Film

articolul anterior articolul urmator

Cinci actori de top care nu au avut succes în roluri de supereroi

0
18 Feb 2015 08:05:00
Autor: Victor Arvunescu
George Clooney „a masacrat“ rolul
justiţiarului mascat Batman FOTO Arhivă Adevărul
George Clooney „a masacrat“ rolul justiţiarului mascat Batman FOTO Arhivă Adevărul

George Clooney, Ben Affleck şi Halle Berry sunt doar câţiva dintre actorii de top de la Hollywood care, înainte de „explozia“ filmelor cu supereroi, nu au reuşit să impresioneze într-un film dedicat personajelor de benzi desenate.

Se pare că în prezent, actorii care joacă într-un film cu şi despre supereroi pot considera că au ajuns într-un punct maxim al carierei lor. Luptătorii împotriva criminalităţii transpuşi din benzile desenate pe marele ecran au devenit din ce în ce mai populari, astfel că orice actor care interpretează rolul unui supererou poate beneficia de un impuls în carieră şi poate genera venituri pentru studiourile de producţie. Din nefericire, chiar şi cel mai buni actori reuşesc să nu interpreteze un rol de asemenea natură. Site-ul „CheatSheet“ a întocmit o listă de cinci actori aclamaţi care au primit comentarii nefavorabile după ce au interpretat o serie de supereroi cunoscuţi.

1.George Clooney - „Batman şi Robin“ (1997)

Criticii au considerat la momentul lansării peliculei că George Clooney „a masacrat“ rolul justiţiarului mascat Batman. Filmul a primit şanse de reuşită de doar 11% din partea site-ului agregator „Rotten Tomatoes“, fiind considerat la unison de comentatori drept unul dintre cele mai proaste filme din toate timpurile, fapt evidenţiat şi de un sondaj al revistei „Empire“. Mai mult, replicile banale livrate de Uma Thurman (Poison Ivy/Dr. Pamela Isley) şi de Arnold Schwarzenegger (Mr. Freeze/Dr. Victor Fries) au conturat şi mai mult această percepţie. Totodată, însuşi George Clooney şi-a cerut scuze în repetate rânduri pentru eşecul peliculei, cel mai recent exemplu petrecându-se anul trecut la festivalul Comic-Con. „Cred că de la lansarea «Batman» nu am mai fost invitat la «Comic-Con» pentru 20 de ani. Încă îmi pare rău pentru sfârcurile proeminente de pe costum“, a zis actorul în timp ce îşi promova cel mai nou film „Tomorrowland“. Clooney a câştigat, în schimb, două premii Oscar şi a fost nominalizat de mai multe ori pentru rolurile sale după fiascoul „Batman“, putând acum să facă haz de interpretarea greşită a supereroului.

George Clooney în rolul lui Batman FOTO cheatsheet.com

2.Edward Norton - „Incredibilul Hulk“ (2008)

Edward Norton a fost distribuit în două dintre cele mai bune filme ale anului 2014, „Birdman/Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoraţei“ şi „The Grand Budapest Hotel“. De asemenea, a primit o nominalizare la premiile Oscar 2015 pentru cel mai bun actor în rol secundar. Norton este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, fiind nominalizat în trecut şi pentru roluri din pelicule precum „American History X“, „Primal Fear“ şi „Fight Club“.

Dar, rolul eroului Hulk nu a fost la fel de lăudat precum precedentele sale reprezentaţii. „Incredibilul Hulk“, lansat în 2008, a primit recenzii mixte, cu şanse de reuşită de 67% pe site-ul agregator „Rotten Tomatoes“. „Comparaţia inevitabilă cu «Iron Man/Omul de Oţel», primul blockbuster lansat în vară de Marvel, a servit drept etalon şi a demonstrat că lui Hulk îi lipseau spiritul şi inima. În ciuda prezenţei lui Edward Norton, care poate să facă un rol la fel de bun precum cel al lui Robert Downey Jr, nu resimţim sentimentul puternic al conflictului interior al lui Bruce Banner“, arata criticul Tucson Citizen odată cu lansarea filmului. Deşi filmul a fost un succes financiar la nivel mondial, strângând încasări de 263 milioane de dolari, Norton nu a revenit în rolul lui Hulk în franciza „The Avengers/Răzbunătorii“, fiind înlocuit de Mark Ruffalo.

Edward Norton, în rolul lui „Hulk“ FOTO cheatsheet.com

3.Ryan Reynolds - „Green Lantern/Lanterna Verde: Protectorul Universului“ (2011)

„Green Lantern“ a fost unul dintre cele mai recente lungmetraje cu un erou de benzi desenate considerat un eşec total. După lansare abia a reuşit să aducă un profit de 219 milioane de dolari la nivel mondial şi să acopere costurile de producţie, la un buget total de 200 de milioane de dolari. „Zgomotos, cu un scenariu total nepotrivit şi prost regizat, «Green Lantern» risipeşte un buget impresionant şi decenii de mitologie a benzilor desenate“, specifica „Rotten Tomatoes“.

După comentariile nefavorabile, Warner Bros. a anulat panurile unei francize şi a reconceptualizat universul cinematic DC Comics pentru a evita includerea acestui supererou în viitoarele producţii. Personajul va primi totuşi un alt film în 2020, atunci când studiourile de producţie speră ca fanii să uite eşecul primului episod cu Green Lantern. Ryan Reynolds nu este la primul eşec al unui supererou, după portretizarea lui Regelui Hannibal din „Blade: Trinity“, dar şi a lui Wade Wilson, din „X-Men Origins: Wolverine“, ambele roluri fiind considerat eşecuri de către criticii de specialitate. Aceeaşi comentatori speră ca Reynolds să fie mai norocos în viitorul rol al eroului Deadpool.

Ryan Reynold în rolul „Lanternei Verzi“ FOTO cheatsheet.com

4.Ben Affleck - „Daredevil“ (2003)

Pentru acest rol, Ben Affleck a fost „răsplătit“ cu Zmeura de Aur, anul 2003 nefiind unul dintre cele mai bune pentru actor. „Un pretendent al supereroilor de bună credinţă“, „Daredevil“ nu a fost un rol pe placul lui Affleck, acesta mărturisind într-un interviu pentru „Playboy“ că este singurul rol al carierei pe care îl regretă. „Singurul rol pe care îl regret este «Daredevil». Pur şi simplu mă omoară. Mi-a plăcut povestea, mi-a plăcut personajul, dar e vina mea pentru felul în care a fost perceput“, a mărturisit actorul.

Affleck a revenit apoi într-o serie de roluri memorabile, precum cele recente din „Argo“, pentru care a câştigat şi un premiu Oscar, dar şi cel din „Gone Girl/Fata dispărută“, peliculă nominalizată la mai multe categorii la premiile Academiei Americane de Film din acest an. Totuşi, anuţul potrivit căruia Affleck îl va juca pe Batman în viitorul lungmetraj „Batman vs. Superman: Dawn of Justice“ a stârnit controverse mai ales în sânul comunităţii iubitorilor de benzi desenate care au adus aminte de eşecul interpretării lui „Daredevil“. „Am un dezavantaj în faţa fanilor de pe internet. Dacă aş fi crezut că rezultatul va fi un alt «Daredevil» aş fi plecat singur. De ce aş face filmul dacă nu aş crede că va fi bun, iar eu voi da o reprezentaţie bună?“, a mai spus Affleck pentru „Playboy“.

Ben Affleck, în rolul „Daredevil“ FOTO cheatsheet.com

5.Halle Berry - „Catwoman“ (2004)

„Catwoman“ este considerat de critici un alt eşec cinematografic şi un alt film prost realizat. Lungmetrajul a produs doar 82 de milioane de dolari încasări la nivel mondial, nereuşind că acopere costurile de producţie de 100 de milioane de dolari. Halle Berry a primit o „Zmeură de Aur“ pentru rolul supereroinei, acceptând distincţia alături de premiul Oscar câştigat pentru partitura din „Monster’s Ball“: „În primul rând, vreau să mulţumesc studiourilor Warner Bros. Mulţumesc pentru că m-aţi distribuit într-un film de rahat. Cariera mea avea nevoie fix de acest lucru“. Din partea „Rotten Tomatoes“, „Catwoman“ a primit numai 9% şanse de reuşită, fiind declarat unul dintre cele mai detestate filme din toate timpurile.

Pe de altă parte, rolul eroului mutant Storm din franciza „X-Men“ a primit recenzii pozitive. Un alt rol pentru care Halle Berry a fost lăudată a fost cel al fetei Bond, din filmul „Die Another Day“, cu celebrul agent James Bond.

Halle Berry, în rolul eroinei „Catwoman“ FOTO cheatsheet.com

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările