E-Talent.eu - castingul artiştilor se mută online

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
E-Talent.eu - online casting pentru artişti
E-Talent.eu - online casting pentru artişti

Prima platformă online de casting al artiştilor români a fost lansată pe 3 Octombrie. Acum, la un click distanţă, producătorii şi regizorii au la dispoziţie cea mai mare bază de date din showbiz-ul românesc.

Cea mai mare bază de date înseamnă peste 3000 de artişti profesionişti precum şi 2500 de amatori (oameni "reali" - care fac figuraţie) dar şi categorii speciale de performeri: modele, dansatori, muzicieni şi actori amatori (absolvenţi ai unor şcoli private de actorie). Şi copii cu talent au o categorie pentru ei. 

  

Bogdan-Dumitrache-fondator-E-Talent

Adresa web unde poate fi găsită baza de date este www.e-talent.eu iar fondatorul acestui serviciu este actorul profesionist şi deţinătorul agenţiei de casting ExitFilms, Bogdan Dumitrache

 Cu o experienţă de peste 10 ani, Bogdan Dumitrache a jucat, între altele, în Poziţia Copilului, Loverboy, Cum Mi-am Petrecut Sfârşitul Lumii, Moartea D-nului Lazarescu, Trafic precum şi în numeroase spectacole de teatru. 

  

E-Talent.eu funcţionează ca un website de joburi (ca exemplu, gândiţi-va la eJobs.ro sau Bestjobs.ro). 
 

Odată ce artistul (actori, regizori, etc) şi-a creat un cont (gratis), el va fi verificat de angajaţii E-Talent pentru un mininum de credite (verificare care să arate că cel înscris are într-adevăr cât de cât o legătură cu lumea artei - 3 credite verificabile online şi/sau copie după diplomă/certificatul de studii, cât şi prevenire a spam-ului). Pentru o activare cât mai rapidă cel care se înregistrează trebuie să dea în amănunt toate detaliile cerute. 

  

 După activare artistul poate naviga prin baza de date în căutare de joburi sau de talent.  

  

 Pentru angajatori, baza de date poate fi accesată uşor şi poate fi filtrată în variate moduri, în funcţie de vârstă, oraş, profesie sau preţ. Fiecare profil de artist va oferi informaţii relevante despre acesta, inclusiv informaţii personale-contactele acestuia. Angajatorii pot contacta direct artiştii, fără intermedierea E-talent. 

 E-talent conţine şi profilurile onorifice ale unor mari artişti ai scenei româneşti de teatru şi film. 

  

 Pe site sunt deja listate câteva proiecte unde cei interesaţi pot aplica pentru un rol. 

"Este probabil cel mai performant soft de casting din România, o bază de date online în care se poate înscrie oricine doreşte să încerce experienţa unei zile de filmare, fie că vorbim de un spot publicitar, videoclip sau film. Cred că suntem un popor histrionic şi majoritatea românilor pot face faţă cu succes unui rol mic într-un spot publicitar. În plus, job-urile din industrie sunt destul de bine plătite, ceea ce face experienţa şi mai recompensantă", declară Bogdan Dumitrache, actor cu 10 ani de experienţă în domeniu, ca manager al agenţiei de casting ExitFilms.   "Trebuie să te ajuţi singur, să cauţi job-uri, să cauţi să înţelegi în ce te bagi...Sper, cu această platformă, să ajut la transparenţa job-urilor de casting, ele să fie listate public şi toţi cei interesaţi să poată spune: vreau şi eu, aplic la acest job."

Printre cei care au apelat la această bază de date (când încă nu era lansată publicului) a fost şi Călin Netzer când a făcut casting pentru filmul Poziţia Copilului. 

 "Am apelat la această bază de date pentru castingul filmului Poziţia Copilului. Este o bază de date performantă, completă, fie că îţi cauţi actori pentru rolurile principale, fie că ai nevoie de un număr mare de persoane pentru figuraţie", spune Călin Netzer. 

 Luminiţa Gheorghiu, actriţa principală din Poziţia Copilului, vede ca foarte pozitiv apariţia unei asemenea serviciu online în România. 

  

 "Cred că este o şansa pentru generaţia tânără! Eu mi-am construit deja un drum şi pentru mine e simplu. În schimb, pentru colegii mei mai tineri este o oportunitate de a fi văzuţi! "

   Alte proiecte care au apelat la platformă sunt "Poliţist, Adjectiv", "Silent River" şi "Marţi, după Crăciun".

  

E-Talent va asigura clienţilor săi suport şi informaţii suplimentare în orice zi, între orele 09.00 a€“ 21.00 (la telefon şi email - detalii aici). 

  

Ca o paranteză (şi un potenţial sfat iniţiatorilor serviciului), găsesc mai puţin inspirată alegerea numelui "E-Talent.eu", în primul rând pentru că există o liniuţa în nume "-" care face ţinerea de minte mai grea a acestuia. În al doilea rând, terminaţia este ".eu" (domeniu european) iar site-ul este un serviciu în limbă română care se adresează României. O terminaţie ".ro" ar fi fost mai potrivită (lumea e mai obişnuită cu ".ro" decât ".eu"). Probabil că au căutat nume de domenii mai accesibile, mai uşor de ţinut minte (etalent.ro, de exemplu, ar fi fost bun dar este deja în proprietatea unei firme) şi poate în viitor vor face un re-branding alegând şi un nume de domeniu fără liniuţă şi fără terminaţia "eu". 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite