Cele mai proaste filme cu cele mai mari bugete de producţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halle Berry a primit o Zmeură de Aur pentru rolul principal din „Catwoman“ FOTO Studio Produzent
Halle Berry a primit o Zmeură de Aur pentru rolul principal din „Catwoman“ FOTO Studio Produzent

Realizarea unui film poate fi extrem de costisitoare, iar uneori investiţia se dovedeşte a fi un succes, dar există şi cazuri în care este un eşec total. Site-ul cheatsheet.com a întocmit o listă a celor mai scumpe filme care au dezamăgit.

Nu sunt puţine cazurile în care un film nu reuşeşte să se ridice la înălţimea bugetului de producţie impresionant, fie că vorbim de comedii romantice, filme de acţiune sau SF. Vă prezentăm în continuare o listă a filmelor care s-au bucurat de investiţii majore, însă nu au reuşit să impresioneze nici publicul, nici criticii de specialitate. 

„Ascensiunea lui Jupiter/ Jupiter Ascending“ (2015)

Odiseea spaţială semnată de fraţii Wachowski, Andy şi Lana, nu s-a ridicat la înălţimea bugetului de producţie. Filmul, cu Mila Kunis, Channing Tatum şi Eddie Redmayne în rolurile principale, a costat 176 de milioane de dolari, însă efectele vizuale notabile nu a putut salva firul narativ confuz. La o proiecţie specială de la începutul acestui an, unii spectatori au părăsit sala în timp ce filmul rula, catalogându-l drept „ridicol“. De asemenea, criticii de specialitate au descris producţia ca fiind „incoerentă şi stupidă.“ Filmul, care abia a câştigat din încasări suma investită, mai exact 181,9 milioane de dolari, are un rating de 25% pe site-ul specializat Rotten Tomatoes.

Jupiter Jones (Mila Kunis) este o visătoare, adusă la realitate de slujba ei de femeie de serviciu. Numai când Caine (Channing Tatum), un fost soldat modificat genetic, ajunge pe Pământ pentru a o găsi, Jupiter începe să întrevadă destinul ce i s-a hărăzit: semnătura ei genetică o face următoarea pe lista unei extraordinare moşteniri în stare să readucă echilibrul în cosmos.

   

„Copoi pentru strigoi/ R.I.P.D.“ (2013)

Filmul SF, cu Jeff Bridges şi Ryan Reynolds, a fost mai mult o comedie plină de acţiune şi efecte speciale, pentru care studiourile Universal au plătit 130 de milioane de dolari. O investiţie proastă, întrucât nu doar că efectele vizuale nu au fost dintre cele mai reuşite, dar întregul proiect a fost etichetat drept o combinaţie între „Men in Black“ şi „Ghostbusters“. Mai mult decât atât, încasările nu au reuşit să acopere investiţia, câştigând doar 78,3 milioane de dolari, iar recenziile au fost groaznice, site-ul Rotten Tomatoes acordându-i un rating de 13%.

„R.I.P.D.“ este o comedie de acţiune supranaturală despre doi poliţişti morţi, care sunt înrolaţi pentru a prinde şi a duce înapoi la locul lor sufletele diabolice şi distructive care au fugit din faţa Judecăţii de Apoi şi care nu vor să părăsească Pământul în linişte şi pace. 

   

„Evan Atotputernicul/ Evan Almighty“ (2007)

Continuarea filmului din 2003 „Bruce Almighty“, cu Steve Carell, a fost, la momentul debutului, cea mai costisitoare comedie din istoria cinematografiei, având un buget incredibil de 175 de milioane de dolari, în mare parte pentru construcţia elaborată a decorului, care a inclus o arcă de 137 de metri, efectele speciale şi problemele întâmpinate în filmarea scenelor cu animale. Dar nici Carel şii nici bugetul impresionant nu au putut salva filmul de eşecul de la box office şi din ochii criticilor. Aşadar, pe plan mondial a avut încasări de 173,4 milioane de dolari, dar cel mai trist este faptul că nu a fost deloc amuzant. Revista „Rolling Stones“ l-a desemnat Cel mai prost film al anului şi a primit şi o nominalizare la Zmeura de Aur. 

Ultima oară când l-am văzut pe Evan Baxter era chinuit de către Bruce Nolan (Bruce Almighty) în timp ce prezenta ştirile la Buffalo TV. Dar timpul a trecut, Evan devenind membru al Congresului american. Dar se pare că destinul său nu este doar politic, căci Dumnezeu îi încredinţează construirea unei noi arce. Şi iată-l pe Evan cum se transformă dintr-un bărbat care voia să-şi servească ţara în salvatorul întregii omeniri.

„Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger“ (2013)

Westernul de acţiune, cu Johnny Depp şi Armie Hammer, a fost afectat de problemele de producţie pe tot parcursul procesului de filmare. La un moment dat, proiectul a fost chiar întrerupt din cauza problemelor bugetare. În cele din urmă, Depp, Hammer, regizorul Gore Verbinski şi producătorul Jerry Bruckheimer au renunţat la 20% din salariul lor pentru a minimiza costurile totale. În ciuda acestei măsuri, bugetul total s-a ridicat la 225 de milioane de dolari. Pe lângă cifrele slabe înregistrate la box office, a fost aspru criticat, fiind descris drept „o mizerie diformă“ şi „un lucru făcut de mântuială.“

Povestea legendarului călăreţ singuratic începe cu un grup de rangeri texani plecat pe urmele unei bande de nelegiuiţi conduse de Butch Cavendish. Prinşi în ambuscadă de răufăcători, rangerii sunt ucişi, doar unul fiind salvat de un indian comanş pe nume Tonto (Johnny Depp). Deşi la început Tonto nu are încredere în cel pe care l-a salvat, acesta va dovedi curând că în Texas poate domni nu lăcomia şi corupţia, ci dreptatea.

„John Carter“ (2012)

SF-ul, în care joacă Taylor Kitsch, a costat aproximativ 350 de milioane de dolari pentru a fi realizat şi promovat. Filmul a fost extrem de aclamat înainte de premieră şi se aştepta a fi o trapă de lansare pentru Kitsch, a cărui popularitate era în creştere după apariţia în serialul NBC „Friday Night Lights“. Însă filmul nu a reuşit să impresioneze din mai multe puncte de vedere. În loc să-i paveze drumul lui Kitsch către cinema, filmul l-a făcut să se dea câţiva paşi mai în spate, criticii fiind de părere că proiectul a fost unul „amestecat“ şi „dezamăgitor“.

Inspirată din romanul „A Princess of Mars“ al autorului Edgar Rice Burroughs, primul volum dintr-o serie de 11 care a fost publicat în anul 1912, fantezia SF „John Carter“ îl are în centrul acţiunii pe eroul cu acelaşi nume, un veteran al Războiului Civil, care a luptat de partea Confederaţiei şi care s-a ascuns din calea indienilor apaşi într-o peşteră, fără să ştie că este vorba despre o poartă a timpului şi că va fi teleportat pe planeta Barsoom (Marte). John Carter este luat prizonier de către Green Martians, creaturi barbare de culoare verde, cu patru braţe şi cu o înălţime de peste 3,5 metri, dar reuşeşte să evadeze şi îi ajută pe Tars Tarkas, prinţesa Dejah Thoris şi poporul lor de Red Martians să îşi înfrunte duşmanii. 

   

„Cum ştii dacă ai noroc?/ How Do You Know“ (2010)

Pare ridicol cum o comedie romantică, mai ales una atât de simplă precum cea din 2010, poate costa atât de mult, dar vorbim despre Hollywood, unde totul e posibil. Filmul, cu Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd şi Jack Nicholson, a avut un buget de 100 milioane de dolari, dintre care jumătate au fost alocaţi pentru salariile actorilor şi al regizorului James L. Brooks. Totuşi, atât spectatorii, cât şi criticii au căzut de acord că filmul a fost groaznic, motiv pentru care a avut încasări de doar 48 de milioane de dolari. 

Lisa (Witherspoon) este o femeie ale cărei abilităţi şi preocupări atletice reprezentau pasiunea vieţii ei. Când se trezeşte însă eliminată din echipă, toate reperele care i-au jalonat anterior viaţa dispar în neant. Lisa se îndreaptă şovăielnic spre o viaţă de om obişnuit. Aflându-se în această stare imponderabilă, ea se simte atrasă de Matty (Wilson), un jucător renumit de baseball, un afemeiat şi un egoist.

„Catwoman“ (2004)

Studiourile Warner Bros. au investit o sută de milioane de dolari în  filmul „Catwoman“, cu Halle Berry în rolul principal, dar acest lucru nu a ajutat la îmbunătăţirea efectelor vizuale. Printre multele detalii criticate se numără şi faptul că scenariul este discutabil, dar şi că supereroina este „ridicolă.“ Chiar şi Berry a recunoscut mediocritatea filmului, actriţa participând la gala de decernare a premiilor Zmeura de Aur, unde a primit trofeul pentru Cea mai proastă actriţă (una dintre cele şapte nominalizări ale filmului). „Vreau să mulţumesc Warner Brothers. Mulţumesc că m-aţi pus într-o mizerie, într-un film îngrozitor. Era tot ce avea nevoie cariera mea“, a declarat la momentul respectiv actriţa. 

Timidă şi sensibilă, Patience Philips (Halle Berry) este o artistă care lucrează ca designer grafic pentru o importantă companie de produse cosmetice, care este pe cale de a descoperi un produs-minune împotriva îmbătrânirii. Când Patience descoperă un secret îngrozitor pe care şeful ei îl ascunde, se trezeşte în mijlocul unei conspiraţii. Printr-o ciudată împrejurare, ea devine o femeie cu puteri nebănuite: viteză, agilitate, intuiţie şi simţuri ultradezvoltate, precum ale unei pisici. Înzestrată cu aceste noi puteri, Patience devine Catowman, o făptură fascinantă ale cărei acţiuni se situează la limita dintre bine şi rău. Ca orice felină, este periculoasă, evazivă şi ezitantă, dar domestică.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite