Film

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Andy Garcia îl va juca pe Brâncuşi în filmul „The Sculptor“ VIDEO

7
19 Sep 2016 00:51:52
Autor: Florin Ghioca
Andy Garcia i-ar putea da viaţă lui Brâncuşi, după ce l-a interpretat pe discipolul acestuia, Modigliani  FOTO: Facebook/Mick Davis
Andy Garcia i-ar putea da viaţă lui Brâncuşi, după ce l-a interpretat pe discipolul acestuia, Modigliani  FOTO: Facebook/Mick Davis

Actorul Andy Garcia ar urma să îl interpreteze pe sculptorul român Constantin Brâncuşi. Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România.

Acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu celebrul actor Andy Garcia, iar acesta apare în imaginea alb negru cu o barbă "brâncuşiană" şi cu o pereche de ochelari. "Andy will play Brancusi in The Sculptor" (Andy îl va juca pe Brâncuşi în "Sculptorul"), a scris regizorul.

Mick Davis este cunoscut publicului din România pentru filmul "Modigliani" (2004), realizat în România, peliculă în care Andy Garcia are rolul principal, al discipolului lui Brâncuşi. Filmul s-a bucurat de aprecierea critcii, dar şi a publicului, alături de nume precum Eva Herzigova, Udo Kier şi Jim Carter din distribuţia acestuia făcând parte şi numeroşi actori români.

Momentan, pe cel mai cunoscut site dedicat filmului, IMDB, în dreptul lui Andy Garcia nu figurează un asemenea rol, iar pe pagina lui Mick Davis nu este adăugat filmul "The Sculptor", cel mai probabil în momentul de faţă schiţându-se abia scenariul filmului.

Regizorul Mick Davis (foto jos) s-a născut la 1 august 1961 la Glasgow, Scoţia. A lucrat ca antrenor de fitness al echipei de fotbal Celtic. Acolo l-a cunoscut pe Rod Stewart, suporter împătimit al echipei. Prietenia cu celebrul cântăreţ a marcat începutul carierei lui Mick Davis în cinematografie.
 
Mutat la Los Angeles, Davis se afirmă ca scenarist al filmelor „Războiul Vampirilor" (Vampire War – 1996), „Dragoste la Paris" (Love in Paris – 1997), „Meciul" (The Match – 1999), „Invizibil" (The Invisible – 2007). 
 
În 2004, Mick Davis regizează filmul „Modigliani", o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani, care a fost ucenicul lui Brâncuşi. Filmul a fost realizat la studiourile din Buftea, iar distribuţia include alături de Andy Garcia mai mulţi actori români printre care Theodor Danetti, Mihai Gruia Sandu, George Ivaşcu, Dan Aştileanu, Lia Bugnar şi Dorina Lazăr.
 
După 10 ani, Mick Davis a revenit la Bucureşti pentru a spune povestea unui alt artist emblematic, Niccolo Paganini, pe scena Teatrului Metropolis. Fascinat încă din copilărie de violonistul numit „muzicianul diavolului", pe care îl vedea ca pe un fel de star rock, Davis a scris un scenariu despre viaţa lui Paganini. Mick Davis a montat la Metropolis acest scenariu considerat de Martin Scorsese unul dintre cele mai bune din cele pe care el le-a citit la Hollywood.
 
Chiar dacă figurează ca locuind în Franţa regizorul scoţian petrece destul de mult timp în România, mai ales că de mai bine de doi ani trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu actriţa româncă Ana Adelaida Perjoiu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Sorin Barbul
19.09.2016, 10:00:10

Ei fac filme despre Brâncuși iar noi nu suntem în stare să strângem banii pentru Cumințenia Pământului.

0 (4 voturi)
Mircea Nistor
19.09.2016, 10:40:39

Domnule Barbul, trăim în capitalism, orice film, chiar independent este în primul rînd o investiţie care aduce bani,măcar cît să se scoată investiţia.Dacă fericiţii moştenitori cred că statuia valorează atîta bănet, îi invităm să facă credit la bancă pentru a construi un spaţiu de expunere pe măsura exponatului, s-o asigure contra furtului, să achiziţioneze sisteme de alarmă şi să taie ei bilet de intrare pentru cine are chef să vadă opera.....Asta că tot văd ei opera lui Brîncuşi ca pe un mare "business"...

+4 (4 voturi)
Andrei Popa
19.09.2016, 11:23:36

Statul roman trebuie sa ceara drepturi de autor realizatorilor filmului, Brancusi e al nostru, profitul filmului ni se cuvine noua!

-4 (6 voturi)
Găvrila
19.09.2016, 12:59:37

lasa-te de baut....uita-te in ce hal ai ajuns. Unde sa-ti trimit 1 kil de zahar, daca tot astepti pomana?

+1 (5 voturi)
g duscanu
19.09.2016, 14:17:53

Andrei Popa esti de o prostie infioratoare.

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările