo del Toro, Costa-Gavras, Cristian Mungiu...), prezenţi la dezbaterea despre "viitorul cinema-ului".
 
Filmul său "E stata la mano di Dio", care a concurat la Festivalul de la Veneţia în septembrie 2021 şi revine asupra unei drame personale - moartea accidentală a părinţilor său, victime ale intoxicării cu monoxid de carbon - a fost difuzat online, pe Netflix. Filmul nu a fost proiectat în sălile din Franţa. 
 
"Am făcut filme pentru cinema, pentru televiziune, dar în final, ceea ce prefer, este să fac filme aşa cum le făceam la început. Doar pe un ecran mare regăsim puterea istoriei", a subliniat cineastul originar din Napoli, de asemenea regizor al serialului "The Young Pope" cu Jude Law. 
 
"Televiziunea nu este locul potrivit pentru a face lucruri mari şi frumoase". El a estimat de altfel că "oamenii vor obosi să vadă filme acasă şi vor reveni în săli". 
 
Regizorul mexican Guillermo del Toro, care colaborează cu Netflix la mai multe proiecte, a asigurat că "este împăcat cu schimbările de format", estimând că important este "să spui poveşti". "Dezbatem mărimea ecranului sau mărimea ideilor?", a spus el ironic. 
 
Pentru delegatul general al Festivalului Thierry Frémaux, "lupta pe care o vom duce va fi ca filmele produse de platforme să ajungă în sălile de cinema". Conform regulilor festivalului, filmele produse de platforme care nu rulează în cinematografele franceze sunt excluse din competiţie. 
 
În contextul în care marii autori nu ezită să colaboreze cu platformele (Scorsese sau Jane Campion cu Netflix, Ridley Scott cu Apple), şi având în vedere faptul că obiceiurile spectatorilor evoluează, el şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa ca această regulă să se schimbe, însă cei din consiliul de administraţie al Festivalului se opun.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările