Film

articolul anterior articolul urmator

Cineastul Guy Hamilton, care a regizat patru filme din seria „James Bond“, a murit

0
21 Apr 2016 19:30:31
Autor: News.ro
Regizorul Guy Hamilton a murit la vârsta de 93 de ani FOTO BBC
Regizorul Guy Hamilton a murit la vârsta de 93 de ani FOTO BBC

Guy Hamilton, regizorul a patru filme din seria „James Bond“, a murit, miercuri, într-un spital din Mallorca, la vârsta de 93 de ani, potrivit News.ro.

Reprezentanţii unui spital de pe insula spaniolă Mallorca - unde Guy Hamilton locuia de mai mulţi ani - au confirmat pentru Associated Press faptul că cineastul a murit în clinica lor, în cursul zilei de miercuri.

Roger Moore, fost interpret al agentului 007, i-a adus un ultim omagiu prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter: „Sunt incredibil de întristat să aflu că regizorul Guy Hamilton a plecat spre cea mai mare cabină de montaj din ceruri. Anul 2016 este groaznic“.

Roger Moore a jucat în două filme din seria „James Bond“ care au fost regizate de Guy Hamilton, şi anume „Pe cine nu laşi să moară/ Live and Let Die“ (1973) şi „Pistololul de aur/ The Man with the Golden Gun“ (1974).

Guy Hamilton a colaborat şi cu Sean Connery, cu ocazia altor două filme celebre din seria „James Bond – Goldfinger“ (1964) şi „Diamante pentru eternitate/ Diamonds are Forever“(1971).

A studiat în Anglia, însă familia lui s-a mutat în Franţa şi acesta a fost motivul pentru care Guy Hamilton şi-a început cariera în cinematografia franceză, în anii 1930. A devenit, apoi, asistentul regizoarei britanice Carol Reed, cu care a lucrat timp de cinci ani.

Hamilton spune că dorea foarte mult să devină regizor înainte de a împlini vârsta de 30 de ani şi a regizat câteva filme experimentale, precum „The Colditz Story“, „Devil's Disciple“ şi „O înmormântare în Berlin/ Funeral in Berlin“.

A început să regizeze filmele din franciza „James Bond“ deoarece era bun prieten cu Cubby Broccoli, producătorul acestei serii cinematografice. Printre celelalte filme regizate de Guy Hamilton se află pelicule precum „Bătălia pentru Anglia/ Battle of Britain“, „Uraganul vine de la Navarone/ Force 10 From Navarone“, „Crima sub Soare/ Evil Under the Sun“ şi „Oglionda spartă/ The Mirror Crack'd“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările