Film

articolul anterior articolul urmator

Criza din Hong Kong: protestatarii  îndeamnă la boicot faţă de producţia live action „Mulan“, după ce vedeta filmului şi-a arătat simpatia pentru Poliţie

1
16 Aug 2019 12:41:50
Autor: Adelina Mărăcine
Crystal Liu Yifei FOTO Disney
Crystal Liu Yifei FOTO Disney

Protestatarii din Hong Kong îndeamnă la boicot faţă de filmul Disney live action „Mulan“, după ce actriţa principală şi-a arătat simpatia pentru Poliţie.

Filmul live-action „Mulan“ a devenit teren de luptă împotriva regulilor guvernării autoritare de la Beijing după ce vedeta sa, Crystal Liu Yifei, născută în China, a redistribuit un mesaj de propagandă al Chinei prin care este susţinută reacţia forţelor de ordine la adresa protestatarilor din Hong Kong, scrie Variety, citat de news.ro. 
 
Pe platforma de socializare Weibo, asemănătoare Twitter, unde Liu are aproape 66 de milioane de fani, actriţa a republicat: „Sprijin Poliţia din Hong Kong; mă poţi bate acum“, în chineză, şi „Ce ruşine pentru Hong Kong“, mai jos, în engleză. 
 
Ea a redistribuit şi hashtagul: „Sprijin de asemenea Poliţia din Hong Kong“, alături de o inimă şi un emoji cu braţul ridicat. Mesajul a fost apreciat de 78.000 de ori de când a fost publicat joi şi răspândit de aproape 69.000 de ori. Cele mai multe dintre comentarii au cam acelaşi mesaj: „Te iubesc, şi eu îi sprijin!“. 
 
Instagram, Facebook şi Twitter, toate sunt interzise de regimul strict de cenzură din China dar pe toate aceste reţele au fost publicate hashtaguri „#BoycottMulan“. 
 
Comentariile publicate pe pagina de Instagram a lui Lui sunt o confruntare de opinii între susţinătorii Beijingului şi Hong Kong--ului.
 
Un fan a scris: „Liu Yifei, eşti actriţa din Mulan, cum ai ajuns să sprijini britalitatea Poliţiei din Hong Kong, în special îndreptată împotriva femeilor?“. 
 
Recent, şi actorul Jackie Chan şi-a arătat sprijinul faţă de China, într-un interviu acordat CCTV: „Pe de-o parte, vreau să-mi exprim patriotismul meu cel mai sincer atât ca membru al comunităţii din Hong Kong, dar şi în calitate de chinez şi purtător al drapelului national. Hong Kong este locul în care m-am născut şi pământul natal. China este ţara mea. Îmi iubesc ţara. Sper cu adevărat ca Hong Kong să îşi găsească rapid liniştea“, a declarat actorul.  
 
Hong Kong este o regiune mult prea mică (7 milioane de rezidenţi) faţă de populaţia de 1,4 miliarde a Chinei continentale, dar cei care susţin boicotul speră să obţină susţinere internaţională faţă de demonstraţia prodemocraţie. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

POLITICALLY INCORRECT
18.08.2019, 01:21:42

DACA OAMENII AR AVEA COSTIINTA,TOTI CONSUMATORII TEREI AR TREBUI SA BOICOTEZE TOATE PRODUSELE SI SERVICIILE CHINEZESTI, DACA JAVRELE DE COMUNISTI VOR INTRA CU ARMATA IN HONG KONG...

Modifică Setările