Film

articolul anterior articolul urmator

Căutări pe Google: Topul celor mai populare filme din 2015 VIDEO

0
17 Dec 2015 11:54:10
Autor: Victor Arvunescu
„Furios şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care
Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto
şi Brian O’Conner FOTO cinemagia.ro
„Furios şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner FOTO cinemagia.ro

Cele mai noi producţii cinematografice lansate de studiourile de la Hollywood au strârnit interesul românilor, care au căutat în 2015 titluri precum „Fast and Furious 7“, „Fifty Shades of Grey“ şi „Jurassic World“.

În topul căutărilor pe Google din 2015 s-a aflat filmul „Fast and Furious 7“, arată paginademedia.ro. Al şaptelea film al francizei „Fast and Furious“ a intrat, totodată, în topul zece al celor mai profitabile filme din istoria cinematografie, după ce a obţinut încasări de peste 1,15 miliarde de dolari pe plan mondial.

„Furios şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker. După moartea lui Walker, scenariul lungmetrajului a fost rescris, producătorii apelând la fraţii acestuia, Caleb şi Cody Walker, de care s-au ajutat pentru a finaliza scenele rămase.

Pe locul al doilea în topul căutărilor pe Google se află „Fifty Shades of Grey“. Filmul a avut premiera la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, pe 11 februarie, iar la nivel mondial a avut ca punct de start ajunul sărbătorii de Valentine’s Day. Pelicula îi are în centru pe Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani încă virgină, şi pe cuceritorul şi misteriosul om de afaceri Christian Grey, între care se leagă o relaţie plină de erotism, dar şi secrete întunecate, atunci când tânăra cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului.

Pe locul trei apare „Taken 3“. În primele două părţi ale cunoscutei serii de acţiune, fostul agent Brian Mills (Liam Neeson) a trebuit să-şi apere familia de atacatori, vânându-i fără milă. Doar că de această dată vânătorul se transformă în vânat, având pe urmele sale atât autorităţile, cât şi un duşman din trecutul său plin de violenţă, duşman gata de orice pentru a-l face pe Mills să sufere.

Locul al patrulea i-a revenit filmului „Jurassic World“, un thriller de acţiune cu accente SF regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu scris chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. Din distribuţia filmului fac parte actorii Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan şi B. D. Wong, cel din urmă fiind singurul protagonist care a jucat şi în celelalte pelicule din seria „Jurassic Park“.

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

Regizorul Colin Trevorrow a mărturisit că hibirdul Indomius Rex este, de fapt, un simbol al consumerismului şi al exceselor corporative. „Scopul acestui dinozaur este de a întruchipa cele mai rele tendinţe ale omenirii. Suntem înconjuraţi de minuni şi, cu toate acestea, ne dorim mereu mai mult, vrem ca totul să fie mai mare, mai rapid, mai tare, mai bun. Lăcomia şi dorinţa oamenilor pentru profit sunt reprezentate în acest film. Pentru mine, Indominus Rex se asemeană foarte mult cu acea dorinţă care trebuie satisfăcută“, a  completat Trevorrow. Această paralelă realizată de regizorul Colin Trevorrow în „Jurassic World“ a fost observată şi de jurnaliştii de film străini.

Pe locul cinci în topul căutărilor apare filmul „Insurgent“. Demascaţi ca fiind Divergenţi - oameni care nu se încadrează într-una din cele cinci categorii („facţiuni“) ale societăţii - Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) sunt acum în postura de fugari, vânaţi de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al facţiunii Erudiţilor. În timp ce grupurile de trădători Neînfricaţi, sub comanda lui Jeanine, răscolesc ruinele oraşului Chicago în căutare de Divergenţi, Tris şi Four străbat oraşul în speranţa de a-şi găsi aliaţi printre membrii facţiunilor Prieteniei, Abnegaţiei, Candorii şi Neînfricaţilor, precum şi din rândurile rebelilor fără facţiune.

Cu inima zdrobită şi simţindu-se vinovată pentru moartea familiei şi prietenilor săi, Tris încearcă cu disperare să afle secretul pe care părinţii ei îl apăraseră cu viaţa şi care explică de ce Jeanine nu s-ar da în lături de la nimic pentru a o captura. Disperată să-i protejeze pe cei dragi, ea trebuie să facă faţă unor provocări imposibile pe măsură ce află adevărul despre trecutul şi viitorul lumii în care trăiesc.

Pe celelalte locuri în topul căutărilor Google apar filmele: „Minions“, „American Sniper“, „Focus“, „Mad Max“ şi „Birdman“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii