Film

articolul anterior articolul urmator

Cinema-Recomandări

0
18 Nov 2010 17:01:48
Autor: adevarul
Păcătoasa
Păcătoasa

Încă o comedie americană cu liceeni? Da, doar că de data aceasta avem de-a face cu excepţia care confirmă regula: isteţ, amuzant, cu dialoguri brici şi personaje bine jucate. „Păcătoasa“ este un film lipsit de umorul grosier, poveştile deja fumate şi caricaturile rudimentare, care sunt elemente esenţiale ale cinemaului american adolescentin.

Păcătoasa

Faceţi deci cunoştiinţă cu Olive (jucată foarte corect de Emma Stone), adolescentă cât se poate de normală, care ar vrea să fie şi ea populară. Drept care dă drumul unui şir de zvonuri despre aventurile sale sexuale (absolut fictive) şi devine, dintr-o elevă anonimă, marea paraşută a unui liceu în care, din motive de popularitate, foarte mulţi tocilari sunt dispuşi să o plătească (în cupoane la varii magazine) pe Olive.  Nu pentru sex, ci pentru a pretinde că anumite chestiuni de natură sexuală chiar ar fi avut loc.

Logic, lucrurile scapă de sub control într-un mod hazos. Totuşi protagonista posedă mai mult de doi neuroni şi repararea reputaţiei murdărite de aventuri fictive se va face cu mult mai puţine istericale şi clişee decât ar fi de aşteptat. Bine scris, scenariul oferă loc şi personajlor secundare mature: familia lui Olive nu este nici complet străină de problemele copilei, nici complet absurdă cum sunt părinţii din comedii, iar doi dintre profesori sunt memorabili.

Filmul lui Will Gluck face parte dintr-o ligă exclusivistă a comediilor de tineret, alături de filmele lui John  Hughes, „Clueless" şi „Mean Girls". Este vorba despre filme care vor distra şi spectatori cu vârste apropiate de ale protagoniştilor, dar care vor reuşi să relaxeze într-un în mod inteligent şi decent spectatorii trecuţi de vârstele primelor iubiri.

Titlu original: Easy A Regia: Will Gluck; Distribuţie: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson, Lisa Kudrow, Stanley Tucci

Fură şi fugi

Titlu original: Takers

Un grup de infractori, obişnuiţi cu viaţa riscantă, sparg cu regularitate câte o bancă pentru a-şi asigura banii necesari traiului pe picior mare. Pe urmele lor se află un poliţist ambiţios, dar şi o bandă rivală. Un film de acţiune sută la sută, care beneficiază de aportul unor actori valoroşi, precum Mat Dillon (bine-cunoscut publicului din filmul „Crash", câştigător al Oscarului în 2006), Paul Walker („The Fast and Furious") şi Idris Elba („RocknRolla"), cu toţii descurcându-se de minune în condiţiile unui scenariu alert, presărat cu efecte speciale şi cascadorii.

Deci la ce vă puteţi aştepta dacă mergeţi la cinematograf? La povestea clasică a hoţilor simpatici, care îşi întreţin existenţa luxoasă punând pe jar autorităţile, şi la un du-te vino cu împuşcături şi multe explozii.

Distribuţie: Paul Walker, Matt Dillon, Hayden Christensen, Tony Donno, Idris Elba, Jason Bartley, Andrew Fiscella, Will McFadden

3 zile de coşmar

Acţiune, suspans, actori iubiţi de public şi regia semnată de Paul Haggis, acelaşi care a fost răsplătit cu două Premii Oscar pentru „Crash", sunt câteva motive pentru care merită să mergeţi să vedeţi pelicula „3 zile de coşmar". Un Russell Crowe ceva mai greoi, mai plinuţ, dar nu mai puţin fermecător decât „Gladiatorul", intră în pielea unui tată care se zbate să îşi crească singur fiul şi să îşi salveze soţia, Laura (interpretată de Elisabeth Banks), condamnată pe nedrept pentru o crimă oribilă.

La trei ani de la pronunţarea sentinţei, John caută o cale de anulare a verdictului, iar când judecătorii le resping şi ultimul apel, femeia începe să se gândească la sinucidere. Neajutorat, disperat, John pune la cale un plan riscant. Are la dispoziţie doar trei zile înainte de a juca totul pe o singură carte.  

Regie: Paul Haggis; Distribuţie: Olivia Wilde, Elizabeth Banks, Russell Crowe, Liam Neeson, Lennie James, Toby Green, Michael Buie

Tu, din nou!!

Titlu original: You Again

Tinerica Marni descoperă că fratele ei, Will, intenţionează să se însoare cu Joanna, marea ei rivală din liceu. Marni devine obsedată să îi arate lui Will adevărata faţă a Joannei, iar aliatul în acest demers îi devine chiar mama ei. Aceasta din urmă este motivată de faptul că mătuşa Joannei este o fostă colegă din liceu, care i-a făcut o serie de probleme în trecutul de adolescentă.

Două tabere şi două categorii de vârstă, o luptă „crâncenă", care adevereşte faptul că oamenii, în esenţă, nu se schimbă, ci devin tot mai mult aceiaşi. Kristen Bell se achită onorabil de rolul care o prinde cel mai bine, cel de fată simpatică şi poznaşă într-o comedioară uşurică, numai bună de vizionat în weekend. În rolul mătuşei Ramona o regăsiţi pe Sigourney Waver, mai puţin încrâncenată decât în filmele cu extratereştri.

Regie: Andy Fickman; Distribuţie: Kristen Bell, Kristin Chenoweth, Jamie Lee Curtis, Betty White, Odette Yustman, Kyle Bornheimer, Sigourney Weaver, Victor Garber

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările