Film

articolul anterior articolul urmator

Cannes 2022. Hazardurile şi coincidenţele continuă (chiar dacă uneori sunt uşor forţate)

0
18 May 2022 10:43:30
Irina-Margareta Nistor

Virginie Efiera, belgianca din sulfurosul - ca să nu-i zicem deocheatul - Benedetta de anul trecut, a fost Maestru sau oare îi zicem Maestra de Ceremonii,(în chiar ziua în care şefa cabinetului francez a fost desemnata: Elisabeth Borne) elegantă şi emoţionată faţă de cei trei pe care trebuia să-l introducă: strălucitul actor şi caracter Forest Whitaker, cu un Palme d Or pentru întreaga carieră, care sperăm că nu s-a încheiat.

Pierre Lescure, pe final de mandat cannez, i l-a înmânat, amintind de precedenţii Agnes Varda sau Jodie Foster şi uitându-l, ca din întâmplare, pe Alain Delon. Apoi, Vincent Lindon, preşedintele juriului, care a citit pagini întregi. Şi mai ales surpriza nezvonită, ca la Oscar, unde n-a mai ajuns, Zelenski, care l-a invocat pe Dictatorul lui Chaplin, pe care şi Televiziunea Română Liberă l-a programat imediat după Revoluţie, la sugestia lui Victor Ionescu de la Ştiri.  

După, a venit filmul cu zombi: Coupez/Stop, fost Z, care n-ar fi stricat să-l mai fi scurtat Michel Hazanavicius, şi să nu fi renunţat la fermecătorul Jean Dujardin, cu care a făcut comedii spumoase: OSS 117, chiar înainte de capodopera The Artist. Final Cut a fost deja achiziţionat de Independenţa Film, deci veţi putea să-l vedeţi pe marele ecrane românesti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările