Film

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Coaliţia pentru Familie revine cu lămuriri după ce a fost acuzată că vrea să interzică filmul „Frumoasa şi Bestia“ în cinematografele româneşti VIDEO

100
16 Mar 2017 18:36:03
Autor: Victor Arvunescu
Gaston, interpretat de Luke Evans, şi LeFou, interpretat de actorul Josh Gad, sunt protagoniştii controversatului „moment gay“ Foto: cinemagia.ro
Gaston, interpretat de Luke Evans, şi LeFou, interpretat de actorul Josh Gad, sunt protagoniştii controversatului „moment gay“ Foto: cinemagia.ro

Coaliţia pentru Familie a trasmis un apel pe Facebook prin care îi încurajează pe români să contacteze Centrul Naţional al Cinematografiei cu privire la încadrarea filmului „Frumoasa şi Bestia“, în care există un „moment gay“, făcând trimitere la cazurile în care producţia a fost interzisă sau restricţionată unor anumite categorii de public.

Ramake-ul live-action al filmului „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast“, care va fi lansat în România pe 17 martie, conţine primul personaj gay şi prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. 

„Compania Disney a retras filmul «Frumoasa şi Bestia» din Malaezia, după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârste sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteţi scrie Centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro“, se arată în mesajul Coaliţiei, de pe pagina de Facebook, citat de News.ro. 

După ce media a relatat că organizaţia ar dori să interzică filmul în cinematografele din România, reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie au revenit cu lămuriri, dezminţând orice campanie de interzicere sau cenzurare a producţiei Disney. 

Precizăm că şi adevarul.ro a preluat iniţial ştirea cu titlul „Coaliţia pentru Familie vrea să interzică filmul «Frumoasa şi Bestia» în cinematografele româneşti: care este motivul“. 

Rusia a anunţat că filmul „Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast“ a fost inclus într-o categorie de pelicule ce nu pot fi vizionate de spectatorii în vârstă de până la 16 ani, după apelul lansat de un deputat ultraconservator din această ţară care a solicitat interzicerea lungmetrajului din cauza unui „moment gay“. 

Şi în Statele Unite, secvenţa gay a stârnit nemulţumiri. Un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunţat că nu va proiecta lungmetrajul produs de Disney, în care apare primul personaj homosexual din istoria companiei, LeFou, interpretat de actorul Josh Gad.

LeFou încearcă să se împace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce îl fac să penduleze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei. Reprezentanţii grupului Disney au spus că această intrigă secundară reprezintă „primul moment exclusiv gay“ din istoria celebrului studio hollywoodian.

În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgosteşte de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Peţitorii ei - Bestia şi Gaston - sunt interpretaţi de actorii britanici Dan Stevens şi Luke Evans.

Din distribuţie fac parte şi alţi actori celebri, precum Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline şi Stanley Tucci.

Primul trailer al filmului „Beauty and the Beast“, din 2016, a generat aproape 130 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după ce a fost lansat oficial pe YouTube.

O versiune animată a filmului „Frumoasa şi Bestia“ a fost lansată în 1991. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Popescu Escu
16.03.2017, 19:19:34

Este foarte bine si normal ceea ce vrea Coaliţia pentru Familie, problema este ca acesti criminali numiti cabalisti nu se vor opri. Atat timp cit au media in mina lor, inclusiv Holywood, scoli, Tv... vor continua aceasta propaganda scirboasa, de a degenera calitatile morale umane.

-14 (42 voturi)
Barda Barda
16.03.2017, 19:38:54

Aia care au cerut ce vrei tu stau intr-o dictatura care se foloseste pentru cretinizarea oamenilor prin ortodoxie (Rusia), iar aialalti sunt musulmani inapoiati (Malaezia)...deci niste natii controlate de religie. Ma ingrozeste faptul ca "prietenul imaginar" distruge evolutia umanitatii.

+10 (24 voturi)
Carmen Florea
16.03.2017, 19:43:18

Ce-ar fi coalitia asta, sa nu spun pt ce, sa-si puna frunza dinainte si sa se gaibere inapoi in pestera si sa nu frece menta in epoca moderna, profitand de opera diavolului, dar cu aere de iesiri feudale? Lasa tv, calculatorul, 'tableta', cine ti le impune pe gat? E opera diavolului, n-o atinge inainte de a trancani de 'calitatile morale umane' ... trasnet nu altceva ... avand in vedere ca 'morala' asta cu sclavie si cu capete pe card, se 'cizela' in manastiri ... el cu el ... si ea cu ea ..., deci, fariseilor, nu va ghiftuiti pana crapati calare pe mormane de bani, tolaniti in mertane de sute mii euro..., ci puneti-va izmenele si opincile, cu ochii dati peste cap de evlavie si in bordei, luati-va si sapaliga si pe mosiile celor cu 'calitati umane', care puneau de-un razboi la fiecare 2 zile ...

+16 (32 voturi)
George.A.t
16.03.2017, 19:46:32

Propaganda aceasta "scrboasa" este faptul ca nu toti oameni de pe planeta sunt la fel? Sau ai vrea sa ne nastem toti la fel?

+8 (16 voturi)
Popescu Ion
16.03.2017, 19:44:22

Vor cu orice pret sa promoveze sodomia,chiar daca este vorba doar de o scena. Oricat de incet progreseaza ei nu se dau batuti. Din pacate cetatenii nu considera ca sodomia este un pacat,din acest motiv sodomitii isi vor indeplini interesele. Cetatenii din pacate vad sodomia precum mancatul de pe jos:ceva scarbos ,de la care te poti strica la burta dar care nu are nimic intrinsec rau. Deci soarta acestei inclestari dintre sodomiti si societate e decisa. Cetateii cred ca sodomitii ar trebui sa practice sodomia in discretia domiciliilor lor,iar sodomitii cred ca ar trebui sa-si expuna vizibil apucaturile. Ambele tabere s-au pus de acord (chiar daca fara un consens direct asupra deznodamantului):nu e nimic in neregula cu sodomia. Singurul lucru ce ramane de disputat e gradul de vizibilitate ce va fi tolerat de societate. Din nou:soarta acestei inclestari dintre sodomiti si societate e decisa. Societatea si sodomitii sunt asemenea: -a doi indivizi care s-au hotarat sa incheie o afacere ramanand insa de discutat cateva aspecte minore. -a doi prieteni care s-au hotarat sa mearga la film convenit ramanand sa stabileasca doar ora la care vor merge. [ Levitic 20:13 ] "13. Daca un om se culca cu un om, cum se culca cineva cu o femeie, amandoi au facut un lucru scarbos; sa fie pedepsiti cu moartea: sangele lor sa cada asupra lor. " Draga prietene daca citesti si vrei sa fii salvat,sa ajungi in rai,am o veste buna pentru tine. Isus a murit, a fost ingropat si a inviat dupa 3 zile pentru a-ti ierta pacatele. Crede acest lucru si vei ajunge in rai. Este atat de usor.Doar crede!!!!! Nu trebuie sa renunti la pacatele tale sau sa te reabilitezi,oricum nici nu vrei si nici nu vei putea. Trebuie doar sa crezi ca Isus ti-a platit pacatele murind,fiind ingropat si inviind dupa 3 zile. Crede si vei avea certitudinea ca vei ajunge in rai. Astfel Dumnezeu a hotarat ca noi sa fim salvati. [ Ioan 3:16 ] "16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." cum-ajung-in-rai.info

-11 (25 voturi)

Vezi toate comentariile (100)