Film

articolul anterior articolul urmator

Înainte ca Alec Baldwin să o omoare pe Halyna, mai mulţi cineaşti au demisionat după ce s-a tras cu muniţie letală pe platou

18
24 Oct 2021 00:49:20
Autor: Anne-Marie Sandu
Alec Baldwin / FOTO news.ro
Alec Baldwin / FOTO news.ro

Noi detalii despre accidentul care a zguduit industria cinematografică. Pistolul care i-a fost înmânat lui Alec Baldwin nu a fost verificat, iar armele de pe platoul de filmare nu erau în mâna unui specialist. În plus, în ziua tragediei mai mulţi membri ai echipei de filmare şi-au dat demisia din cauza lipsei măsurilor de siguranţă, anunţă Los Angeles Times.

 Într-un mesaj postat pe internet, Baldwin şi-a exprimat durerea faţă de ceea ce a numit "un tragic accident". Tragedia a avut loc în timpul filmărilor pentru western- ul Rust, la Ferma Bonanza Creek din Santa Fe. Aşa cum îi cerea scenariul, Alec Baldwin, unul dintre personajele principale ale filmului, a tras cu o armă de recuzită cu gloanţe oarbe. Numai că, din motive pe care nimeni nu şi le explică acum, cel puţin unul dintre gloanţe a ricoşat şi l-a lovit pe regizorul de imagine al producţiei, Halyna Hutchins. Au urmat momente de groază şi apeluri disperate la 911.
 
''Avem o persoană care a fost împuşcată din greşeală.''
În momentul în care a sosit salvarea, femeia rănită era deja în stare gravă, iar eforturile medicilor de a o salva au fost în zadar. Halyna Hutchins a murit în scurt timp la spital. Avea 42 de ani şi, recent, a fost numită stea în devenire a cinematografiei. 
 
Cu doar câteva zile înainte de a-şi pierde viaţa, ea a pus pe Instagram imagini în care arăta că este foarte fericită că participă la filmările pentru acest film.
 
Nu este pentru prima dată când un astfel de accident îndoliază lumea filmului. În ultimii 30 de ani, 43 de oameni au murit pe platourile de filmare numai în Statele Unite. 
 
Fiul lui Bruce Lee, Brandon Lee, a murit tot în urma unui incident cu o armă de recuzită. După ce a fost atins de ceea ce se credea că este un glonţ alb. În realitate, în urma autopsiei, s-a aflat că era, de fapt, vorba de un glonţ real despre care nimeni nu ştie cum a ajuns în arma de recuzită.
 

Echipa de filmare, nemulţumită de condiţiile de muncă 

Cu câteva ore înainte ca actorul Alec Baldwin să împuşte mortal un director de filmare pe platoul „Rust” din New Mexico cu un pistol de recuzită, jumătate din echipa de filmare a părăsit platoul pentru a protesta împotriva nerespectării condiţiilor de muncă şi a celor ce ţin de siguranţă.
 
Operatorii de camere şi asistenţii lor erau nemulţumiţi de condiţiile din jurul filmului cu buget redus, plângându-se despre turele lungi, naveta lungă şi neplata salariilor la timp, potrivit mărturiilor a trei persoane familiarizate cu problemele, dar care nu au fost autorizate să comenteze.
 
Standardele şi protocoale de siguranţă din industrie, inclusiv inspecţiile armelor, nu au fost respectate cu stricteţe pe platoul de filmare amplasat lângă Santa Fe, spun sursele. Martori susţin că cel puţin unul dintre operatorii de cameră s-a plâns weekendul trecut unui manager de producţie despre siguranţa armelor.
 
Trei membri ai echipajului care au fost prezenţi sâmbăta trecută pe platoul de filmări s-au declarat îngrijoraţi în special de descărcările accidentale ale armelor de recuzită.
 
Chiar dublura lui Baldwin a tras accidental trei focuri cu gloanţe adevărate, fără să rănească pe nimeni, după ce i s-a spus că arma era „rece” – expresie specifică pentru o armă care nu are muniţie sau gloanţe oarbe – au declarat pentru Los Angeles Times doi membri ai echipajului care au asistat la episod.
 
„Ar fi trebuit să fie o anchetă cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a spus un membru al echipajului. „Nu au fost luate măsuri de siguranţă. Nu exista nicio asigurare că nu se va mai întâmpla. Tot ce voiau să facă era să se grăbească, grăbiţi, grăbiţi.”
 
Un coleg a fost atât de alarmat de descărcarea pistolului de recuzită încât a trimis un mesaj text directorului de producţie al unităţii. „Am avut acum 3 descărcări accidentale. Acest lucru este foarte nesigur ”, potrivit unei copii a mesajului revăzut de The Times.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.10.2021, 02:07:53

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
24.10.2021, 03:00:03

Comentariu considerat abuziv.

geek-a-contra
24.10.2021, 08:46:38

"Cu doar 6 ore înainte ca Alec Baldwin să o omoare pe Halyna, mai mulţi cineaşti au demisionat după ce s-a tras cu muniţie letală pe platou" Citeste mai mult: adev.ro/r1g8fn deci: cu doar 6 ore INAINTE ca baldwin sa o omoare pe halyna, mai multi cineasti au demisionat DUPA se s-a tras cu munitie letala. cum nu sint masochist m-am oprit din lectura dupa ce am citit titltul....

+10 (12 voturi)
Adrian Andrei
24.10.2021, 09:06:16

Daca ai fi citit mai departe ai fi aflat ca intradevar mai avusesera loc incidente si in zilele precedente dar fara victime. Era balamuc mare acolo. Expertul armurier era... O FATUCA DE 20 DE ANI. Asta explica multe!

+23 (25 voturi)
Subscribe now for unlimited access
24.10.2021, 09:25:01

Expertul armurier nici nu era pe platou. ''Rust'' Set Didn't Have a Union Prop Master Working on Day of Alec Baldwin Incident, Says Union

-6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările