Film

articolul anterior articolul urmator

„Brigada sinucigaşilor“ se îndreaptă spre un record de încasări în SUA: câţi bani a adunat pelicula VIDEO

0
7 Aug 2016 17:24:14
Autor: Victor Arvunescu
„Brigada sinucigaşilor“ adună bani din cinematografele din Statele Unite ale Americii FOTO cinemagia.ro
„Brigada sinucigaşilor“ adună bani din cinematografele din Statele Unite ale Americii FOTO cinemagia.ro

„Suicide Squad/ Brigada sinucigaşilor“ domină box office-ul american, reuşind să strângă o sumă importantă de bani la scurt timp după premieră.

Americanii, interesaţi de „Brigada sinucigaşilor“ 

Astfel, „Brigada sinucigaşilor“ a strâns suma de 147 de milioane de dolari în weekendul de debut în cinematografele din Statele Unite ale Americii, scrie „Huffington Post“. Suma este mult mai mare faţă de cea obţinută în 2014 de „Guardians of the Galaxy“, care strânsese atunci 94,3 milioane de dolari, lucru îmbucurător pentru Warner Bros. şi DC Comics care au investit în această producţie 175 de milioane de dolari pentru a lărgi universul cinematografic al benzilor desenate DC, aşa cum face Disney cu Marvel. La începutul acestui an, DC şi-a deschis universul cu „Batman vs Superman: Dawn of Justice“, care a adunat 870 de milioane de dolari la nivel mondial şi 166 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii, în weekendul de deschidere.

Critici la adresa peliculei 

Filmul „Brigada sinucigaşilor“, regizat de David Ayer, îi are în rolurile principale pe actorii Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Cara Delevingne, Ben Affleck şi Scott Eastwood. Sunt celebri pentru faptele lor rele şi pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reuşit să-i prindă şi să-i vâre după gratii. Pentru a-şi micşora pedeapsa, nelegiuiţii acceptă sinucigaşe misiuni sub acoperire, conştienţi că eşecul înseamnă moartea. După ce şi-au folosit puterile şi inteligenţa pentru rău, aruncaţi într-o temniţă subterană din Louisiana, Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), căpitanul Bumerang (Jai Courtney), El Diablo (Jay Hernandez) şi Killer Croc (Adewale Aknnuoye-Agbaje) vor fi manipulaţi şi ameninţaţi de Amanda Waller (Viola Davis) şi de Rick Flag (Joel Kinnaman) ca să lupte pentru binele comun. În caz contrar, un implant letal le va veni de hac cât ai clipi din ochi, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Fanii universului benzilor desenate DC Comics nu sunt mulţumiţi de cronicile extrem de dezamăgitoare primite de filmul „Suicide Squad“ şi au dat vina pe Rotten Tomatoes, un celebru site cinematografic care funcţionează ca un agregator de recenzii, pe care le introduce în „Tomatometer“ - un instrument online ce acordă scoruri pentru fiecare film, fără a scrie el însuşi o cronică pentru filmele recenzate. În prezent, filmul „Suicide Squad“ are pe Rotten Tomatoes un scor de doar 35%. Niciunul dintre precedentele două pelicule produse de Warner Bros şi inspirate din universul DC Comics nu au obţinut scoruri prea bune pe Rotten Tomatoes. Astfel, „Man of Steel: Eroul/ Man of Steel“ din 2013 a obţinut un scor de 56%, iar „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii/ Batman V Superman: Dawn of Justice“ din 2016 a obţinut un scor catastrofal - doar 27%. Mai multe păreri despre film puteţi citi aici.

„Cred că oamenii au avut aşteptări diferite, dar sunt nerăbdători să văd ce vot dau fanii“, a spus Will Smith. „Am făcut filmul pentru adevăraţii oameni care trăiesc în lumea adevărată. Am făcut filmul pentru cei care iubesc filmele şi se duc la cinematograf să le vadă“, a zis şi David Ayer, regizorul peliculei, pentru Reuters, la premiera filmului de la Londra.

Potrivit analizelor, în Statele Unite ale Americii, se presupunea că „Brigada sinucigaşilor“ urma să încaseze 125 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările