Film

articolul anterior articolul urmator

Ce greşeli face Hollywoodul

0
4 Jan 2013 07:50:40
Autor: Ana Stan
Actorii din distribuţia filmului „007: Coordonata Skyfall“ la premiera londoneză FOTO AFP
Actorii din distribuţia filmului „007: Coordonata Skyfall“ la premiera londoneză FOTO AFP

Filme cu mare succes de box office, printre care „Man in Black III“ şi „Skyfall“, au cucerit spectatorii în 2012 cu intriga şi acţiunea din scenariu. Însă multe dintre peliculele lui 2012 au fost departe de perfecţiune, potrivit site-ului MovieMistakes.com, care a întocmit lista filmelor cu cele mai multe greşeli.

Primele zece filme în funcţie de numărul de erori pe care le conţin sunt:

Men in Black III (Bărbaţi în negru 3) – 63 de greşeli

- Atunci când Boris face o gaură în zidul închisorii de pe lună, vidul absoarbe oamenii şi armele, dar lasă mizeria de pe podea.

- Când J cade de pe clădirea Flatiron, tălpile pantofilor săi sunt complet negre, noi şi fără nicio urmă, lucru imposibil doar dacă nu a ajuns acolo zburând sau dacă şi-a schimbat pantofii în timp ce cădea.

- K scoate un premiu dintr-o cutie de biscuiţi şi, ca prin minune, cutia devine foarte mică.
 
Skyfall (007: Coordonata Skyfall) – 35 de greşeli
 
- Chiar înainte ca Bond să confrunte un inamic îşi scoate arma, care poate fi declanşată numai prin amprentă digitală. Agentul 007 poartă însă mănuşi de piele iar arma se activează numai când citeşte amprenta specifică a palmei, imposibil de reuşit atunci când porţi mănuşi.
- Maşinile folosite la urmărirea prin Istanbul au numere de înmatriculare franceze.
- Chiar înainte de a ajunge într-o capelă, Bond se aruncă în apa îngheţată. În scena următoare, filmată în capelă, este perfect uscat.
 
The Dark Knight Rises (Cavalerul negru: Legenda renaşte) – 24 de greşeli
 
 
- În timpul scenei în care Catwoman fură maşina lui Bruce Wayne, Lamborghini Aventador, toate luminile semafoarelor sunt roşii, însă maşinile trec ca şi cum ar fi verde, împreună cu Catwoman.
- Când un răufăcător este legat de o motocicletă are dinţii încleştaţi şi totuşi spune cu o pronunţie perfectă „daţi-mi drumul“, plus alte câteva propoziţii.
 
The Amazing Spiderman (Uimitorul Om-Păianjen) – 24 de greşeli
 
- Într-o scenă din centrul Manhattanului, chiar lângă o staţie de metrou, semnele de circulaţie anunţă că acolo este intersecţia dintre 6th Avenue şi 39th Street. În realitate nu există o staţie de metrou ca cea din film pe străzile respective.
 
The Avengers (Răzbunătorii) – 22 de greşeli
 
- Atunci când Bruce Banner o întâlneşte pe Natasha Romanoff pentru prima dată în Calcutta, este un cadru în care Natasha se aude vorbind, dar reflexia sa din oglindă nu-şi mişcă buzele.
 
Looper (Looper: Asasin în viitor) – 14 greşeli
 
- Joe, varianta tânără, este dreptaci (împuşca oamenii cu mâna dreaptă), dar Joe, varianta mai în vârstă, este stângaci.
- Culoarea ochilor lui Joseph Gordon-Levitt se schimbă pe la jumătatea filmului. 
 
Prometheus – 13 greşeli
 
 
- În scena din navă când Charlie arată artefactele antice ce reprezintă sistemul solar prin care călătoresc, el spune că civilizaţiile din Sumer şi din Babilonia nu au nicio legătură. De fapt, termenii de Sumer şi Babilonia se referă la Irakul antic, cunoscut şi sub numele de Mesopotamia. Sumer şi Babilonia sunt folosite, în general, pentru a diferenţia perioadele de timp din istoria mesopotamiană. Aceşti trei termeni, sumerian, babilonian şi mesopotamian, se referă la aceeaşi cultură şi sunt strâns legaţi între ei, spre deosebire de ceea ce susţine Charlie.
- Nava călătoreşte aproximativ 35 de ani lumină, şi totuşi Vickers (Charlize Theron) spune că sunt la jumătate de miliard de kilometri de Pământ. La distanţa asta abia s-ar ajunge în dreptul lui Jupiter, nicidecum în alt sistem solar.
 
Argo – 13 greşeli
 
- Ochelarii pe care îi poartă John Goodman pe tot parcursul filmului sunt numiţi Ray Ban Clubmaster. Modelul a fost lansat în 1986, dar acţiunea filmului are loc în 1980.
Personajul lui Ben Affleck este în 1980, dar poartă un ceas Rolex Deepsea Sea Dweller care a fost lansat în 2008.
 
Underworld: Awakening (Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă) – 10 greşeli
 
 
- Atunci când Selene ajunge în garaj, este îmbrăcată în costumul ei de piele lipit de corp. Dar, de nicăieri, scoate o grenadă. Costumul ei nu are buzunare şi grenada nu era ataşată sau atârnată de el.
- Când Selene se fereşte de aruncătorul de flăcări, cizmele ei au tocuri într-o scenă, iar în următoarea nu mai au. Imediat după, apare din nou cu cizmele cu tocuri.
 
Hunger Games (Jocurile Foamei) – 10 greşeli
 
- Când Rue moare, gura ei este deschisă. Atunci când Katniss începe să-i cânte, gura este închisă.
- În timpul scenei în care Katniss îl caută pe Peeta, ea trece un râu. Când iese afară, este udă până la coapse. Atunci când camera îşi schimbă unghiul, partea de jos a corpului ei este uscată, chiar dacă abia a ieşit din apă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările