Film

articolul anterior articolul urmator

Corporaţia Disney a cumpărat LucasFilm, producătorul seriei Star Wars, pentru $4 miliarde dolari

0
31 Oct 2012 04:16:39
Mircea Goia
Star Wars + Mickey Mouse
Star Wars + Mickey Mouse

După 41 de ani de la înfiinţare compania LucasFilm a celebrului regizor George Lucas a trecut în proprietatea corporaţiei Disney. Pe lângă altele au fost cumpărate şi drepturile seriei Star Wars iar Disney a plănuit deja un nou film în 2015.

A fost o călătorie lungă, de ani-lumină am putea spune, a lui George Lucas şi a companiei lui care a produs celebra serie Star Wars (6 episoade). 
 Primele 3 episoade (de fapt, ultimele 3 dacă e să ne luăm după cronologia seriei) mi-au încălzit copilăria şi m-au făcut să visez cai verzi pe pereţi la vremea aceea. Star Wars a schimbat faţa genului de filme Science-Fiction transformând-o din Cenuşăreasă într-o maşină de făcut bani. 
 
George Lucas se înscrie alături de creatorii iconici care au redefinit genul Sci-Fi începând cu anii '70, '80 şi '90, pe lângă Ridley Scott (Alien, Blade Runner), Steven Spielberg (Close Encounters of the Third Kind, E.T), James Cameron (Terminator, Aliens, Abyss), Stanley Kubrick (2001-Space Odyssey), John Carpenter (The Thing), Andrei Tarkovsky (Solaris, Stalker), Terry Gilliam (Brazil, Time Bandits). 
  
 Azi, George Lucas a predat compania sa - împreună cu celelalate divizii LucasArts, Industrial Light & Magic, şi Skywalker Sound - lui Disney, o companie publică cu succese importante în lumea filmului dea-lungul anilor. 
  
 "În ultimii 35 una din cele mai mari plăceri ale mele a fost să văd Star Wars trecând de la o generaţie la alta" a spus George Lucas. 
 "E momentul acum de a trece această serie în mâinile unei noi generaţii de creatori de film. Totdeauna am crezut că Star Wars va trăi dincolo de mine şi de generaţia mea şi am crezut important ca să aranjez tranziţia aceasta în timpul vieţii mele.", a mai adăugat regizorul şi proprietarul a 100% din Lucasfilm. 
 
Disney va plăti lui Lucas 2 miliarde dolari în cash, iar restul în acţiuni la Disney (companie publică listată pe Wall Street). 
 George Lucas va rămâne "creative consultant" pentru Disney.  Ce va face în viitor, nimeni nu ştie, el vorbind de retragere din lumea filmului. 
  
 Franciza Star Wars a câştigat de-alungul timpului $4,4 miliarde dolari (dacă e comparam cu perioada Internetului, Instagram - o populară aplicaţie mobilă de foto-sharing cu peste 100 milioane utilizatori - a fost vândută după numai 2 ani către Facebook pentru $1 miliard de dolari şi nu a câştigat nimic până acum). 
  
 Corporaţia Disney a mai cumpărat în trecut şi studioul de animaţie Pixar cât şi compania Marvel, iar amândouă au avut succese după achiziţie. Să sperăm că şi Lucasfilm va avea un şi mai mare succes sub noii proprietari. 
  
 De altfel, Disney a plănuit deja un nou episod din această saga spaţială, episod programat să iasă pe piaţă în 2015 (rămâne de văzut cine îl va regiza). 
 
 Mai jos aveţi discuţia lui George Lucas despre această vânzare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările